Kædehus

Hvad karakteriserer et kædehus, og hvorfor er det en populær boligtype? Få indblik i den unikke struktur og sammensætning af disse boliger, der ofte tilbyder en mere luftig atmosfære og arkitektonisk variation. Udforsk fordele og ulemper ved at vælge et kædehus som din næste bolig, og få svar på hyppigt stillede spørgsmål om forskellen mellem kædehuse, rækkehuse og dobbelthuse.
Skrevet af vores interne tekstforfatter Malene. Last updated: 17. April 2024
Share article to a friend

Hvad er et kædehus?

Et kædehus er et hus der er bygget sammen i en form for forskudt række, hvor de forskellige huse er af samme type. Det er en variant af et rækkehus, hvor enhederne er sat sammen på en mere løs måde sammenlignet med det traditionelle rækkehus. Normalvis vil kædehuse være forbundet med deres bagvægge i stedet for sidevæggene, som et rækkehus. Ved at være forbundet med bagvæggene skabes der en mere luftig og åben fornemmelse.

Hvordan kan kædehuse være sammensat?

Kædehuse kan være arrangeret på flere forskellige måder. Som ovenfor beskrevet på den samme måde som det traditionelle rækkehus, med sidevæggene, eller med bagvæggene, som ofte er tilfældet. De kan også være arrangeret i en mere kurvet eller svingende formation end førnævnte. Det er også en mulighed at de er bygget sammen om en sekundær bygning såsom en fælles garage eller et udhus.

Fordele ved at vælge et kædehus

Kædehuse tilbyder mange af de samme fordele som et rækkehus, for eksempel en mere overkommelig pris i forhold til et hus, samt muligheden for privatliv og plads. Ydermere giver kædehuse en unik arkitektonisk stil samt mere variation af layoutet.

Ulemper ved at vælge et kædehus

Der kan for nogle være forskellige ulemper ved at vælge et kædehus, og disse ulemper lægger sig tæt op ad ulemperne ved at vælge et rækkehus. I de tilfælde hvor et kædehus er sat sammen med side- eller bagvægge, kan det være en ulempe, at man i mange tilfælde kan høre sin nabo. Der kan også være fælles ansvar for vedligeholdelse af alle eller visse fællesområder, hvilket for nogle kan være en ulempe. Dette kunne være fællesarealer såsom tag og facade.