Topic: Boligsøgning og Indflytning

Gode råd til at flytte sammen med din kæreste

Skal du flytte sammen med kæresten? Tillykke! Det er et stort skridt og virkelig dejligt for jer, at I er nået dertil. For at hjælpe jer til at komme bedst fra start har vi lavet en guide. Der er flere ting, det kan være godt at have overvejet, inden I flytter sammen.
Skrevet af vores interne tekstforfatter. Last updated: 11. October 2024
Share article to a friend

Vær indstillet på at indgå kompromiser

Det er måske ikke det første, du har lyst til at høre. Uanset om du har boet alene i mange år, inden du flytter sammen med kæresten, boet sammen med roomies eller tidligere kærester, så er der ingen vej udenom: Du vil komme til at skulle indgå kompromiser. Sådan er det, når man flytter sammen med en anden og skal bo tæt sammen. I skal finde ud af at bo på en måde, hvor I begge kan føle jer hjemme. Forsøg at være nysgerrig over for den andens holdning i stedet for straks at nedlægge veto. Måske forstår du ikke, hvorfor din kæreste kan finde på at vende toiletrullen forkert, hvorfor den stol fra morfar skal med, eller måske kan I ikke blive enige om, hvordan indretningen skal være? Hvis du kommer din kæreste i møde, vil din kæreste også komme dig i møde. You win some, you lose some. Der skal være en god fordeling mellem jer, og begge parter skal gerne komme til at bestemme. Et godt råd til jer er: Vær nysgerrige på hinandens holdninger, kom den anden i møde og giv slip på nogle af dine egne idéer. 

Økonomiske fordele

Der er flere økonomiske fordele ved at flytte sammen med din kæreste. I kan nøjes med én indboforsikring, og I kan betale sammen til licens, internet og andre forsikring. Det kan være smart at samle jeres forsikringer hos samme forsikringsselskab. Jeres ulykkesforsikring kan I ikke deles om, men til gengæld kan det blive billigere, hvis I har forsikringer hos samme selskab. Desuden kan I samle jeres Netflix eller Spotify konti, så I ikke skal have dobbelt. I kan også spare på madudgifter, da det er billigere at lave mad til to end til en. I kan også tjekke, om I er berettigede til boligsikring

Det er en god idé at tale om økonomi, inden I flytter sammen. Det er ikke det mest sexede emne i verden, men det er godt at forholde sig til. Hvordan skal I dele de kommende udgifter? I skal måske bruge penge på møbler, køkkengrej, maling, indskud osv. Det er også vigtigt at drøfte, hvordan økonomien skal fordeles i hverdagen. Nogle par har fælleskonto og deles om alle udgifter, mens andre har en fælleskonto til husleje og andre samlede udgifter, mens man hver især har sin egen konto til lommepenge og de resterende penge. Nogle par betaler, alt efter den indkomst man har, mens andre beslutter, at begge parter betaler lige meget til de fælles udgifter. I skal finde ud af, hvad der passer bedst til jer. De fleste vælger dog at oprette en fælleskonto, hvor de betaler: husleje, el, vand, varme, internet, licens, forsikring, mad, abonnementer. Prøv at lave et fælles budget, så I kan se, hvor meget I hver især skal overføre til fælleskontoen hver måned. 

Indretning

Det kan være sjovt eller udfordrende at indrette en lejlighed sammen. Måske skal I ud og købe nye møbler, eller måske tager I noget med hver især. Overvej hvad der virkeligt betyder noget for dig af dine ting og overvej, hvad du kan give slip på. Det er ikke sikkert, at din kæreste er lige så begejstret for dine barndomsminder eller mormors gamle skrivebord. Men hvis det har stor affektionsværdi for dig, må du forklare din kæreste det, og forhåbentligt bliver du mødt med forståelse. 

Inden I går i gang med indretningen, er det en god idé at drøfte, hvordan I hver især forestiller jer eller kunne tænke jer, at lejligheden skal se ud. I kan tale om, hvorvidt I skal male vægge, hvilke farver, og hvilke møbler der skal til. Lav en liste over hvilke køkkenting I hver især har, og hvad I mangler. Det kan virke som mange ting, man skal forholde sig til, men hvis I har boet ude før, har I sikkert allerede en del ting. Måske vil I faktisk gerne skaffe jer af med nogle af jeres ting, så I ikke har en masse stående, som I ikke bruger. I kan give det resterende til genbrug, og hvis I mangler køkkengrej, er det også muligt at finde det brugt fra en genbrugsforretning. På den måde behøver I ikke bruge en masse penge, og I bidrager til en bæredygtig tankegang.  

Af andre gode råd kan vi nævne:

  • Communication is key! Tal om tingene. Det ved I nok allerede, men på den måde kommer I længst. 
  • Hav det sjovt i processen! Tag jer tid til at have det sjovt, så ikke alting går op i praktikaliteter.
  • Nyd alle fordelene ved at skulle flytte sammen. Slut med at transportere sig hen til hinandens lejligheder. I kan vågne op hver dag sammen, og selvom du har en travl uge på arbejde eller med en masse aftaler, kan I stadig se hinanden til spisetid, eller inden I skal sove.  

Hvor skal I bo?

Det vigtigste af det hele er selvfølgelig: Hvor skal I bo? Hos BoligZonen hjælper vi jer med at finde lejeboliger i den by, I ønsker at bo i. I skal finde ud af, hvor meget I kan betale for husleje, og hvor meget I er villige til at betale.

Start jeres boligsøgning her!

Uanset om I vil bo i lejlighed til leje, rækkehus til leje eller noget andet, finder I den lejebolig I ønsker her hos os. Det er også værd at overveje, om I gerne vil bo i lejligheden i noget tid, eller om det er for en kortere periode. I så fald kan I bruge søgefunktionen til at filtrere boliger med ubegrænset leje. 

Hvis I ikke har noget imod en lidt længere cykeltur til centrum, kan I få en større lejlighed, hvis I flytter lidt udenfor byen. Hvis I helst vil bo tæt på, der hvor det sker, skal I selvfølgelig prioritere det. 

Hvis ikke I finder jeres drømmebolig, kan I oprette BoligMatcher. Med BoligMatcher modtager I en mail, når der oprettes nye lejeboliger, der passer til jeres kriterier. 

Held og lykke med at finde jeres kommende hjem!