Carport

Udforsk fordelene ved at investere i en carport til din bil! Fra beskyttelse mod vejret til ekstra opbevaringsplads, en carport kan være en værdifuld tilføjelse til dit hjem. Lær om omkostninger, designmuligheder og fordele ved at vælge en carport frem for en garage.
Skrevet af vores interne tekstforfatter. Senest opdateret: 7. maj 2024
Send artiklen til en ven

Carport - hvad er det?

En carport er en overdækket plads til bil. Carporten har den funktion, at den beskytter køretøjer mod vejret. At bilen står overdækket, kan forlænge bilens levetid. På den måde bliver den ikke udsat for sne, regn, sol og hagl. Desuden undgår du fugleklatter eller løvfald på bilen. 

Hvad er fordelen ved en carport? 

Som allerede nævnt er en carport en fordel, fordi bilen ikke bliver udsat for vejr- og vindforhold. Desuden står bilen i skygge, så du ikke kommer ind i en glohed bil på varme sommerdage. Du kan også bruge pladsen til cykler, haveudstyr, bådvogne eller udnytte det til en overdækket terrasse. 

Carporte kan være i forlængelse af huset eller stå for sig selv. Ofte er en carport bygget af træ, metal og plast. Du kan få designet carporten, så den matcher arkitektonisk til dit hus. 

En carport er billigere at bygge end en garage, og den kræver mindre vedligehold. Nogle foretrækker en garage, fordi bilen i højere grad er i sikkerhed.

Hvad koster en carport?

Prisen på en carport varierer. Dette afhænger af størrelse, materiale, design, installation og lokation. 

  1. Størrelse på carporte kan variere. Det afhænger af, om du skal have plads til en eller to biler eller til andet end en bil. Dette vil have indflydelse på prisen.
  2. Valg af materiale vil også have betydning for prisen. Skal det være træ, stål, aluminium, PVC? Ofte er stål og aluminium billigere end træ og PVC, men til gengæld kræver det mindre vedligehold.
  3. Jo mere kompliceret design du ønsker, jo mere vil prisen stige. 
  4. Skal carporten tilsluttes en eksisterende bolig, eller skal de stå for sig selv? Der er flere spørgsmål, hvis svar har indflydelse på den endelige pris. Kan du udføre arbejdet selv, eller skal du have håndværkere til det? 
  5. Hovedstadsområdet er ofte dyrere end andre dele af Danmark. Der kan også være lokalplaner eller bygningsregler, du skal tage hensyn til. 

Når du har fundet svar på dine spørgsmål, er det en god idé at søge flere tilbud, så du har flere priser at sammenligne mellem.