Charmerende beliggenhed

Drømmer du om en bolig omgivet af naturskønne områder eller med en fantastisk udsigt? Tag med på en rejse gennem Danmarks charmerende beliggenheder og få et indblik i, hvorfor disse steder er så eftertragtede. Fra kystnære landsbyer til forstæder med grønne områder - find ud af, hvordan du kan realisere din drømmebolig.
Skrevet af vores interne tekstforfatter. Senest opdateret: 3. maj 2024
Send artiklen til en ven

Charmerende beliggenhed

Ønsker du en bolig, der har en charmerende beliggenhed? Disse boliger kan ofte være dyre, men også pengene værd. Det kommer dog helt an på, hvad du er ude efter. Tæt på byens pulserende liv? Tæt på den rolige natur? Eller måske længes du efter havkig og en god udsigt? 

Hvordan får jeg fingrene i en bolig med charmerende beliggenhed?

Først og fremmest skal du finde ud af, hvad der er vigtigst for dig. Natur, by, udsigt, vand, skov, gode skoler, centrum? Det bliver svært at få det hele, så du må gøre op med dig selv, hvad du helst vil prioritere. Charmerende beliggenheder er populære. Medmindre det, du definerer som en charmerende beliggenhed, er anderledes end størstedelen af den danske befolkning. Hvis du ønsker dig et hus på landet, en nedlagt landejendom eller et hus tæt på den danske vestkyst, har du gode chancer for at finde et hus til gode priser. Der findes masser af smukke beliggenheder i Danmark, hvor husene koster ingen penge. Til gengæld er disse steder ofte mere affolket eller har færre arbejdspladser. 

Hvis du drømmer om en bolig tæt på den nordsjællandske skov, søerne i Silkeborg, i det i indre København eller tæt ved vandet i Aarhus, så skal du dybt ned i lommerne for at finde penge nok. Der findes dog masser af mellemveje, som er mere til at betale. 

Hvor kan jeg bo tæt på København, som stadig er til at betale?

Hvis du drømmer om en bolig i Københavnsområdet, men ikke har råd til at bo i København eller Frederiksberg kommune, kan du overveje disse steder. 

  • Amager er i rivende udvikling i disse år. Boligerne stiger også markant i pris, særligt, hvis de ligger tæt på vandet, men du kan også stadigvæk finde boliger, der er til at betale. Amager er tæt på indre by, og du får smuk natur i baghaven.
  • Køge, Solrød, Karlslunde er byer, hvor flere og flere flytter til, og det er der gode grunde til. Du bor tæt på vandet og kun en S-togskøretur fra København. 
  • Lyngby er et meget attraktivt sted at bo på grund af den smukke natur og hyggelige bydel. Bagsværd er dog også værd at tjekke ud, her kommer du også tæt på smuk natur. Hvis du ikke har noget imod at komme længere væk fra København, så kan du overveje nogle af de små byer omkring Hillerød. 
  • Hvis Frederiksberg er for dyrt for dig, hvad så med at prøve Vanløse, Rødovre eller Hvidovre? Du bor stadigvæk en cykeltur væk fra byen, og her er du omkranset af natur – mere end du er på Frederiksberg. 
  • Hvis du leder efter en lejlighed i København, er Nordvest den nye upcoming bydel i København. Her spirer caféer frem, og inden længe vil bydelen minde om, hvad der i sin tid skete med Nørrebro. 

Hvor kan jeg bo tæt på Aarhus, som stadig er til at betale?

Aarhus er noget mindre end København, og derfor kan du nemt bo i en forstad og alligevel være utrolig tæt på byen. Tilst, Viby, Hjortshøj, Egå, Hørning – oplagte steder for børnefamilier, som stadigvæk gerne vil bo tæt på byen. 

Fra Aarhus går letbanen også til Odder, og på denne rute er der også mange tilflyttere. Hvis du gerne vil finde en lejlighed i Aarhus, som er stor og til at betale, bliver der gjort en del ved Gellerupparken i disse år. Her bygger man nye lejlighedskomplekser, og bydelen er også på vej ud af ghettolisten. 

Hvor kan jeg bo tæt på natur til rimelige priser?

Hvis du synes, at det der med at bo tæt på byen, er noget nonsens, så kan du læse med her. Der findes masser af natursmukke områder i Danmark. Som allerede nævnt er nogle af dem fyldt med billige boliger. Men hvis du stadigvæk vil bo tæt på en by, er byer som Silkeborg, Vejle, Skanderborg utroligt naturskønne byer, der stadigvæk er billigere at flytte til end Aarhus. 

Men du er heldig – der findes naturflotte områder mange steder. Haderslev by er en naturskøn perle, men også Kolding har et skønt fjordkig. Fyn har også masser af byer, som ligger tæt på vandet og smuk natur. 

Hvis du ikke er bange for at blive øboer, har Danmark mange smukke øer. På nogle af øerne finder man kunstkolonier og familier, som tager skridtet. Du vil opleve et stærkt sammenhold på øerne, og her skal du nok lære dine naboer at kende fremfor i de større byer. 

Mulighederne er mange! På BoligZonen kan du finde boliger, som matcher dit behov.