Diskretsalg

Lær mere om de diskrete salg. Når det handler om at sælge en ejendom, er der den konventionelle tilgang med offentlige annoncer og opslag, og så er der de diskrete salg, også kendt som stille salg. Ved diskrete salg vælger sælgere en mere tilbagelænet markedsføringsstrategi, ofte uden brug af offentlige annoncer. Men hvorfor vælger man denne tilgang? Lad os gå i dybden med årsagerne bag diskrete salg og hvordan de fungerer.
Skrevet af vores interne tekstforfatter. Senest opdateret: 6. maj 2024
Send artiklen til en ven

Diskretsalg - hvad betyder det?

Diskretsalg kendes også som stille salg eller skjult salg. Her vælger sælger at markedsføre sin bolig på en mere diskret måde, for eksempel uden at anvende offentlige annoncer. Den mest almindelige måde at sælge sin bolig på er ved at boligen markedsføres åbent gennem for eksempel ejendomsmæglere, annoncer eller online ejendomsportaler. Ved diskretsalg markedsfører sælger sin bolig på en anden måde. Årsagen til dette kan se forskellig ud. 

Hvad er grunden til at lave diskretsalg?

Grundene kan være forskellige, ofte vil de høre ind under en af følgende kategorier:

  1. Sælger ønsker at holde lav profil. Dette kan skyldes personlige årsager eller et behov om fortrolighed.
  2. Sælger markedsfører boligen gennem personligt netværk eller forsøger at målrette salget til en særlig gruppe af interesserede.
  3. I tilfælde af dyre eller luksuriøse boliger kan sælger have ønske om et diskretsalg for at undgå offentlig interesse.
  4. Diskretsalg har mere personlig rådgivning fra ejendomsmæglere eller fagfolk, som er specialiseret i denne type af salg af bolig. 

Hvordan sælger jeg min bolig som diskretsalg?

Du kan kontakte en ejendomsmægler, som kan hjælpe dig med diskretsalg. De vil have en portefølje af kunder, der måske vil matche din bolig. Din bolig vil ikke blive annonceret offentligt, men vil, hvis du ønsker det, fremkomme på deres hjemmeside med sparsomme oplysninger. Du kan også sælge din bolig uden hjælp af en ejendomsmægler.