Lejebolig i Faxe

Svøbt ind i en beundringsværdig, oldnordisk historie finder du byen Faxe i naturskønne Sydsjælland. Byen hører ind under kommunen med samme navn, nemlig Faxe Kommune, og har i dag lidt over 4.000 indbyggere. Selvom byens udtryk i dag er moderne, strækker fortællingen om Faxe sig altså mange hundrede år tilbage i tiden, og de gamle, historiske traditioner er heldigvis på ingen måde gået i glemmebogen i byens lokalmiljø. 

Læs med her for at lære mere om byens høvdingesønner, handel og højdedrag, eller spring direkte til vores overskuelige samling af lejeboliger i Faxe lige her.

Faxe – hestemanken og højdedraget

Navnet Faxe, der formentlig har været enten Faxæ eller Faza, er oldnordisk og betyder hestemanke. Selvom det måske umiddelbart kan være svært at se forbindelsen mellem en hestemanke og den hyggelige, sydsjællandske by, mener man, at navnet henviser til byens dejlige beliggenhed på et højdedrag, der vender ud mod Faxe Bugt. Den lokale historie går på, at høvdingesønnen Rollo erobrede området og navngav egnen efter den smukke geografi. 

I dag bor der ikke mange høvdingesønner i byen, men den smukke natur findes heldigvis stadig i Faxe og omegn. Med en lejebolig i Faxe har du nemlig en perlerække af helt særlige naturoplevelser lige uden for hoveddøren. Ved Faxe Kalkbrud kan du f.eks. gå på opdagelse i den 63 millioner år gamle blotlagte havbund og måske endda være heldig at finde sjældne fossiler. 

Er du til moderne kultur og byliv, kan du med god sandsynlighed finde tilbud, der tiltaler dig. F.eks. kan du slentre igennem byens levende handelsgade, der byder på et godt udvalg af caféer, specialbutikker og dagligvareforretninger, eller du kan tilbringe fredag aften i byens helt egen biograf. 

Kan byens hyggelige og lokale handelsmiljø ikke helt stille din shoppetrang, er du med en lejebolig i Faxe tæt på flere af Sjællands største byer såsom NæstvedRingsted og Køge. Faxes gode beliggenhed betyder også, at man som indbygger i Faxe har gode pendlermuligheder til både studie- og jobmuligheder. 

Lej din drømmebolig i Faxe

Når du finder din lejebolig i Faxe, behøver du ikke gå på kompromis med dine drømme og ønsker. I Faxe finder du nemlig et bredt udvalg af boligtyper og priser til ethvert behov. Du kan typisk finde boliger på omkring 100 kvadratmeter til ca. 8.000 kr., men byen byder også på lejeboliger, der er både større og mindre, dyrere og billigere.

Med vores funktion ’boligsøgerannoncen’ har vi endda gjort det nemt for dig at holde dig opdateret på de forskellige muligheder, der er i Faxe. Her kan du nemlig oprette en personlig annonce, der angiver præcis, hvad du er interesseret i. Herefter kan de lokale udlejere tage kontakt til dig, hvis de har en bolig til leje, der lever op til dine krav.