Herning Kommune 

Herning Kommune er en kommune i enormt stor vækst i både erhvervslivet og indbyggertallet, da mange vælger at flytte til Herning Kommune pga. dens mange muligheder. Flere leder derfor også efter en lejebolig i Herning Kommune, og det kan være svært at finde den rette lejebolig. På denne side vil du derfor finde en udførlig beskrivelse af både Herning Kommune og de muligheder, der er for at finde en lejebolig i kommunen. 

Lige i midten af Jylland er Herning Kommune placeret, og den er omringet af den smukke, jyske hede. Kommunen består af ti byer i forskellige størrelser, hvoraf Herning er størst med ca. 50.000 indbyggere, mens kommunen samlet set har godt og vel 90.000 indbyggere. Med sine 1.320 km2 er det en geografisk meget stor kommune, som derfor også byder på meget natur og plads. 

En driftig erhvervs- og handelsby

Herning Kommunes image i Danmark er især, at det er en driftig kommune med et meget aktivt erhvervs- og handelsliv. Dette image passer godt til virkeligheden, da Herning som by og kommune netop har mange industriarbejdspladser og et stort erhvervsliv. Bl.a. er der Messecenter Herning, hvor der foregår mange kongresser og messer, og hvor erhvervslivet bliver budt indenfor til at afholde massevis af arrangementer.

Lige ved siden af Messecenter Herning er Jyske Bank Boxen, som er en multiarena med plads til 12.000-15.000 tilskuere. Jysk Bank Boxen tiltrækker mange store koncerter og begivenheder. En anden nabo til Messecenter Herning er MCH Arena, hvor FC Midtjylland holder til. FC Midtjylland har i de senere år været en af de førende danske fodboldklubber, som har vundet flere danske mesterskaber og pokaltitler. 

FC Midtjylland er symbolet på den ånd, der hersker i Herning Kommune – nemlig at tingene kan lade sig gøre, og at man kan komme til tops, til trods for at man ikke befinder sig i den mest befolkningsrige del af Danmark. 

Det driftige erhvervsliv kommer også til udtryk i, at der i centrum af Herning er mange gode handelsmuligheder. Man kan enten vælge at shoppe på gågaden, der har mange forskellige butikker at vælge imellem, eller gøre det i HerningCentret, som er Midtjyllands største shoppingcenter. 

Masser af uddannelsesmuligheder

Der er mange muligheder for at vælge uddannelse i Herning Kommune. Du kan vælge at tage uddannelse på universitetsniveau, da Aarhus Universitet har en afdeling i Herning, hvor man kan læse bl.a. ingeniørfag. På Erhvervsakademi MidtVest er der mulighed for at læse korte videregående uddannelser inden for økonomi, IT og marketing samt flere andre retninger. Det skal desuden nævnes, at der naturligvis er et stort udbud af ungdomsuddannelser, da man både kan læse på STX, HF, HHX, HTX og teknisk skole.

Et spændende kulturliv

Ud over at man kan se store koncerter i Jyske Bank Boxen, er der også adskillige andre muligheder for at opleve alle typer af kulturoplevelser i Herning. Herning Kommune har aktivt prioriteret, at kulturen skal være et brand for kommunen, så derfor er der investeret massivt i, at der er et stort og spændende udbud af kulturelle oplevelser.

Hernings kunstmuseum HEART er et eksempel på denne strategi. Det er et kunstmuseum, hvis arkitektur er blevet rost mange steder fra, og det har en spændende udstilling af især moderne kunst. Derudover er der Museum Midtjylland, som er et kulturhistorisk museum, som bl.a. har udstillinger om tekstilfabrikkerne, der udgjorde en vigtig del af Hernings historiske byudvikling. 

Er du til livemusik, er Fermaten et meget rost spillested i Herning, der byder på koncerter fra både mindre og store danske og internationale kunstnere. Hvor Jyske Bank Boxen tager udgangspunkt i de største musiknavne, er der på Fermaten mulighed for at se navne, som er upcoming og derfor knap så store endnu. Det er også et hyggeligt og charmerende spillested, der har varme farver, og som indbyder til en intim stemning. 

Naturen i kommunen

Selvom Herning Kommune måske ikke er kendt for sin natur, er der stadig masser af naturoplevelser at komme efter i kommunen. Der er ikke mindst smukke hedelandskaber, som man kan besøge, og skønne skovområder. Desuden er der mulighed for at bade i Herning, selvom kommunen ikke ligger ud til kysten. I den kunstige sø, Fuglsang Sø, kan man nemlig bade – og man skal ikke være bekymret for urent vand, da søen har noget af det mest rene søvand i hele Danmark. 

Find en lejebolig i Herning Kommune

Er du blevet fristet til at flytte til Herning, er der heldigvis mulighed for at finde et hus til leje i Herning Kommune – eller en anden type lejebolig. På BoligZonen er der en intuitiv og simpel oversigt over udbuddet af lejeboliger i Herning Kommune, som er inddelt i forskellige kategorier. Hvis du er studerende, kan du f.eks. finde studieboliger i Herning, mens du også kan søge specifikt efter lejligheder til leje. Med andre ord får du på BoligZonen den oversigt, du har brug for, så du kan finde den optimale lejebolig, som passer til lige præcis dine behov.