Hus til leje i Kliplev

Kliplev er en stationsby i Sønderjylland. Her bor 1233 indbyggere. Byen ligger 11 kilometer fra Tinglev, 15 kilometer fra Aabenraa, 15 kilometer fra Padborg og 28 kilometer fra Sønderborg. Byen er som sagt en stationsby på strækningen Tinglev-Sønderborg og ligger tæt på E45. Det er derfor nemt at komme fra Kliplev og til andre dele af landet eller Tyskland, hvis du skal ned og handle.

Kliplev har en hal, hvor fodboldholdet holder til, en skole, benzintank, Dagligbrugs og Kliple Mærken. Kliple Mærken er et årligt marked med masser af arrangementer i den første weekend i juni. Hele byen stimler sammen for at stable markedet på benene. Tæt ved byen ligger Store Søgård sø og Hostrup sø, hvor du finder naturområder. Søgård mose er et 85 hektar stort område. Du kan beskue området fra udsigtstårnet. 

Aabenraa kommune oplever stor efterspørgsel på huse

Vidste du, at Sønderborg ligger som nr. 10 på listen over, hvor mange unge der flytter tilbage til hjemkommunen? 17,9 % flytter tilbage. Det viser en undersøgelse lavet af Momentum. Sønderjylland er derfor ikke nødvendigvis et sted, hvor kun ældre bor. I Aabenraa kommune, hvor Kliplev ligger, er boligsalget eksploderet siden 2020. Faktisk forholder det sig sådan, at ejendomsmæglere i Aabenraa kommune mangler huse at sælge. Efterspørgslen er stor, og der blev solgt rekordmange huse i 2021 i kommunen. Antallet af borgere stiger med 100. Omkring hver tiende hus som bliver solgt, bliver solgt til en tysker. Tyskerne søger mod Danmark, da de er trætte af, hvordan reglerne har været under corona i landet og savner den større frihed, der er i Danmark. Desuden er de glade for natur, og Aabenraa kommune kan byde på både skov og vand, og så er det jo nemt at pendle til Tyskland. 

I Aabenraa kommune er efterspørgslen så stor, at der ikke er nok huse at sælge. Hvis du drømmer om et hus til leje i Kliplev, er det et aktuelt tidspunkt, fordi flere boliger også bliver lejet ud, men du skal være hurtig. Hvis ikke du finder et hus til leje i Kliplev her på siden, kan du tilmelde dig BoligMatcher. Du modtager en mail, så snart der bliver slået nye boliger op på BoligZonen i Kliplev. I mellemtiden kan du også tjekke lejeboliger i Aabenraa

Hvorfor flytter så mange til Aabenraa kommune? Ejendomsmæglerne mener, at det skyldes den tætte afstand til Tyskland, de gode pendler muligheder, men også den flotte natur i området. 

Naturen i Aabenraa kommune er præget af skovlandskaber, kyststrækninger og moseområder. Tinglev mose, Gendarmstien, Hærvejen, Aabenraa skovene. Der er masser af flotte områder. Fra Kliplev er der heller ikke langt til Als, hvor du kan nyde en god weekend- eller dagstur. 

Når du bor i Kliplev får du både et aktivt lokalmiljø, samtidig med at du bor tæt på de større byer i Sønderjylland samt den tyske grænse. Det et bare én af mange fordele ved at bo her. Du kan blive en del af statistikken af de mange mennesker, som flytter til Aabenraa kommune.