Roskilde Kommune

Overvejer du at flytte til Roskilde Kommune – måske endda til en lejebolig i Roskilde Kommune? I så fald er det godt at vide noget om kommunen, før du flytter dertil. På denne side vil du derfor få information om Roskilde og om de muligheder, der er i byen og i kommunen.

Roskilde Kommune er en kommune på Sjælland med omtrent 90.000 indbyggere. Kommunen består af 13 byer, hvoraf Roskilde er den klart største by med lige under 52.000 indbyggere. Det er en kommune, som er i stor vækst, da den er i pendlerafstand til København og derfor tiltrækker indbyggere derfra. Børnefamilier søger bl.a. til Roskilde for at finde billigere boliger end i København, og da kan man overveje at finde et hus til leje i Roskilde Kommune

Roskilde som studieby

Roskilde Kommune har et væld af studiemuligheder. Mest berømt er nok Roskilde Universitet, som i daglig tale kaldes RUC. Med omkring 8.000 studerende er RUC en stor uddannelsesinstitution, som tilbyder uddannelse på det højeste akademiske niveau. Du kan her læse uddannelser inden for både humaniora, samfundsfag og naturvidenskab, så alle videnskabelige retninger er repræsenteret. 

Hvis du ikke er så meget til universitetsuddannelser, er der heldigvis også andre muligheder i Roskilde Kommune. Bl.a. kan du læse mellemlange videregående uddannelser på Professionshøjskolen Absalon og korte videregående uddannelser på Zealand – Sjællands Erhvervsakademi. 

Uanset om du vælger universitet eller en kortere videregående uddannelse, er det vigtigt, at du finder en lejebolig i kommunen. En studiebolig kunne f.eks. være en oplagt mulighed, da disse boliger typisk er lidt billigere end andre boligtyper. En anden mulighed er at leje et værelse, hvor du deler udgifterne med andre, så du på den måde kan få dig en billigere husleje.

Kulturelle tilbud i Roskilde Kommune

Roskilde er en af de ældste byer i Danmark, og det præger centrum, som emmer af kultur og historie. I centrum kan du bl.a. finde Roskilde Domkirke, der nok er den vigtigste og smukkeste kirke i Danmark. Det er også i denne kirke, at de fleste af de danske regenter er begravet, så hvis du er interesseret i historie og kultur, kan du ikke komme uden om Roskilde Domkirke. Du kan dog også besøge domkirken uden at have den store viden om historie, da arkitekturen i sig selv er imponerende. 

Vil du have tilfredsstillet dine kulturelle behov yderligere, er en tur til Vikingemuseet værd at anbefale. Dette museum har fem helt unikke vikingeskibe, som du ikke kan finde andre steder i verden. Da Roskilde var et centrum i vikingetiden, kan et besøg hos museet klart anbefales. 

Sidst skal Roskilde Festival nævnes som en vigtig kulturinstitution i Roskilde Kommune. Enhver dansker kender denne festival, som er en af de største musikfestivaler i hele Europa. Du kan opleve de største musikere på denne festival, som også byder på mange andre kulturelle indslag. Roskilde er altså en by, hvor der er kulturtilbud til alle aldre, og hvor personer med forskellige kulturelle interesser kan opsøge et varieret kulturudbud. 

Tag på shoppetur i Roskilde

Roskilde har et væld af shoppemuligheder. Du kan både shoppe i historiske omgivelser på gågaden, og du kan være indendørs i RO’s Torv, som er Roskildes butikscenter. Der er et varieret udbud af handlemuligheder i Roskilde, som både inkluderer store kædebutikker og mindre specialbutikker. Derudover er der adskillige hyggelige caféer i Roskildes centrum, hvis du trænger til en pause fra indkøbsturen. 

Roskildes natur

Når du trænger til fred og ro, er det godt at have natur i nærheden. Dette er der heldigvis også masser af i hele Roskilde Kommune. Helt centralt findes Byparken, som er en smuk, grøn park, hvor der i øvrigt også ofte afholdes større kulturelle arrangementer.

Hvis du gerne vil se et lidt større naturområde, kan Boserup Skov anbefales. I denne skov kan du få store naturoplevelser og den ro, som du kan savne i byens hektiske liv. Skoven ligger smukt ned til Roskilde Fjord, der er en anden naturoplevelse, som kan fremhæves. Ned til Roskilde Fjord findes i øvrigt også Vigen Strandpark, hvor du kan tage dig en badetur.  

Find en lejebolig i Roskilde Kommune

Roskilde Kommune er en kommune, som alle kan føle sig hjemme og til rette i. Der er plads til de unge børnefamilier, som søger et hus til leje i Roskilde Kommune. Alternativt er der også gode muligheder for at leje rækkehuse, hvis du i stedet søger dette. 

Det er populært at bo i Roskilde Kommune, så du skal sørge for at holde øje med de ledige boliger. Her kan BoligZonen være en god side at bruge, da der er et stort udbud af lejeboliger og et godt overblik over de forskellige typer af lejeboliger i Roskilde Kommune. Hvad end du er på udkig efter en lejebolig i Roskilde Kommune til hele familien eller til dig selv, kan BoligZonen altså tilbyde dig flere forskellige muligheder.