Bolig til leje på Tåsinge – lad øen blive dit hjem

Tåsinge er én af de smukkeste øer i Danmark! Den ligger i det Sydfynske øhav og har 6146 indbyggere. Øen er forbundet med Fyn ved Svendborg via Svendborgsundbroen og med Langelandsbroen til Rudkøbing. Måske kender du primært Tåsinge fra ferie og sommerhusture, men det er bestemt værd at bosætte sig på øen! Her er flot natur, ren idyl og et kunstnerisk miljø at blive en del af. 

Måske leder du efter et hus til leje på Tåsinge? Hos BoligZonen matcher vi udlejer og lejer, så du kan finde din kommende drømmebolig. Tilmeld dig BoligMatcher for at få nys om nye boliger til leje på Tåsinge.

Lejebolig i Svendborg og på Tåsinge

Svendborg er en utrolig skøn by. Lige på den anden side af vandet finder du Tåsinge. Om du bosætter dig på den ene eller anden side, vil du være omgivet af flot natur og dejlig udsigt til vandet. 

På Tåsinge ligger Troense, som er en smuk skipperby. Her er der mange charmerende bindingsværkshuse fra 1700-tallet. Du finder utroligt mange frugttræer i byen, som springer ud i maj. Ikke langt fra byen ligger Valdemars Slot, som er et af landets største privatejede slotsanlæg. Det er åbent for offentligheden som museum. 

På Tåsinge kan du besøge det højeste punkt, som er Bregninge bakker. Her ligger et museum og en mindestue for Elvira Madigan. Historien om Elvira Madigan er, at hun var linsedanserinde i forældrenes Cirkus Madigan. Elvira var hendes kunstnernavn. Cirkusset turnerede rundt i Skandinavien og Europa, blandt andet i Tivoli og for kongen. Det fik stor succes. I Skåne overværede Sixten Sparre en forestilling og blev betaget af Elvira. Han så forestillingen hver aften og igen sommeren efter. De indledte der et forhold, som var hemmeligt for Elviras forældre og Sixtens kone. Han var nemlig allerede gift og havde to børn. 

De holdt kontakt ved en brevveksling indtil 1889, hvor cirkusset kom til Sverige igen. Her ventede Sixten på Elvira ved en station, og hun pantsatte sine smykker og stak af. De tog mod Svendborg, hvor de indlogerede sig som brudepar. Parret tog til Troense, da cirkusset kom til Svendborg, men her var pengene brugt op. Sixten havde bedt om penge fra sin familie, men de afslog. Historien ender trist med, at de begik selvmord, da de ikke kunne se anden udvej.

På Tåsinge finder man også Bregninge kirke, som er en af de kirker med flest besøgende. Fra kirken er en fantastisk udsigt over vandet og Svendborg. Ved Landets kirke ligger Sixten Sparre og Elvira Madigan begravet.   

Tåsinge er fyldt med historier og små naturperler rundt omkring på øen. Med et hus til leje i Svendborg eller på Tåsinge vil du finde roen og kunne søge naturen. Der er mange smukke steder og masser at opleve.