Studiebolig Silkeborg

Studiestart i Silkeborg? Vi har mange gode studieboliger i Silkeborg til dig her. Byen er en fantastisk del af Jylland, hvor der er rigtigt gode muligheder for at bosætte sig godt og billigt. Priserne på studieboliger i Silkeborg svinger mellem 1.500 kr., til 5.000 kr., så alt efter hvad du er på udkig efter, så har vi det til dig.

Der er omkring 3,6 tusinde studerende i Silkeborg. Det er et mindre studiefællesskab, men samtidig meget unikt. Uanset om du skal studere på VIA University College eller Erhvervsakademiet Dania, så ved du, at Silkeborg er en god studieby. Så start på en frisk i denne fantastisk dejlige by. Hvis du skal studere i Aarhus, er der også mange, der foretrækker at flytte til Silkeborg og bo, fordi de foretrækker mere ro, eller fordi studieboligerne er billigere. Aarhus er kun en kort togtur væk, så det kan helt klart også være en mulighed!

Hvis det er første gang, du skal stå på egne ben, så skal du ikke være bekymret. Vi har lavet en guide, der er målrettet til netop dig. Her på BoligZonens vidensunivers kan du læse alt, hvad du behøver at vide om lejekontrakten, indflytning, vedligeholdelse, husleje og forbrug, regler for opsigelse og den nye lejelov. 

Hvordan finder jeg en studiebolig i Silkeborg?

Hvis du leder efter en studiebolig i Silkeborg, er du kommet til det rette sted. På BoligZonen kan du finde studieboliger, der passer til dit behov. Ved at bruge søgefunktionen, kan du søge på boliger, der passer til dit behov. Du kan søge på antal værelser, størrelse eller ud fra budget. Hvis ikke du finder drømmeboligen, kan du tilmelde dig Boligmatcher. Med BoligMatcher modtager du en mail, når der bliver slået nye boliger op. Du kan være den første, der skriver til udlejer. 

Det er også en mulighed at leje en lejlighed i Silkeborg sammen med nogle andre eller leje et værelse. Det kan være en anden mulighed, hvis du ikke kan finde en studiebolig. 

Gode råd til dig der skal flytte ud første gang

Er det første gang, du skal flytte hjemmefra? Så kan du læse vores guide til, hvad der er godt at forholde sig til. Den kommer i en forkortet version her:

  1. Husk at spare penge op til depositum, forudbetalt leje og flytning. Du skal også kun sætte dig med en husleje, som du rent faktisk ved, du vil kunne betale. Husk at indregne aconto også. 
  2. Lav et budget over kommende indtægter og udgifter. På den måde har du et overblik over, hvad du kan betale for, og om du skal finde et arbejde ved siden af. 
  3. Husk at melde flytning til folkeregistret, men også tandlæge, læge og andet der er relevant. 

Du skal huske at købe en indboforsikring, når du flytter hjemmefra. Det kan være, at dine forældres dækker, til du er 21 år. Du kan læse mere i vores artikel om indboforsikring her.

Vi ønsker dig held og lykke med din kommende studiebolig! Det er en fantastisk tid at være studerende, og med de rigtige rammer skal du nok få en god tid.