Aarhus Kommune 

Går du med tanker om at flytte til Aarhus? I så fald er det en god idé at orientere sig om de muligheder, der er for lejebolig i Aarhus Kommune. Aarhus Kommune er en meget populær kommune at bo i, og hvert år flytter mange tusinde til byen. Man skal derfor være hurtigt ude, når man skal søge efter en lejebolig. 

Væksten i Aarhus Kommune har i de seneste årtier været enorm, og hvert år vokser befolkningstallet med mellem 4.000-5.000 indbyggere. Aktuelt bor der ca. 353.000 indbyggere, og det gør kommunen til Danmarks næstmest befolkningsrige. Med sine godt 280.000 indbyggere er selve Aarhus by den klart største by i kommunen, mens der rundt om byen er større satellitbyer som Mårslet, Lystrup, Løgten og Beder-Malling, hvor man også kan vælge at bosætte sig.

Aarhus som studieby 

Hvis der er én ting, der kendetegner Aarhus Kommune, er det studielivet. Aarhus Kommune er befolkningsmæssigt en af landets yngste kommuner, og det skyldes især de mange studerende. Med omkring 60.000 studerende udgør de nemlig en markant andel af byens befolkning, og det kan mærkes i byens pulserende liv. Den største uddannelsesinstitution er Aarhus Universitet, som har ca. 40.000 studerende, men der er også mange andre uddannelsesinstitutioner som VIA University College, Arkitektskolen og Journalisthøjskolen. Der er derfor uddannelsesmuligheder for de fleste. 

Når man som studerende flytter til Aarhus Kommune, kan det være svært at finde en studiebolig. Der er nemlig kamp om dem – i særdeleshed lige efter sommerferien når de studerende valfarter til byen for at starte på deres studier. Derfor er det en god idé at orientere sig om mulighederne for lejebolig i Aarhus Kommune i god tid. Man kan her også orientere sig om mulighederne for at leje et værelse

Aarhus kulturliv

Det er svært at komme til at kede sig i Aarhus, da der er et utal af muligheder for kultur i hele Aarhus Kommune. Da der er så mange kulturinstitutioner rundt om i området, er det svært at kunne nævne dem alle, men vi vil alligevel lige fremhæve nogle af de mest populære. 

Er man til kunst, er kunstmuseet Aros uomgængeligt. Det er et af de største museer i hele Nordeuropa med sine omtrent 20.000 m2, og da det ligger lige i centrum, er det nemt at komme til. Her kan man finde både den helt nye kunst fra store, internationale navne og guldaldermalerier fra de ældre, danske kunstmalere. På toppen af bygningen kan man finde Your Rainbow Panorama, hvor man kan få udsigt over hele Aarhus i alle regnbuens farver. 

Hvis man mere er til kulturhistoriske museer, kan man tage en tur i Den Gamle By og opleve verden, som den var i gamle dage, eller man kan tage til Moesgaard Museum og se udstillinger om bl.a. Bronzealderen og ikke mindst Grauballemanden. Andre museer er Naturhistorisk Museum, Besættelsesmuseet og Steno Museet. Man kan kort fortalt besøge enormt mange museer i Aarhus.

Som nævnt er der så mange kulturinstitutioner i Aarhus Kommune, at det er svært at få nævnt dem alle. Dog kan det siges, at musik kan opleves live på steder som Musikhuset Aarhus, Voxhall og Train, kunstfilm kan ses i Øst for Paradis, mens den årlige begivenhed Aarhus Festuge giver mulighed for stort set al kultur. Ja, der er bestemt muligheder nok for kultur i Aarhus, hvis du flytter til en lejebolig i Aarhus Kommune.

Byliv i Aarhus

Med den unge stemning i Aarhus er der masser af muligheder for at nyde bylivet. Du kan gøre det med en café latte eller en drink langs åen i midtbyen, hvor cafeer, barer og restauranter ligger klos op ad hinanden. Er du mere til shopping, kan du tage en tur på Strøget eller i læ for regn og vind i Bruuns Galleri, der er et shoppingcenter med godt 100 butikker. 

Hvis du gerne vil finde de små butikker og charmerende cafeer, er en tur i Latinerkvarteret at foretrække. I dette område kan du finde alt fra modetøj til speciallavet chokolade, hvor de ældre, snørklede gader gør, at man føler, at man er i en stemningsfyldt, sydfransk by. 

Aarhus er også en by, hvor restaurantlivet boomer. Der er i alt fire Michelinrestauranter rundt om i byen. Bl.a. kan man tage ned til Aarhus Ø, som er en helt ny bydel i Aarhus Kommune, hvor man kan besøge Substans, der har fået en Michelinstjerne. Man kan også bruge tiden på at se den spektakulære arkitektur i området. 

Find en lejebolig i Århus Kommune

Aarhus er en by, der emmer af historie, liv og muligheder. Derfor er Aarhus også en meget populær by at bo i, og man skal derfor være hurtigt ude, hvis man vil have fat i en lejebolig i Aarhus Kommune. boligzonen.dk er derfor et godt sted at orientere sig, hvis man søger en bolig. Man kan på siden både finde rækkehuse, huse, værelser, studieboliger og lejligheder til leje i Aarhus Kommune. Det er altså her, man skal være, hvis man leder efter en lejebolig i Aarhus Kommune.