Lejebolig Aarhus

Boligportal Aarhus | Hus, rækkehus eller lejlighed til leje i Århus og omegn

I den seneste tid er det specielt søgninger på 4 og 3 værelses lejlighed Århus, der har haft interesse. Dog stærkt efterfulgt af ledige værelser i Århus. Det bevidner om en by, der rummer både familie og studieliv. Det er dog også sigende, at mange af søgningerne er specifikt efter ledige lejelejligheder i Århus C.

Århus byder på mange spændende områder at flytte til. I det følgende kan du få lidt inspiration til, hvor din kommende lejelejlighed kunne ligge:

Midtbyen, Aarhus C

Området dækker over det postdistrikt, der til dagligt kaldes Aarhus C. Her ser man tydeligt, at byen har taget Cafékulturen til sig. Specielt i området omkring Aarhus-å finder man et hav at caféer, restauranter, kaffebarer, værtshuse, en delikatessehandel og vinhandel.

Ceresbyen

I den vestlige del af Aarhus Midtby finder du det nyopførte Ceresbyen, der også er kendt som Vesterbro. Siden 2008 og frem til 2018 er der blevet investeret massivt i nye boligprojekter i denne del af Aarhus Midtby. 

Lejeboliger i denne del af Aarhus er derfor splinternye og meget attraktive. Der er ligeledes blevet opført mange lejeboliger til studerende i denne del af Aarhus, for netop at understøtte det livlige studie- og ungdomsmiljø, der stortrives her. 

Latinerkvarteret

Den ældst bevarede del af Aarhus er latinerkvarteret, der trækker tråde helt tilbage til 1400-tallet. I dag er kvarteret kendetegnet ved at være en hovedpulsåre for de kunstneriske sjæle. 

Gaderne er brostensbelagte og meget charmerende. Der er kort vej til moderigtige tøjbutikker, lækre caféer og restauranter. Hvis du leder efter en lejebolig med tæt til kunst, liv og kultur, er Latinerkvarteret helt klart et område, du bør holde øje med. 

Aarhus Ø

Bydelen er i høj grad præget af nybyggeri og arkitektur, og selv om området stadig er under opbygning, er det allerede et attraktivt sted at bo. Hele området fremstår som en charmerende kanalby, og med den sydvendte trappeopsats foran Navitas kan du på få minutter gå fra caféerne i midtbyen og ned og dyppe tæerne i vandkanten. Det gør, at specielt søgninger efter lejelejlighed Århus Ø er i høj kurs.

Aarhus Nord

Området dækker over Christiansbjerg, Trøjborg og Skejby. For især studerende er området omkring Trøjborg interessant. Det er i dag et fashionabelt sted med mange kunstnere, arkitekter og studieboliger. Hvis du søger værelser eller lejelejligheder er Århus N et godt bud.

Trøjborg

Trøjborg er en meget populær bydel i Århus — og kaldes af de lokale for “Århus’ San Francisco”. Bydelen ligger desuden tæt op ad Riis Skov, så der er let adgang til naturen. På den måde får du både et meget livligt byliv blandet med rolige naturområder.

Trøjborg er en by i byen, da den rent geografisk set er adskilt fra resten af midtbyen. Beboersammensætningen er godt blandet med studerende og familier. Du kan finde lejeboliger og lejligheder til leje i Trøjborg her på siden. 

Vejlby Risskov

Et alternativ til selve Aarhus, kunne være de nordøstlige bydele. Vejlby Risskov området kendetegnes generelt ved villabebyggelse og deres nærhed til Aarhus Bugts strande. Her ligger bl.a. en del skoler, to gymnasier, adskillige kirker og enkelte større indkøbscentre. Risskov er omsluttet af bydele på næsten alle sider, mens Vejlby, Egå og Skæring grænser op til landdistrikter. Området byder på mange fine lejeboliger, og søger du rækkehus i Aarhus, er her et godt bud.

Lejebolig i Århus eller Aarhus?

Århus er Danmarks næststørste by med et indbyggertal på 277.000 (2019). Region Midtjylland, som Århus er en del af, har 1,3 millioner indbyggere. I 2011 besluttede Århus Kommune sig for at skifte Århus ud med Aarhus. Altså gik man bort fra at bruge ”å” og bruger i stedet dobbelt-a. Ifølge dansk retskrivning er det dog stadig tilladt at bruge begge dele. 

En søgning på Google viser da også, at Aarhus i høj grad er den mest anvendte skrivemåde. Dette kan også hænge sammen med de mange benævnelser af Århus på udenlandske sider - bl.a. i forbindelse med Århus’ rolle som Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Lejebolig Århus | Bo i Europas kulturhovedstad

Århus udvikler sig hele tiden, og nye byggerier skyder op for at skabe flere lejeboliger til de mange nye og nuværende århusianere. En stor del af de nye lejeboliger i Århus er fokuseret i områder som Århus Ø, der er under stor vækst i disse år. Når byggeriet er færdigt, forventes det, at der vil være plads til yderligere 12.000 indbyggere.

Dette er dog ikke tilstrækkeligt på sigt, da der som nævnt er et stigende behov for lejelejligheder og lejeboliger i Århus. Politisk har byen dog fokus på problematikken omkring boliger. Det ses blandt andet i projektet "Hjem til Aarhus", hvis mål er at skabe 2000 familieboliger i Århus frem mod 2020.

Også kulturelt har Århus markeret sig på flere områder og var, sammen med det øvrige Region Midtjylland, Europæisk Kulturhovedstad i 2017. De festlige begivenheder tiltrak sig stor opmærksomhed fra både ind- og udland. Endvidere byder Århus også på mange kulturelle oplevelser og er bl.a. kendt for Moesgaard Museum, Vikingemuseet og Den Gamle By.

Med en lejebolig i Århus er du dermed sikret direkte adgang til nogle af landets største kulturelle institutioner og begivenheder. Århus er blandt andet kendetegnet ved sine mange spillesteder og teatre, der blandt andet inkluderer: 

Spillesteder

 • Atlas & Vox Hall
 • TRAIN
 • Radar
 • Fatter Eskil
 • TAPE

Teatre

 • Musikhuset
 • Teatret Svalegangen
 • Aarhus Teater
 • Teatret Gruppe 38

Aarhus er en moderne by, der går i vikingernes fodspor

Med en lejebolig i Århus kommer du til at bo i en af Nordens ældste byer, der er særligt kendt for sin vikingehistorie. Udgravninger viser, at Århus stammer helt tilbage fra 770, og at den på dette tidspunkt har spillet en vigtig rolle i og med at byen er omgivet af både hav og å.

Århus har stadig mange kvarterer, der viser byens historie. Man kan bl.a. besøge Latinerkvarteret i den nordligste del af Århus, der bl.a. består af gaderne Badstuegade, Klostergade, Volden, Studsgade, Borggade, Rosengade og Graven.

Nogle af bynavnene siger også noget om de begrænsninger der har været i tidernes morgen, da vikingerne slog sig ned og Århus opstod.

I dag er byen rig på sit studieliv og det er af samme årsag at gennemsnitsalderen for århusianere er faldende. At Århus tiltrækker mange studerende betyder også at lejeboliger i Århus er eftertragtede. Boligsøgende unge strømmer hvert år til Århus og forsøger ihærdigt at finde studie-, dele-, eller lejelejligheder. Grundet de mange boligsøgende, kan det være svært at finde en lejebolig i Århus.

Det er særligt Århus Universitet, der tiltrækker unge studerende til byen. Århus Universitet blev opført i 1946. Få år forinden, i 1941, kunne Århus by markere at der nu var 100.000 indbyggere. 

Et tal der er steget stødt siden og ifølge flere demografiske fremskrivninger, vil stige endnu hurtigere over de næste mange år. Fremskrivninger viser, at der i 2040 vil være næsten 450.000 århusianere.

Dette stiller enorme krav til antallet af ledige boliger til både unge og ældre, studerende og pensionister. Af samme årsag vil man se nye lejeboliger skyde op i flere af Århus’ bydele, således der kan gøres plads til de mange boligsøgende århusianere.

Hvordan finder jeg en lejebolig i Århus?

Aarhus by oplever for tiden stor og stigende efterspørgsel på lejeboliger. Specielt er det de mindre og billige lejeboliger, som er eftertragtet i forbindelse med de studerende, der udgør en stor andel af boligsøgende i Aarhus. 

Hos BoligZonen kan du finde et stort udvalg af ledige boliger, og hver dag kommer nye lejeboliger online. Hold dig automatisk opdateret på nye boliger ved at tilmelde dig her: 

Opret BoligMatcher lige her. 

Alternativt kan du anvende søgefunktion på vores hjemmeside. Vi anbefaler, at du bruger filtrering i din søgning, da det giver en mere konkret visning ud fra dine ønsker.

Hvad koster en lejebolig i Århus?

En lejebolig i Aarhus kan være en bekostelig affære. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en lejebolig i Aarhus er 110 kr. pr. mdr. De dyreste områder at bo i lejebolig i Aarhus er Aarhus C, Risskov, Højbjerg og Aarhus N. De billigste områder er Egå, Aarhus V, Åbyhøj/Viby J og Brabrand. 

Hvad er indflytningspris for en lejebolig i Århus

Indflytningsprisen for en lejebolig indeholder typisk forudbetalt husleje samt depositum. Depositum er den sikkerhed, som udlejer har over for en lejer ved fraflytning. Forudbetalt husleje er udlejers sikkerhed for at huslejen bliver betalt, typisk i forbindelse med at lejer har opsagt lejemålet. Den gennemsnitlige indflytningspris for en lejebolig i Aarhus er ca. 53.000 kr.

Hvad skal du være opmærksom på i lejekontrakten?

Når du endelig har fundet din ønskebolig i Århus, skal du underskrive en lejekontrakt. Du skal naturligvis læse kontrakten igennem og gøre op med dig selv, om det hele stemmer, som det skal.

Men herudover skal du som lejer også være særligt opmærksom på §11 — der endvidere er benævnt som “Særlige vilkår”. 

Det er nemlig her, at udlejer kan tilføje bestemte forhold, der ikke er dækket af lejeloven. Lejeloven er i udgangspunktet altid på din side, men §11 gør det altså muligt for udlejer at indskærpe lejelovens almindelige bestemmelser. 

Det vil fx være her, at udlejer anfører, at du som lejer skal være ansvarlig for vedligeholdelse af boligen ved fraflytning. Derfor anbefales du på det kraftigste at læse din lejekontrakt grundigt igennem, inden du underskriver den.

Udlejning af lejlighed i Århus?

Skal du udleje din lejlighed i Aarhus, er det yderst vigtig med en god præsentation af dit lejemål. Den perfekte annonce indeholder en beskrivelse af lejemålet samt nogle rigtige gode billeder, der fremviser lejemålet på den bedst mulige måde. 

Derudover kan det være en stor fordel at tilføje en plantegning over lejemålet. På den måde kan kommende lejere bedre forestille sig indretningen af deres kommende bolig. 

Her kommer oftest stillede spørgsmål fra lejer til udlejer: 

 • Er husdyr tilladt? 
 • Lejeperiode for boligen?
 • Kan boligen anvendes som delebolig?
 • Hvad er indflytningsprisen inkl. depositum og forudbetalt husleje?

Du kan udleje din lejlighed i Aarhus helt gratis her

Andre søgninger relateret til Lejebolig Århus

 1. lejlighed Århus
 2. ledige lejligheder Århus
 3. rækkehus til leje Århus
 4. delevenlig lejlighed Århus
 5. 1 værelses lejlighed Århus
 6. 2 værelses lejlighed Århus
 7. 3 værelses lejlighed Århus
 8. leje lejlighed Århus
 9. værelse til leje Århus
 10. studiebolig Århus
 11. lejebolig Århus centrum


Aarhus by oplever for tiden stor og stigende efterspørgsel på lejeboliger. Specielt er det de mindre og billige lejeboliger som er eftertragtet i forbindelse med de studerende som udgør en stor andel af boligsøgende i Aarhus. Hos BoligZonen kan du finde et stort udvalg af ledige boliger og hver dag kommer nye lejeboliger online. Hold dig automatisk opdateret på nye boliger ved at tilmelde dig her Opret BoligMatcher lige her Alternativt kan du anvende søgefunktion på vores hjemmeside. Vi anbefaler at du bruger filtrering i din søgning, da det giver en mere konkret visning ud fra dine ønsker.

En lejebolig i Aarhus kan være en bekostelig affære. De dyreste områder at bo i lejebolig i Aarhus er Aarhus C, Risskov, Højbjerg og Aarhus N. De billigste områder er Egå, Aarhus V, Åbyhøj/Viby J og Brabrand. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en lejebolig i Aarhus er 110 kr. pr. mdr.

Skal du udleje din lejlighed i Aarhus, er det yderst vigtig med en god præsentation af dit lejemål. Den perfekte annonce indeholder en beskrivelse af lejemålet samt nogle rigtige gode billeder som fremviser lejemålet på den bedst mulige måde. Derudover kan det være en stor fordel at tilføje en plantegning over lejemålet. På den måde kan kommende lejere bedre forstille sig indretningen af deres kommende bolig. Her kommer oftest stillede spørgsmål fra lejer til udlejer: Er husdyr tilladt? - Lejeperiode for boligen? - Kan boligen anvendes som delebolig? - Hvad er indflytningsprisen inkl. depositum og forudbetalt husleje? Du kan udleje din lejlighed i Aarhus helt gratis her

Indflytningsprisen for en lejebolig indeholder typisk forudbetalt husleje samt depositum. Depositum er den sikkerhed som udlejer har over for en lejer ved fraflytning. Forudbetalt husleje er udlejers sikkerhed for at huslejen bliver betalt, typisk i forbindelse med at lejer har opsagt lejemålet. Den gennemsnitlige indflytningspris for en lejebolig i Aarhus er ca. 53.000 kr.