Lejebolig i Hald Ege – en bydel med en stærk mentalitet

Hald Ege er den sydvestlige del af Viborg, som ligger 6 km fra Viborg centrum. I 2012 voksede den sammen med Viborg, men indbyggertallet lyder på 1419. Hald Ege er kendt for at have en af de eneste tilbageværende egeskove i Danmark. 3 km sydvest for Hald Ege ligger Hald ruin, og tæt på finder du også Dollerup Bakker og Hald sø, som begge er kendte i hele landet for deres skønhed. 

Hald Ege har en folkeskole med omkring 600 elever fordelt på 0-9.klasse. Desuden ligger Hald Ege efterskole her med op til 170 elever med en fodbold- og håndboldlinje i samarbejde med de lokale klubber i Viborg. Du finder også en friskole, som startede i samarbejde med idrætsklubber og idrætshøjskolen. Den går fra 0-6. klasse og har 200 elever. Desuden ligger der et børnehus i Hald Ege, som er en integreret institution med vuggestue og børnehave og et naturbørnehus i Egeskoven. 

Hald Ege idrætscenter tilbyder alverdens sportsgrene og fitnesscenter. Her kan man dyrke fodbold, håndbold, badminton, kørestolsrugby, bordtennis, gymnastik osv. 

Hald Eges forsamlingshus bruges til kulturforeninger, foredrag, koncerter, ølbryggerlaug osv. Om torsdagen er der fællesspisning for alle. Det er en oplagt måde at lære naboerne at kende på. Det er netop det et landsbysamfund kan; man kommer hinanden ved i en mindre by. 

Du kan nok fornemme, at der er masser af aktiviteter og liv i Hald Ege og et stærkt fællesskab. Hvis det lyder som noget for dig, kan du finde en lejebolig i Hald Ege hos BoligZonen. 

Hus i smukke Hald Ege

I Hald Ege har du rig mulighed for at komme ud i naturen og dyrke sport. Der er mountainbike ruter, gode vandreruter, og byen ligger tæt på søer, Dollerup bakker og er omkranset af fredet egeskov. Drømmer du om at finde en lejebolig på landet? Hald Ege er den perfekte kombination af et lille landsbysamfund samtidig med, at bydelen i den nordlige ende er vokset sammen med Viborg, så du nemt kommer til indkøbsmuligheder osv. 

Samtidig er der rig mulighed for, at både du og dine børn kan dyrke sport. I Hald Ege udbydes der utroligt mange sportsgrene, og børnene kan gå på friskole med fokus på sport eller senere efterskole med samme fokus. Inde i Viborg ligger også en idrætshøjskole, så området ligger virkelig op til fokus på outdoor og sport.

Byens oprindelige bebyggelse udspringer af røde barakker, man opførte som lazaretlejr i 1917 under 1. verdenskrig. I dag bruger man barakkerne til boliger, efterskole, ældreboliger og institution. Du finder cykelstier og busforbindelser til Viborg, hvis du arbejder der. 

Hvis du ikke har fundet et hus til leje i Hald Ege endnu, kan du tilmelde dig BoligMatcher. Du modtager en mail, så snart nye lejeboliger i Hald Ege bliver slået op. På den måde kan du hurtigt sikre dig din kommende bolig. Du kan også altid søge på lejebolig i Viborg.

Vi ønsker dig held og lykke med at finde din kommende bolig.