Emne: Anden viden

Find en lejebolig på landet med fuglesang

Elsker du at bo tæt på naturen? Måske har du faktisk det krav, at du ikke bare skal bo tæt på, men i naturen? I dag er der en stigende tendens til at søge væk fra byen og ud på landet. Derfor er lejeboliger på landet også blevet mere og mere populære. Det er ikke altid en mulighed for alle, da det ofte kommer an på, hvilket arbejde man har, og hvor det ligger. Danskerne bliver dog mere og mere vant til at pendle, og i dag arbejder mange hjemmefra store dele af ugen. Hvis det er dig, der drømmer om landet, så er det bare om at finde en lejebolig der opfylder dét krav. Der findes forskellige slags lejeboliger på landet, alt efter hvad du er til.
Skrevet af vores interne tekstforfatter. Senest opdateret: 8. november 2023
Send artiklen til en ven

Lejebolig på landet

Drømmer du om et nedlagt landbrug? Eller måske vil du gerne være selvforsynende med grøntsager, urter og frugt? Så er en lejebolig på landet ideel til dig. Her kan du boltre dig med høns, urtehave eller kæledyr såsom katte og en hund. Når du bor på landet, er der plads nok. Du kommer ud, hvor der er fred og ro, væk fra byens trafik og larm. Naboerne kan være langt væk eller tæt på, men uanset hvad vil du hurtigt stifte bekendtskab med dem, for på landet hilser man på hinanden og besøger gerne hinanden. 

Med en lejebolig på landet får du også meget plads til gode priser. Hvis du er træt af de høje priser i København og andre byer, er det også en mulighed for at slippe for en høj husleje og have råd til andre ting. Der kan blive penge til en bil, for på landet kan det godt være svært at undgå at leve uden bil. Når børnene skal i skole, der skal handles eller køres til fodboldkamp, er en bil uundværlig. 

Lejebolig på gods og slotte

Vidste du, at det er muligt at bo på et slot eller et gods? Faktisk udlejes flere godser eller slotte som lejeboliger. Som regel er boligen opdelt i flere lejligheder, hvor du kan leje én af dem. Det kan også være huse på grunden, der udlejes som lejeboliger. Skovhuse, smedjen, frugthuset, sydfløjen, hovedhuset – lyder det ikke magisk? Mange af boligerne er omringet af smuk natur, og der hører en helt særlig historie med til hvert sted. Selvom du ikke er adelig, kan du godt komme til at bo på et gods og føle dig som en royal person. Om ikke andet vil du komme til at bo i en bolig med masser af sjæl og midt i naturen eller velholdte haver. Du kan læse mere på Skovforeningens hjemmeside. 

Lejebolig ved vandet

I dag er det utroligt populært at bo ved vandet. Derfor er boligerne også frygteligt dyre, hvis de ligger tæt på vandet eller har den mindste havudsigt. Det kan være svært at få råd til at købe et hus tæt ved vandet, og derfor kan du i stedet for finde en lejebolig ved vandet. Der er områder ved vandet, der er dyrere end andre. Nordsjælland, Amager Strand, Dragør, Aarhus, Lillebælt, kyststrækningen ved Kattegat er alle dyre beliggenheder. Mange steder er det også primært sommerhuse, der ligger tæt ved vandet. Du kan dog også bo ved Vesterhavet, hvilket er billigere, eller på vestkysten af Sjælland. Tåsinge og Sydfyn er utroligt skønne områder, og her er priserne også mere rimelige. 

Thyholm, Hvide Sande og andre byer langs vestkysten er blevet populære steder for surfere og andre unge. Her flytter unge sammen i kollektiver og dyrker vandsport dagligt. Hvis det er noget for dig, kan du finde en lejebolig i dette område eller flytte sammen med kæresten eller vennerne og deles om huslejen. 

Med en lejebolig ved vandet kan du nyde alt det gode, som vandet har at byde på. En dukkert på en varm sommerdag, det kolde gys ved en vinterdukkert, vandsport, flot udsigt og lange gåture langs vandet. 

Leder du efter en lejebolig ved vandet kan du med fordel se alle ledige lejeboliger på BoligZonen her, og vælge kortfunktionen, og dér nemt se, hvilke af boligerne, der er placeret ved vandet. 

Lejebolig i naturen

Der er masser af smukke naturområder i Danmark. Hvis du gerne vil være tæt på naturen, er der rig mulighed for det. 

Nordsjælland

Du kan bo i Nordsjælland tæt på vandet og skov. Grib Skov, Store Dyrehave og Dyrehaven ligger placeret her, og det er nogle af Danmarks største og smukkeste skove. Dyrehaven er på UNESCOS verdensarvliste. Nordsjælland er kendt for at tiltrække københavnske turister om sommeren, som kommer for at nyde vandet og stranden. 

Mange af boligerne er meget dyre i Nordsjælland. Det er et enormt eftertragtet område for velhavende danskere. Dog kan det være muligt at finde en lejebolig, som du kan betale for, når et huskøb er helt ude af syne. 

Sjælland

Resten af Sjælland er bestemt også anbefalelsesværdigt. Uanset hvor du placerer dig, er du tæt på flot natur. Det kan være i form af Sydsjællands skove, kysten langs Vestsjælland eller fjorden ved Roskilde. På Sjælland kan du nemt bosætte dig på landet og stadigvæk være i køreafstand til de større byer, når du får lyst til at opleve byen. Det gode er, at du altid kan tage hjem igen – til roen og freden. 

Nordjylland

Barsk natur og voldsom vestenvind. Ikke alle egner sig til at bo i det nordjyske, men hvis du tager springet, vil du blive belønnet med noget af det smukkeste natur i Danmark. Her finder du Danmarks største vandreklit, strande du kan køre på og dybe skove. I Nordjylland kan du ikke undgå naturen. Selv i Aalborg strækker Limfjorden sig ind i byen og minder os om, at den er der. Hvis du dyrker vandsport, er det ideelt at bosætte sig i Nordjylland. Her kan du surfe, paddle, vinterbade eller kitesurfe. Du kan også sejle i havkajak eller fiske. Du skal dog lære vandet at kende, for Vesterhavet er ikke at kimse af. I toppen af Nordjylland finder du Danmarks nordligste punkt. Det er Grenen, som udvider sig 6-8 meter hvert år. En af Danmarks smukkeste strande, hvor du har mulighed for at stå med et ben i Vesterhavet og et i Kattegat. 

Rold Skov ligger placeret i Himmerland. Det er Danmarks næststørste sammenhængende skov. Bosæt dig tæt ved skoven og løb en tur eller gå ture med hunden her. Du vil opleve, at det gør noget ved dig at bo tæt på skoven. 

Midtjylland

Midtjylland er et vidt begreb, men også her er der smuk natur. Du kan bosætte dig i Silkeborg, hvor du er omringet af skov og søer. Her er der rig mulighed for at gå ture i skoven, bade i søerne eller mountainbike, hvis du er til mere action. Hvis du leder efter en lejebolig på landet, er der masser af små landsbyer eller tomme strækninger omkring Silkeborg, som er super charmerende midt i naturen. 

Mols bjerge er en af Danmarks eneste nationalparker. Hvis du bosætter dig på Djursland, har du mulighed for ofte at besøge nationalparken. Her er der også ofte billige lejeboliger at finde og masser af åbne vidder. 

Gudenåen snor sig fra Vejle, gennem Silkeborg, Ry og til Randers. Omkring Gudenåen er der meget smukt, og du kan sejle i kano eller bare nyde de flotte naturområder omkring. Skjern Å er endnu et smukt vandløb i Midtjylland. 

Sydjylland

I Syd- og Sønderjylland er der rig mulighed for at komme på landet. Sønderjyderne dyrker gerne bondementaliteten, og man spreder sig også mere ud her i stedet for at klumpe sammen i større byer. I Sydjylland kan du nyde Vadehavet, Dybbøl Banke eller Kongens mose. Hvis du er vild med at vandre, kan du gå Gendarmstien, der strækker sig henover Sønderjylland. 

Fyn

Øhavsstien er en 220 km vandrerute og en af Danmarks længste. Vandreruten omkranser det sydfynske øhav, og du kommer gennem utrolig smuk natur på vejen. Hvis du bosætter dig på Fyn, er det nemt altid at vandre på Øhavsstien. På Fyn kan du nemt bo på landet, mens der samtidig ikke er langt til Odense eller andre større byer. 

Vestjylland

Uanset hvor du befinder dig i Vestjylland, vil du altid være tæt ved vandet. Vesterhavet er en fantastisk størrelse, hvor man virkelig skal være forsigtig, når man kaster sig ud i bølgerne. I Vestjylland er der langt mellem husene og masser af åbne vidder. Her har du rig mulighed for at flytte på landet. Hvis det bliver ensomt indimellem, er der aldrig langt til den nærmeste by, og du har altid vandet, hvor du kan gå ture eller bade om sommeren. 

Østjylland

Østjylland er en perle af charmerende landsbyer, grønne bakker og altid havet i sigte mod øst. Hvis du gerne vil på landet, er der mange små landsbyer at bosætte sig i eller nedlagte landbrug at flytte ind i. Østjylland er et populært sted at bosætte sig, og det kan vi godt forstå hvorfor.

Bornholm og andre øer

Bornholm har nok den mest unikke og alsidige natur i hele Danmark. Øen er forholdsvis lille, så du kan nemt komme fra det ene naturvidunder til det næste. Det er også muligt at finde en lejebolig på landet, for selvom danskerne søger mod solskinsøen om sommeren, er det ikke alle, der kan bo der om vinteren. Her finder du virkelig ro til dig og familien uden alle mulige udefrakommende forstyrrelser. 

Bornholm har flotte strande, store skove, og du kan cykle øen rundt. Der er altid noget at se og gode muligheder for at finde en lejebolig på landet. 

Generelt set er der mange hyggelige øer i Danmark med flot natur, hvor du virkelig kommer på landet.