Boligportal Odense - Mange nye lejeboliger i Odense

Odense er en by i vækst, og den bliver gradvist mere og mere åben og moderne, med en solid bykerne, grønne områder og aktive lokalsamfund. Odense er en by, hvor studerende bliver til familier med ønsket om at slå sig ned. Men det resultere også i, at der hvert år flytter omkring 10.000 mennesker til Odense. Odense har en udvidet infrastruktur, let tilgængelig offentlig transport og mere end 540 km netværk af cykelstier, der binder byen sammen.

Byen er som sagt under stor udvikling, men de mange områder har også hver deres charme, sjæl og identitet, hvor borgerne selv er med til at sætte deres præg på bydelene. Lejebolig i Odense kan specielt anbefales til familier, og studerende med tanker om snart at stifte familie.

Hvis du leder efter en lejlighed til leje i Odense, er disse spændende områder værd at tage et kig på:

Odense bymidte (Odense M og Odense C)

  • Odense Slot og Kongens Have byder beboere og gæster velkommen, hvis man kommer til byen med tog eller bus. Syd om bymidten løber Odense Å med hyggelige stier, legepladser og grønne områder.
  • Der bygges i dag tættere og tættere i centrum af Odense, fordi man vil udvikle byen og skabe flere boliger (både ejer- og lejeboliger) til dem, der gerne vil bo i byen - og samtidigt sikre et stærkt byliv, og flere kulturelle oplevelser.
  • Vi oplever i øjeblikket stor efterspørgsel specifikt på "Frederiksgade Odense", "Ejbyvænget Odense" og "Asylgade Odense". Årsagen er blandt andet at der begge steder, er mange spændende nyistandsatte lejligheder til leje.

Albanikvarteret

  • Kvarteret er kendt for dets byliv, gårdhaver og hyggelige rækkehuse og lejelejligheder. Området har mange grønne områder og ligger tæt på byens centrum. Det er ligeledes et område med mange lejeboliger, men man skal være hurtig, der er rift om dem.
  • Albanikvarteret er særlig kendt for Albani-byggeriet og støbejernsfabrikken Tasso. Områdets vil udvikle sig en del over de kommende år, fordi den nye letbane vil køre gennem Albanigade.

Bolbro

  • Bolbro er kendt for de store og meget ambitiøse almennyttige boligbyggerier, hvor både store og små lejelejligheder kommer til sammen med grønne arealer.
  • Bolbro er stærk på lokalsamfund med mange foreninger og aktiviteter for alle områdets beboere. Derudover vil der blive bygget en masse nye lejeboliger i Bolbro - især på GASA-grunden, hvor en helt ny bydel, Gartnerbyen, vil blive bygget.

Ansgarkvarteret

  • I dette kvarter oplever man næsten ikke, at man ikke er i midtbyen, fordi kvarteret kun ligger fem-ti minutter fra bymidten på cykel langs den hyggelige og smukke Odense Å. Man vil dog opleve, at Ansgarkvateret har en del flere grønne områder, hvor mange mennesker løber, cykler og går tur med hunden.
  • Denne bydel har mange spændende bygninger og steder og man finder blandt andet Zoo og Dyreskuepladsen. Det tidligere Odense Universitetshospital lå også i denne bydel, men det er flyttet, så det ligger tættere på Syddansk Universitet. Det har givet plads til en masse nye boliger og erhverv — herunder både ejer- og lejeboliger.

Lejebolig Odense - Eventyrlige lejligheder til leje i Odense

Odense er den tredjestørste by i Danmark med mere end 200.000 indbyggere. Odense ligger i hjertet af Danmark på øen Fyn og er en af Danmarks ældste byer - byen kan spores helt tilbage til år 988. Byen er kendt som verdens eventyrhovedstad, fordi byen var hjemby for den kendte forfatter Hans Christian Andersen.

I løbet af året afholdes en række forskellige begivenheder og aktiviteter i hans navn. Odense er også kendt for at være en grøn by med mange parker og mere end 250 legepladser samt nyrenoverede boliger. Men byen huser også mange af Danmarks ældste bykvarterer med mange gamle og charmerende bindingsværkshuse.

I 1966 blev Odense en universitetsby og hjemsted for Syddansk Universitets hovedcampus med mange studieboliger. Med en lejebolig i Odense vil du være i midten af en verden af fornyelse. Byen gennemgår nemlig i øjeblikket en række større projekter, herunder en letbane, der forbinder campus med byens centrum, et nyt universitetshospital og et antal nye bolig- og erhvervsbygninger.

Hvad koster det at bo og leje en bolig i Odense?

Leveomkostningerne i Danmark er generelt høje, og en familiehusholdning består normalt af to indkomster. Leveomkostninger vil naturligvis variere afhængigt af livsstil og størrelse på husstanden. 

Odense er dog billigere at leve i end både København og Aarhus, fordi prisen på lejeboliger i Odense typisk er lavere. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en lejebolig i Odense er 105 kr. pr. mdr.

Udlejningsboliger - både huse og værelser, men i særdeleshed lejelejligheder er meget efterspurgte, så det er klogt at søge aktivt og handle hurtigt, hvis man ser noget, som er interessant og man kan lide. Efterspørgslen på en lejebolig i Odense er dog stadig ikke nået Hovedstadens niveauer.

Det er muligt at finde lejeboliger som er møblerede og semi-møblerede, men de fleste lejeboliger er umøblerede. Når man lejer et hjem, er det almindeligt at betale et depositum på op til tre måneders leje og forudbetaling af en-tre måneders husleje. Det gælder også for en lejelejlighed i Odense. 

Hvordan finder jeg en lejebolig i Odense

Odense er en attraktiv universitetsby og derfor kommer der mange tilflyttere til løbende som søger efter lejebolig. Det er derfor ekstra vigtigt at starte sin boligsøgning så hurtigt som muligt. Hos BoligZonen kan du finde et stort udvalg af ledige boliger og hver dag kommer nye lejeboliger online. Hold dig automatisk opdateret på nye boliger ved at tilmelde Opret BoligMatcher lige her.

Hvad koster en lejebolig i Odense?

Der er store forskelle på kvadratmeterpriserne i de forskellige områder af Odense. De dyreste og mest attraktive områder at finde lejeboliger Odense C, Odense M samt Dalum. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en lejebolig i Odense er 105 kr. pr. mdr.

Hvad er indflytningsprisen for en lejebolig i Odense?

Indflytningsprisen for en lejebolig indeholder typisk forudbetalt husleje samt depositum. Depositum er den sikkerhed som udlejer har over for en lejer ved fraflytning. Forudbetalt husleje er udlejers sikkerhed for at huslejen bliver betalt, typisk i forbindelse med at lejer har opsagt lejemålet. Den gennemsnitlige indflytningspris for en lejebolig i Odense er ca. 36.000 kr.

Har du styr på lejekontrakten?

Når du finder en relevant lejebolig i Odense, skal du underskrive en lejekontrakt. I den sammenhæng skal du naturligvis læse kontrakten igennem og se, om det hele stemmer.

Men herudover skal du som lejer også være særligt opmærksom på §11 — der også kaldes “Særlige vilkår”. 

Det er nemlig her, at udlejer kan tilføje bestemte forhold, der ikke er dækket af lejeloven. Lejeloven er i udgangspunktet altid på din side, men §11 gør det altså muligt for udlejer at indskærpe lejelovens almindelige bestemmelser. Du kan læse meget mere om lejeloven i vores videns universers lige her

Det vil fx være her, at udlejer anfører, at du som lejer skal være ansvarlig for vedligeholdelse af boligen ved fraflytning. Derfor anbefales du på det kraftigste at læse din lejekontrakt grundigt igennem, inden du underskriver den.

Udlejning af lejelejlighed i Odense

Skal du udleje din lejlighed i Odense, er det yderst vigtig med en god præsentation af dit lejemål. Den perfekte annonce indeholder en beskrivelse af lejemålet samt nogle rigtige gode billeder, som fremviser lejemålet på den bedst mulige måde. Derudover kan det være en stor fordel at tilføje en plantegning over lejemålet. 

  • På den måde kan kommende lejere bedre forestille sig indretningen af deres kommende bolig. Her kommer oftest stillede spørgsmål fra lejer til udlejer: Er husdyr tilladt? - Lejeperiode for boligen? - Kan boligen anvendes som delebolig? - Hvad er indflytningsprisen inkl. depositum og forudbetalt husleje? Du kan udleje din lejlighed i Odense helt gratis her

Studiebolig Odense

Odense er en perfekt studieby, hvor du har mulighed for at finde en studiebolig til gode priser. Her kan du finde studieboliger helt ned til bare 2500 kroner om måneden – også selvom du vælger at bo midt i Odense Centrum. 

Du kan altså godt finde en god studiebolig i Odense, hvor du ikke behøver at have fuldtidsarbejde ved siden af, for at betale for alle udgifterne. Det kan også betale sig at finde en studiebolig i Odense V, hvor du kan få mere rum for pengene. Der er cirka en transporttid på 45 minutter til en 1 time i offentlig transport fra Odense V til Syddansk Universitet. Generelt har Odense gode muligheder for hurtigt offentlig transport, hvilket betyder, at du sagtens kan bosætte sig uden for centrum selvom du har din dagligdag i Odense C. 

Er det første gang, du skal ud at finde en lejlighed på egen hånd? Har du vi lavet en guide til dig, der er specielt målrettet til dig, der er ny lejer. Her kan du læse mere om lejekontrakten, indflytning og vedligeholdelse, husleje og aconto, regler for opsigelse samt læse den nye lejelov. Du kan læse hele vores guide lige her.

Lejlighed Odense

Drømmer du om at finde en lejlighed i Odense? Måske du netop er flyttet til byen eller måske du bare leder efter en anden lejlighed end den du har nu? Så har BoligZonen mange forskellige bud på en lejlighed til leje i Odense, der alle ligger i fordelagtige prisklasser. 

I Odense Centrum kan du finde toværelseslejligheder til lige knap 6.000 kroner om måneden, og søger du måde både vest og syd, kan du finde en treværelseslejlighed til lige knap 4.000 kroner om måneden. Det er altså forholdsvist billigt at finde en lejlighed i Odense C. 

Vælger du at leje en lejlighed i Odense, skal du altså ikke af med mange penge om måneden. Det betyder, at der for eksempel er plads i økonomien til en bil, så du slipper for at tage offentlig transport. Dog er offentlig transport hurtigt og nemt i Odense, og du kan i løbet af 45 minutter til en time komme rundt i det meste af Odense. 

Rækkehus til leje Odense

Er din største boligdrøm et rækkehus med masser af plads og en lille have? Så er der heldigvis mange rækkehuse til leje i Odense

I et rækkehus har du mere plads indendørs og dejlig have udendørs, der er perfekt, hvis du har brug for byens larm og liv eller hvis du har småbørn. I rækkehuse bor du nemlig tæt med dine naboer, og dine børn har med sikkerhed mulighed for at finde nye legekammerater på vejen.

Et rækkehus i Odense er til dig, der søger væk fra travlheden i byen, men elsker at være social med dine naboer – det kan nemlig næsten ikke undgås i et rækkehus. 

Et rækkehus til leje i Odense ligger mellem 8.000 til 10.000 kroner om måneden, og det er muligt både at finde tre-, fire- og femværelses rækkehuse.  

Hus til leje Odense

Har du brug for frisk luft og ro i naturlige og skønne omgivelser? Så find et hus til leje i Odense! Når du lejer et hus, skal du ikke være bekymret for at binde dig til et hus eller tage et dyrt lån for at betale for hele huset. I stedet lejer du et hus og får alt det skønne, der følger med: store rum, ro, masser af plads og skønne omgivelse. 

Hvad end du ønsker at bo alene eller sammen med en kæreste eller børn, så kan du finde et hus til leje i Odense, der passer perfekt til dig og dine behov. 

Når du lejer et hus i Odense, skal du hver måned betale et sted mellem 8.000 til 10.000 kroner, og der er rig mulighed for at finde et hus til leje både Odense C, V, S, N og Ø.  Uanset hvor du bosætter sig dig, er det dejligt nemt at komme fra A til B i både bil eller offentlig transport. 

Værelse til leje Odense

Flytter du til Odense for første gang og søger du samvær og nye venner? Så kan vi råde dig til at finde et værelse til leje i Odense. Mange unge mennesker i studiebyer, lejer eller køber nemlig en større lejlighed, hvor de så har plads til at leje et værelse ud – måske til dig? 

At leje et værelse i Odense giver dig god mulighed for at leve billigt, men samtidigt bo i en stor lejlighed med et køkken til rådighed, der er større end et tekøkken. Med andre ord, får du faktisk lidt mere for pengene med at leje et værelse i Odense i stedet for at finde en lejlighed, som du skla betale for alene. 

Finder du et værelse til leje i Odense, er det også en god mulighed for at finde nye venner, men uden at bo på kollegie. Det vil sige, at du har mulighed for at trække dig og have ro omkring dig, når du skal studere, men du har samtidigt gode venner lige på den anden side af dine værelsesdør. 

Du kan finde et værelse til leje i Odense i prisklassen mellem 1.700 til 3.500 kroner. 

Find en lejebolig i Odense

Det kan altid være lidt besværligt at finde et nyt sted at bo uanset, om du leder efter et værelse, et hus til leje, et værelse eller noget helt fjerde. Derfor har vi valgt at gøre det nemt for dig her hos BoligZonen. 

Vi har nemlig en søgefunktion, hvor du nemt kan sortere i vores udvalg af lejeboliger i Odense. Her kan du vælge maksimal husleje, hvor mange værelser, der skal være, hvor lejeboligen skal ligge henne med mere. 

Ønsker du at udleje din bolig, har du også mulighed for det her på BoligZonen. du skal bare oprette en udlejeannonce,og så er du godt på vej. 

Vi ønsker dig alt held og lykke på din boligjagt, og håber at du finder drømmeboligen!

På BoligZonen viser vi alle ledige boliger samlet ét sted. Du opretter blot en profil på BoligZonen og du er i kontakt med udlejer med det samme.

På søgesiden for alle ledige boliger i Odense anvender du filteret til at sortere efter pris og vælger den billigste.

Skal du udleje din lejlighed i Odense, er det yderst vigtig med en god præsentation af dit lejemål. Den perfekte annonce indeholder en beskrivelse af lejemålet samt nogle rigtige gode billeder som fremviser lejemålet på den bedst mulige måde. Derudover kan det være en stor fordel at tilføje en plantegning over lejemålet. På den måde kan kommende lejere bedre forstille sig indretningen af deres kommende bolig. Her kommer oftest stillede spørgsmål fra lejer til udlejer: Er husdyr tilladt? - Lejeperiode for boligen? - Kan boligen anvendes som delebolig? - Hvad er indflytningsprisen inkl. depositum og forudbetalt husleje? Du kan udleje din lejlighed i Odense helt gratis her

Indflytningsprisen for en lejebolig indeholder typisk forudbetalt husleje samt depositum. Depositum er den sikkerhed som udlejer har over for en lejer ved fraflytning. Forudbetalt husleje er udlejers sikkerhed for at huslejen bliver betalt, typisk i forbindelse med at lejer har opsagt lejemålet. Den gennemsnitlige indflytningspris for en lejebolig i Odense er ca. 36.000 kr.