Horsens Kommune

Går du med tanker om at flytte til Horsens? Leder du efter bolig i Horsens Kommune? I så fald er det en god idé at læse med her, hvor du kan finde en beskrivelse af både den skønne by og mulighederne for at finde en lejebolig i Horsens Kommune.

Horsens Kommune er en større, dansk kommune med knap 93.000 indbyggere, som ligger i Østjylland. Kommunen oplever en stor befolkningsvækst i disse år, hvor især mange børnefamilier flytter til kommunen fra Aarhus. Det er en arealmæssigt relativt stor kommune, som indeholder ti byer, hvoraf Horsens er den største med sine ca. 60.000 indbyggere. Derfor er der mange muligheder for at finde et byområde, hvor du kan bo.

En kommune med muligheder

Horsens Kommune er en by med mange muligheder. Placeret tæt på E45 er der hurtig adgang til Aarhus og derudover erhvervslivet i Trekantområdet sydpå. Den centrale placering gør, at der er et blomstrende erhvervsliv i kommunen, hvor der især er mange transportvirksomheder. Der skulle derfor være gode muligheder for at finde et job i Horsens Kommune.

Vil du tage til Horsens for at studere, er der heldigvis også gode muligheder for dette. Du kan f.eks. læse til ingeniør, sygeplejerske og pædagog på VIA University College i Horsens. Derudover er der mange ungdomsuddannelser i byen, hvor du også kan videreuddanne dig. De mange uddannelser gør, at der er et godt og levende studiemiljø i Horsens, hvilket du kan mærke i hele byen. 

Hvis du tager til Horsens for at studere, er det vigtigt, at du finder en bolig at bo i. Du kan vælge at bo i en studiebolig, som typisk er lidt billigere end f.eks. lejligheder. Du kan også vælge at bo i et værelse, hvilket normalt også er noget billigere end andre boformer. Vil du gerne have et større areal til eksempelvis en familie, kan du se på et hus til leje i Horsens Kommune

Et levende kulturliv

Horsens Kommune har valgt at prioritere kulturlivet, så der er et bredt udvalg af kulturelle tilbud for alle aldersgrupper og behov. Et eksempel på dette er, at Horsens i mange år har tiltrukket store internationale musikere til at afholde koncerter i byen – f.eks. David Bowie, Bob Dylan, Madonna, Rolling Stones, Elton John og AC/DC. Det er der ikke mange byer, som kan prale med.

Er du typen, som elsker historie og ikke mindst historiske udklædninger, skal du besøge den årlige Europæiske Middelalderfestival i Horsens. Her er der garanti for at se fantastiske, middelalderlige udsmykninger, hvor du føler dig hensat til at være i et autentisk, middelalderligt miljø på et bytorv. 

Museer er der også mange af i Horsens Kommune. Horsens Kunstmuseum har alt, som hjertet begærer, i forhold til kunst. Hvis du modsat er mere til kulturhistoriske museer, kan du med fordel besøge Industrimuseet og Fængslet, som er det gamle Horsens Statsfængsel, der er lavet om til et museum for forbrydelse og straf. Summa summarum er derfor, at der er mange forskellige kulturtilbud i Horsens, der appellerer til alles smag, hvad end du er ung eller gammel eller til rock eller modernistisk samtidskunst. 

Shop løs i Horsens

Hvis du en lørdag formiddag vil på shoppetur, er der heldigvis masser af muligheder for dette i Horsens. Horsens kan prale af at have den bredeste gågade i Danmark, og på denne gade kan du finde et utal af butikker. Vil du gerne handle indendørs i stedet, kan du gøre dette i Bytorv Horsens, som er det største shoppingcenter i Horsens Kommune. Når du er færdig med din shoppetur, kan du nyde en kop kaffe, te eller noget helt tredje på en af den mange hyggelige cafeer, som du også kan finde i det centrale Horsens. 

Nyd naturen i Horsens Kommune

Når man leder efter en lejebolig i Horsens Kommune, er det for mange vigtigt at bo et sted, hvor der er smuk natur. Smuk natur er der heldigvis meget af i Horsens – du kan bl.a. tage en tur til øen Endelave, der er kendt for at have mange vilde kaniner. En anden mulighed er at tage til Den Genfundne Bro, som er en flot og nyrestaureret tidligere togbro, der også ligger tæt på skøn natur. Og for at det ikke skal være løgn, har Horsens Kommune faktisk også det højeste punkt i Danmark i Yding Skovhøj, så du her kan være på toppen af Danmark. 

Find en lejebolig i Horsens Kommune

Der er mange gode grunde til at flytte til Horsens. Dog kan det være svært at finde den rette bolig i Horsens Kommune. Derfor er det godt, at BoligZonen har lavet en hjemmeside, hvor du kan få overblik over forskellige lejeboliger – alt fra hus til leje i Horsens Kommune til små værelser. Derfor skulle det være til at finde den rette bolig hos os.