Lejebolig Sønderborg

Sønderborg ligger tæt på grænsen til Tyskland, som udtaler Sønderborg Sonderburg. I Sønderborg kalder de selv byen Synneborre eller Synnebo. Byen ligger i Sønderborg Kommune og har omkring 28.000 indbyggere.

Størstedelen af byen ligger på Als, der er forbundet med Sønderjylland af Kong Christian X’s Bro og den nordlige Alssundbro, mens en lille del af byen ligger på Sundeved-siden af Alssund. Byen, som er bygget op omkring Sønderborg Slot, er den største i kommunen.

For overblikkets skyld, har vi samlet et par hurtige fakta om Sønderborg:

  • Kyststrækning: 250 m
  • Indenfor 1 times kørsel fra Sønderborg har du adgang til omkring 250.000 arbejdspladser
  • Sønderborg har sin egen lufthavn, hvor du kun har 35 min. til København
  • Sønderborgs nye hotel, Hotel Alsik, har Danmarks største spa- og wellnessområde
  • Nordens største ringridnings-turnering afholdes i byen
  • Byen blev kåret som Årets Ungdomskommune i 2017
  • Sønderborg har Danmarks mest internationale universitetscampus

Omkring Sønderborg

I Sønderborg finder du alt, hvad du har brug for af landligt idyl og midtbys puls. Området har en meget smuk natur med en lang kyststrækning og naturområder, hvor du har rig mulighed for at udfolde dig. I Sønderborg finder du f.eks. Sønderborg Slotspark, Mølledamparken, den mindre Kongevejsparken, Sønderskov og Naturpark Nordals, hvor du vil opleve varieret natur, med både fredskove, moser, strandenge, søer og dyreliv. På gåben, cykel eller i løbesko har du altså rig mulighed for både korte og længere ruter. 

Med en lejebolig, hvad end det er en lejlighed til leje, værelse til leje, hus til leje eller en studiebolig har du alt indenfor rækkevidde. Byen er særligt populær for børnefamilier, som får alle behov dækket ift. by og natur.

Trafik til og fra Sønderborg

Fra den Sønderjyske Motorvej E45 kommer du til byen fra Aabenraa og fra Kruså til Fynshav. Fra busstationen i byen er der busafgange til Flensborg, Aabenraa, Vejle, Kolding, Esbjerg, Ribe, Toftlund og Haderslev.

Sønderborg er derudover endestationen for jernbanenettet, hvor der er en intercityforbindelse til f.eks. Odense og København. 

Med en by omringet af vand er der også færgeafgange fra Fynshav til Bøjden på Fyn og Søby på Ærø. Og så har Sønderborg også sin helt egen lufthavn, Sønderborg Lufthavn, som ligger. 7 km fra centrum. Derfra er der flere daglige afgange til København.

Studerende i Sønderborg

Hvis du bosætter dig i en lejebolig i Sønderborg, kan du være tryg ved, at byen har gode uddannelsesmuligheder. I Byen finder du nemlig Syddansk Universitet (SDU), som tilbyder en bred vifte af ingeniør-, sprog- og økonomiuddannelser. 

Erhvervsakademi Sydvest tilbyder ligeledes en række uddannelser. Det tilbyder korte videregående uddannelser indenfor datamatik, produktionsteknologi, designteknologi, markedsføringsøkonomi samt bacheloruddannelser i design og innovation.

Bo i Sønderborg

På grund af den stigende interesse for byen er der mange muligheder for at finde en lejebolig, som passer perfekt dig – det kan både kan være i form af studiebolig til leje, værelse til leje, hus til leje eller lejelejlighed. Der er ligeledes også mange former for lejeboliger af en hver smag og for en hver type. Der er både mulighed for at bo til leje i nybyggeri, ældre ejendomme, midt i byen eller lidt udenfor byen med mere natur. Generelt får du en del mere lejebolig for pengene i Sønderborg, da både prisen på en ejer- og lejeboliger er væsentlig lavere.

Udover bedre lejeboliger og smukke omgivelser, er der også andre grunde til at bosætte sig i Sønderborg. Der er nemlig både gode uddannelses- og jobmuligheder. Ledighedsprocenten i Sønderborg er blandt de laveste i landet og meget lavere sammenlignet med de større byer i Danmark. I Sønderborg ligger den helt nede på 3,7%, mens den i København er på 4,9 %, I Aarhus er på 4,7 %, i Odense er på 5,4 % og i Aalborg er på 5,4 %.  

Sønderborg er som skrevet en fantastisk studieby, hvor du vil opleve studierabatter på caféer, et festligt natteliv og et aktivt studiemiljø med faglige, kulturelle og sociale netværk og arrangementer. 

Du vil heller ikke være alene med dine interesser, da du i byen også kan blive mættet af alt indenfor f.eks. sport, tango, kunst og jazz. Derudover har byen mere end 700 frivillige foreninger og sportsklubber, som bakker op om byens borgere og giver dig som par, familie eller single mulighed for at udfolde jer.

Hvordan finder jeg en lejebolig i Sønderborg?

Det kan være tidskrævende at finde en lejebolig i Sønderborg. Vi anbefaler dig derfor, at du starter din boligsøgning så hurtigt som muligt. Hos BoligZonen har vi gjort det nemmere for dig som boligsøgende, ved at samle alle ledige lejeboliger i Sønderborg. Husk at bruge filtrering i din boligsøgning, så den bliver så præcis som mulig.

Du kan også oprette en BoligMatcher, som løbende opdaterer dig på nye lejeboliger i lige præcis det område, som du søger bolig. 

Hvad koster lejeboliger i Sønderborg?

En lejebolig i Sønderborg koster i gennemsnit omkring 5.800 kr./mdr. Der er selvfølgelig forskel på, hvilken type lejebolig du leder efter. Gennemsnitsprisen på værelser og huse ligger mellem 2.300 kr./mdr. og 15.000 kr./mdr., mens lejligheder ligger på mellem 1.900 kr./mdr. og 11.800 kr./mdr. 

Find din kommende lejebolig trygt og sikkert på BoligZonen

Hos BoligZonen finder du et bredt udvalg af lejeboliger i Sønderborg – men finder du ikke det du søger, men stadig gerne vil finde noget i området kan du tage et kig i Sønderborg Kommune, har vi også boliger der. Vi gør alt hvad vi kan, for at alle boligannoncer på forhånd er godkendt af vores kundeservice, for at du slipper for bekymringer og kan fokusere på det, du er her for – at finde en lejebolig i Sønderborg.

Har du specifikke ønsker til din fremtidige lejebolig i Sønderborg kan du hurtigt og nemt benytte vores søgefunktion. Her kan du vælge den boligtype, som passer bedst til dig – du kan f.eks. vælge værelse, lejlighed eller hus. Du kan også bruge søgefunktionen til at definere størrelse, husleje og kvadratmeter på din kommende drømmebolig i Sønderborg.