Enfamiliehus

Hvad definerer et enfamiliehus, og hvad adskiller dem fra andre boligtyper? Dyk ned i denne guide og opdag alt om enfamiliehuse - dit private tilflugtssted med plads til både privatliv og familieliv.
Skrevet af vores interne tekstforfatter Malene. Senest opdateret: 14. maj 2024
Send artiklen til en ven

Hvad er et enfamiliehus?

Et enfamiliehus er en boligtype der ofte har én familie eller husholdning boende og er en selvstændig bygning, der i de fleste tilfælde er bygget på en egen grund, der ikke deles med andre boliger. Enfamiliehuse varierer i størrelse, layout og stil og kan være villaer, huse, hytter mm. Et enfamiliehus vil ofte have separate faciliteter herunder køkken, badeværelse, stuer, soveværelser osv. som er designet med henblik på at imødekomme én husstand.

Da enfamiliehuse ikke deler vægge eller faciliteter med andre husstande, kan de tilbyde privatliv og uafhængighed for beboerne der bor i husstanden. Mange vil have udeplads, der består i haver, gårdhaver, eller terrasser, hvor husstanden kan nyde privatliv samt have udendørsaktiviteter.

Beliggenhed

Et enfamiliehus kan være beliggende mange forskellige steder herunder forstæder, landlige områder, byområder og kan ud fra placeringen tilbyde forskellige niveauer af bekvemmelighed og adgang til offentlige tjenester og faciliteter.

Et enfamiliehus er en bygning op til to etager, hvori der er indrettet én bolig.

Enfamiliehuse findes til forskellige priser, der afhænger af beliggenhed, størrelse mm.