Ideelle anparter

Hvad er egentlig ideelle anparter? Dyk ned i konceptet af denne særlige boligtype, hvor to separate enheder forenes i perfekt symbiose. Udforsk betydningen af 'ideelle anparter' og opdag, hvordan dette unikke koncept skaber en ny dimension af boliglivet.
Skrevet af vores interne tekstforfatter Malene. Senest opdateret: 22. april 2024
Send artiklen til en ven

Hvad er ideelle anparter?

Ideelle anparter er en boligtype, der består af to separate boligenheder, der er opdelt som to selvstændige faste ejendomme. Ideelle anparter er også kendt som ”tofamiliehuse” fordi de ofte oprettes som tofamiliehuse, således at der bliver oprettet to villalejligheder. Hver boligenhed vil typisk have sine egne separate indgange, badeværelser, køkkenfaciliteter og soveværelser mm.

Ideelle anparter kan, ligesom en ejerlejlighed, sælges, købes og belånes hver for sig. Der vil dog ikke være en ejerforening eller vedtægter i en ejendom med ideelle anparter. Der vil derimod være en samejeoverenskomst, der er tinglyst på ejendommen – heri vil stå, hvem der har brugsret til hvilken del af huset, fællesregler for vedligeholdelse af ejendommen mm.

Ideelle anparter er designet til at kunne have to forskellige husstande boende og kan være opført i en enkelt bygning eller være to bygninger der er sammenkoblet på en eller anden måde. Hver beboer ejer en ideel andel af ejendommen, hvilket også inkluderer jord og eventuelle fælles faciliteter.

Fordele ved at vælge ideelle anparter

Denne boligtype giver mulighed for, at to husstande kan bo tæt på hinanden samtidig med at de stadig kan bibeholde en grad af privatliv og uafhængighed. For mange kan dette være en attraktiv boligløsning, da man som for eksempel to familier kan være tæt knyttet, men stadig bibeholde uafhængighed og privatliv.

Ideelle anparter er også kendt som ”tofamiliehuse”, da de ofte er oprettet som tofamiliehuse. Det er dog ikke det helt samme.