Seniorbofællesskab

Ved du hvad et seniorbofællesskab er? Lær om denne boligtype, hvor mennesker over 50 år finder fællesskab og samarbejde i en tryg atmosfære. Udforsk fordelene ved fællesområder, aktiviteter og den sociale interaktion, der styrker livskvaliteten for beboerne.
Skrevet af vores interne tekstforfatter Malene. Senest opdateret: 17. april 2024
Send artiklen til en ven

Hvad er et seniorbofællesskab?

Et seniorbofællesskab er en boligtype til mennesker typisk i alderen 50 eller ældre, som ønsker at bo sammen med andre i denne aldersgruppe, hvor der i bofællesskabet er fælles og samarbejdende atmosfære. Et seniorbofællesskab kan variere i størrelse og struktur. Det kan være private boliger, huse, lejligheder inden for en større fælles ejendom eller boligkompleks mm. Fælles for mange seniorbofællesskaber er, at det er et boligkoncept, der er designet til at have fokus på at fremme social interaktion og fællesskab blandt de beboere, der lejer sig ind i det konkrete seniorbofællesskab.

Denne boligtype kan have fællesarealer, fælles faciliteter og aktiviteter, der er med til at fremme fællesskabet og den sociale interaktion. Disse fællesarealer, faciliteter og aktiviteter kan være haveområder, klubhuse, sociale arrangementer, motionssale eller fælles spisestuer.

Fordele ved et seniorbofællesskab

Et seniorbofællesskab kan være med til at give ældre mennesker en mulighed for at opretholde et aktivt og socialt liv, hvor de samtidig har en tryghed i det fællesskab, der udbydes. Ydermere er det for mange en vigtig del, at man i et bofællesskab støtter hinanden og at man har muligheden for at dele de forskellige ressourcer denne boligtype tilbyder, herunder for eksempel økonomiske ressourcer.

Prisen for at bo i et seniorbofællesskab varierer meget ud fra beliggenhed, by og hvem den udlejes af, samt om det er leje- eller ejerbolig.

Seniorboliger henvender sig til alle personer som er fyldt 50 år.