Bo i det gamle øgadekvarter i Aarhus

Øgadekvarteret i Aarhus er et meget populært sted for unge, kreative hoveder, akademikere og børnefamilier. Kvarteret er et tidligere arbejderkvarter med små hyggelige rækkehuse, der nogle steder er delt op i lejligheder. Fællesskabet er vigtigt i kvarteret, og dermed er der næsten en følelse af bofællesskab de fleste steder. I gårdene kommer man hinanden ved. 

Beboernes Hus er et samlingspunkt for Øgadekvarterets beboere, hvor der foregår forskellige aktiviteter. Når du bosætter dig i Øgadekvarteret, kan det blive en livsstil. De mange hyggelige brostensgader giver en ro over området, og det er et beboelseskvarter. Det betyder, at der ikke er butikker, caféer osv. i området. Du skal dog blot gå ned for enden af bakken, og så ligger Nørre Allé for dine fødder med alle de spisesteder og caféer, du måtte ønske dig. For toppen af bakken ligger universitetet, og derfor bosætter mange studerende og akademikere sig i området. 

Priserne i området ligger på omkring de 7-12.000 kr. Hvis du søger på Øgadekvarteret i Aarhus lejlighed, vil du opdage, at der ikke er særligt mange. Det skyldes, at lejlighederne er så populære, at de forsvinder hurtigt. Vi vil anbefale dig at oprette BoligMatcher, hvilket forøger dine muligheder og chancer for at finde en bolig i Øgadekvarteret i Aarhus. Med BoligMatcher modtager du en mail, så snart der bliver slået nye boliger op i området. Du kan dermed være en af de første, som skriver til udlejer. 

Skal du starte på studie?

Hvis du skal starte på studie, er det oplagt at finde en lejlighed i Øgadekvarteret i Århus. Her bor du tæt på universitetet, byen, og du har fred og ro omkring dig. Lejlighederne kan godt ligge lidt højt i prisleje, men måske har du sparet penge sammen eller har et godt studiejob ved siden af studiet. Når du flytter hjemmefra, er der meget at forholde sig til. Vi har samlet en guide med gode råd til dig, der skal flytte: 7 gode råd til dig der skal flytte hjemmefra. Du kan gå på opdagelse i vores vidensunivers, hvor du finder emner såsom lejekontrakt, spar på strømmen, lav den perfekte boligansøgning osv. 

Flyt med familien til Øgadekvarteret

Øgadekvarteret er et oplagt sted for børnefamilier. Der er fred og ro, der er masser af legekammerater, en institution, skole og oaser til leg. Børnenes Jord er et sted, hvor familier mødes. Det ligger midt i Øgaderne og har gjort det i 46 år. Det er et fristed, hvor børn kan være sammen på en anden måde. Der er geder, kaniner, andre dyr og mulighed for sjov og leg. Du kan tilmelde dig en ordning, så du får mulighed for at holde børnefødselsdag her, og du kan grille om sommeren sammen med andre familier. Det er et super dejligt sted. I Øgaderne finder du flere vuggestuer, børnehaver og folkeskoler. Der er mulighed for, at dit barn ikke skal gå eller cykle langt til institution eller i skole, hvilket er en stor fordel.