Akutbolig

Opdag, hvad en akutbolig er, og hvordan den kan være afgørende i nødsituationer. Lær mere om, hvem der er berettiget til en akutbolig, hvordan du ansøger, og hvad du kan forvente under processen.
Skrevet af vores interne tekstforfatter. Senest opdateret: 7. maj 2024
Send artiklen til en ven

Akutbolig - hvad er det?

Akutbolig er en midlertidig bolig, du kan få stillet til rådighed, hvis du er i en akut nødsituation. Det kan være brand, vold i hjemmet, oversvømmelse eller uforudsigelige begivenheder, som tvinger dig til pludseligt at måtte flytte ud af dit hjem. 

Hvilken akutbolig kan jeg få stillet til rådighed?

Du kan ikke vide på forhånd, hvilke akutboliger der stilles til rådighed. Man vil dog forsøge at finde en bolig, som svarer til din egen i forhold til størrelse. 

Hvem har ret til en akutbolig?

Akutboliger er for dig, der uden varsel må flytte ud af dit hjem på grund af en nødsituation. Det kan se forskelligt ud fra kommune til kommune, hvem der er berettiget. Generelt set kan man sige, at det gælder personer, der oplever vold i hjemmet, ved skimmelsvamp eller andet sundhedsskadeligt i hjemmet, hjem, der har været udsat for brand, men også andre problemstillinger kan gælde. Du skal selv kontakte kommunen eller socialforvaltningen. 

Hvornår får jeg svar?

Det kan være forskelligt, hvor lang tid der går, før du får svar. Når du får svar, er det vigtigt, at du henvender dig inden tidsfristens udløb. 

Hvor skal jeg henvende mig for akutbolig?

Du skal henvende dig til den kommune, du bor i. Oftest er det kommunen eller socialforvaltningen, der vil håndtere din henvendelse. Du skal udfylde en ansøgningsformular, som kommunen vil vurdere din situation ud fra.