Lejeboliger i København
En lejebolig er en brugsret til en bolig, som tilbydes af en udlejer mod betaling af husleje. Som lejer af en lejebolig opnår du derfor ikke ejerskab af boligen. Ca. 2,5 mio. danskere bor til leje i Danmark. De fleste danskere har på et tidspunkt i deres liv boet til leje i en lejebolig. Hos BoligZonen har vi et filter på søgesiden, hvor du kan sortere efter pris og dermed finde den billigste bolig til leje.
Det kan være tidskrævende og til tider svært at finde en lejebolig i København. Vi anbefaler derfor at du starter din boligsøgning allerede i dag. Hos BoligZonen har vi gjort det nemmere for dig som boligsøgende. Vi har samlet alle ledige lejeboliger i hele københavn K, København V, Frederiksberg, København Ø, København S, København N, København NV mv. Husk at bruge filtrering i din boligsøgning, således at den bliver så præcis som mulig. Du kan med fordel oprette en BoligMatcher, som løbende opdater dig på nye lejeboliger i det område du søger bolig.
En lejebolig i København kan være en bekostelig affære. Indre København samt brokvartererne er de dyreste områder at leje en bolig. København har en af landets dyreste kvadratmeterpriser hvad angår lejeboliger. Det udspiller sig som oftest i et lavt udbud af boliger, med en høj efterspørgsel fra lejerne. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en lejebolig i København er 155 kr. pr. mdr.
Skal du udleje din lejlighed i København, er det yderst vigtig med en god præsentation af dit lejemål.
Den perfekte annonce indeholder en beskrivelse af lejemålet samt nogle rigtige gode billeder som fremviser lejemålet på den bedst mulige måde.
Derudover kan det være en stor fordel at tilføje en plantegning over lejemålet.
På den måde kan kommende lejere bedre forstille sig indretningen af deres kommende bolig.
Her kommer oftest stillede spørgsmål fra lejer til udlejer: Er husdyr tilladt? - Lejeperiode for boligen? - Kan boligen anvendes som delebolig? - Hvad er indflytningsprisen inkl. depositum og forudbetalt husleje?
Indflytningsprisen for en lejebolig indeholder typisk forudbetalt husleje samt depositum. Depositum er den sikkerhed som udlejer har over for en lejer ved fraflytning. Forudbetalt husleje er udlejers sikkerhed for at huslejen bliver betalt, typisk i forbindelse med at lejer har opsagt lejemålet. Den gennemsnitlige indflytningspris for en lejebolig i København er ca. 71.000 kr.
Der er rift om lejelejligheder og lejeboliger i København
Vi har et stort udvalg af ledige lejeboliger i København og omegn. Hvad end du søger en delevenlig lejlighed til leje i indre København, et værelse, eller måske et hus til leje i forstæderne, så har vi en lejebolig til dig.
Brug filtrene herunder til at specificere din søgning. Søg fx efter 3 værelses lejlighed København.
København er en af Danmarks ubestridt mest eftertragtede byer, hvad angår lejelejligheder og lejeboliger. Især for de unge studerende er en lejebolig i specielt Indre By eftertragtet.
Den store tilstrømning af nye tilflyttere, samt den lange ventetid på kollegieværelser, gør billige lejligheder til leje og værelser ekstra efterspurgte og betyder, at der er rift om boligerne.
De mest eftertragtede og eksklusive lejelejligheder er tit solgt inden for få dage, ja nogle gange timer. Så søger du en lejelejlighed i København, er det med at være vågen.
Nybyggeri og nye lejligheder
Den store tilflytning kan også ses på de sidste års mange udvidelser af bygrænserne, og storstilede byggeprojekter. Områder som Carlsberg Byen, de store nybyggede lejelejligheder på Amager, og de mange nye lejeboliger langs havnefronten.
Sydhavnen er i øjeblikket et af de mest aktive byggeområder med tiltag som Sluseholmen, Teglholmen og Enghave Brygge. På samme måde huser Nordhavn nogle af de mest ambitiøse nybyggerier, inklusive nogle af Danmarks absolut dyreste ejerlejligheder.
Hvis man kigger på Islands Brygge og Ørestaden, er det, man ser i dag, fuldstændig uigenkendeligt fra, hvad der lå for blot 15 år siden. Alt dette er blot eksempler på de mange tiltag og projekter, der skal sikre nye lejeboliger i København.
Hvor skal man bo i København og omegn?
Priserne på både ejer- og lejelejligheder i København er nogle af de højeste i Danmark. Det er derfor ikke altid rentabelt at kigge efter lejligheder til salg. Specielt København K er prissat uproportionalt højt.
Og det er da også tydeligt, at prissætningen har en tæt sammenhæng med, hvor tæt en given bolig er på centrum. De mange transportmuligheder og den generelt velfungerende infrastruktur i og omkring København gør dog, at man ikke nødvendigvis behøver bo fysisk tæt på indre by for at kunne komme til og fra arbejde eller studie inden for en rimelig tidsramme.
Det er specielt Metro, A-busser og S-tog, der åbner mange områder op. Skal du fx studere på et af Københavns mange universiteter, kan du nemt udforske de spændende byer og områder omkring København.
Selv ved metrostrækningens endestationer er du er med den offentlige transport stadig inden for 20 minutters rækkevidde. Med A-busserne er områder som Rødovre, ydre Nørrebro og områderne omkring Herlev oplagte at slå et smut forbi. S-togs strækningen fra Sydhavn til Avedøre byder ligeledes også på spændende seværdigheder, som du med fordel kan besøge.
Nogle af de mest eftertragtede lejeboliger i København er i disse områder:
Delevenlig lejebolig og lejelejlighed i København
Som vi allerede har slået fast, er priserne på lejeboliger og lejelejligheder i København et problem, og det gælder specielt for de studerende der søge studiebolig. Her kan det ofte være en fordel at gå sammen og finde en lejebolig, der egner sig som delebolig.
Fx vil en delevenlig lejelejlighed ofte være 2 til 3 værelser, et køkken, og nogle gange en fælles stue. På den måde kan en månedsleje på 15.000,- pludselig blive til at betale, hvis man er 3 til at dele prisen. Ofte kan det også give bedre muligheder end de ofte meget små værelser og studieboliger, der er til rådighed som enkeltperson.
Det kan også være en måde at komme uden om de meget lange ventetider på kollegieværelser, og den generelle mangel på studieboliger, der præger specielt København, men også mange af de andre store studiebyer.
Her på siden har vi samlet en bred vifte af ledige lejligheder København. Det giver dig et samlet overblik, og mulighed for at reagere hurtigt, når lige præcis den bolig der passer dig, dukker på.
Facts - Boligmarkedet i København
Spændende facts for dig der søger en lejebolig i København (tal fra 2018, Danmarks Statistik)
- København er med sine lidt over 600.000 indbyggere større end Danmarks 4 næststørste byer tilsammen.
- Samlet i Storkøbenhavn bor der 1.3 millioner, hvilket svarer til ca. 1/5 af Danmarks befolkning.
- Der er 146.000 lejeboliger i København.
- Region Hovedstaden er den eneste region, hvor antallet af lejere overstiger ejere (55% lejer, i forhold til 37% i resten af landet)
- Gennemsnitsprisen for en 2 værelses lejlighed i København er 11.000 kr
- En københavner har gennemsnitligt 54 m2 overfladeareal til boligformål, hvor bornholmerne til sammenligning har 808 m2
Hvad er en lejebolig?
En lejebolig er en brugsret til en bolig, som tilbydes af en udlejer mod betaling af husleje. Som lejer af en lejebolig opnår du derfor ikke ejerskab af boligen. Ca. 2,5 mio. danskere bor til leje i Danmark. De fleste danskere har på et tidspunkt i deres liv boet til leje i en lejebolig.
En stor del af landets lejeboliger, og herunder også lejeboliger i København, hører under almene boligselskaber. De største almene boligselskaber i København er Københavns Almennyttige Boligselskab (KAB), Dansk Almennyttigt Boligselskab (DAB) og Lejerbo.
Den helt store ulempe ved almene boligselskaber er den lange ventetid, der almindeligvis er på lejeboligerne. Så hvis du står og mangler en lejebolig i København lige nu, eller indenfor de nærmeste par år, så er lejeboliger svaret.
Søg her på siden efter en lejebolig, der passer til netop dine behov.
Hvordan finder jeg en lejebolig i København?
Det kan være tidskrævende og til tider svært at finde en lejebolig i København. Vi anbefaler derfor at du starter din boligsøgning allerede i dag. Hos BoligZonen har vi gjort det nemmere for dig som boligsøgende.
Vi har samlet alle ledige lejeboliger i hele København K, København V, Frederiksberg, København Ø, København S, København N, København NV mv. Husk at bruge filtrering i din boligsøgning, således den bliver så præcis som mulig.
Du kan med fordel oprette en BoligMatcher, som løbende opdaterer dig på nye lejeboliger i det område, du søger bolig - opret BoligMatcher lige her.
Hvad koster en lejebolig i København?
En lejebolig i København kan være en bekostelig affære. Indre København samt brokvartererne er de dyreste områder at leje en bolig i. København har en af landets dyreste kvadratmeterpriser, hvad angår lejeboliger.
Det udspiller sig som oftest i et lavt udbud af boliger til leje med en høj efterspørgsel fra lejerne. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en lejebolig i København er 155 kr. pr. mdr.
Udlejning af lejlighed i København?
Skal du udleje din lejlighed i København, er det yderst vigtig med en god præsentation af dit lejemål. Den perfekte annonce indeholder en beskrivelse af lejemålet samt nogle rigtige gode billeder, som fremviser lejemålet på den bedst mulige måde.
Derudover kan det være en stor fordel at tilføje en plantegning over lejemålet. På den måde kan kommende lejere bedre forestille sig indretningen af deres kommende bolig.
Her kommer oftest stillede spørgsmål fra lejer til udlejer:
- Er husdyr tilladt?
- Lejeperiode for boligen?
- Kan boligen anvendes som delebolig?
- Hvad er indflytningsprisen inkl. depositum og forudbetalt husleje?
Du kan udleje din lejlighed i København helt gratis her.
Hvad er indflytningspris for en lejebolig i København?
Indflytningsprisen for en lejebolig indeholder typisk forudbetalt husleje samt depositum. Depositum er den sikkerhed som udlejer har over for en lejer ved fraflytning. Forudbetalt husleje er udlejers sikkerhed for at huslejen bliver betalt, typisk i forbindelse med at lejer har opsagt lejemålet. Den gennemsnitlige indflytningspris for en lejebolig i København er ca. 71.000 kr.
Hvad skal du være opmærksom på i lejekontrakten?
Når du endelig har fundet din ønskebolig i København, skal du underskrive en lejekontrakt. Du skal naturligvis læse kontrakten igennem og gøre op med dig selv, om det hele stemmer, som det skal.
Men herudover skal du som lejer også være særligt opmærksom på §11 — der endvidere er benævnt som “Særlige vilkår”.
Det er nemlig her, at udlejer kan tilføje bestemte forhold, der ikke er dækket af lejeloven. Lejeloven er i udgangspunktet altid på din side, men §11 gør det altså muligt for udlejer at indskærpe lejelovens almindelige bestemmelser.
Det vil fx være her, at udlejer anfører, at du som lejer skal være ansvarlig for vedligeholdelse af boligen ved fraflytning. Derfor anbefales du på det kraftigste at læse din lejekontrakt grundigt igennem, inden du underskriver den.
Andre søgninger relateret til Lejlighed København:
- Huse til leje København
- Lejligheder til leje i København
- Bolig til leje København
- 1 værelses lejlighed København
- 2 værelses lejlighed København
- 3 værelses lejlighed København
- Værelse København
- Studieboliger i København
- Nybyggeri København
- Rækkehus til leje København
- Ledig lejligheder København