Lejebolig Vesterbro

København V eller Vesterbro ligger i Københavns Kommune og er over de seneste 10 år blevet et meget populært område at finde en lejebolig i. Bydel har karakter og har alt, hvad den kreative hjerne kan forestille sig. Tidligere var bydelen kendt som Københavns ”red light district” med prostituerede og narkohandlere på gadehjørnerne, men er i forbindelse med et stort byfornyelsesprojekt blomstret op. Det skyldes både byfornyelsen, men også på grund af det simple faktum, at de ”fattige” studerende, som ikke havde råd til at bo andre steder, i dag har fået uddannelser og flere penge mellem hænderne.

I dag er Vesterbro for alle og du finder alt fra gourmetmad i verdensklasse, specialforretninger og populære natklubber. Alt det uden Vesterbro går på kompromis med fortidens stemning af det arbejderkvarter, som det var i gamle dage.

Vesterbro har i dag rigtig meget at byde på og mange af Københavns attraktioner ligger på Vesterbro. Her kan nævnes:

  • Tivoli: Københavns Tivoli er en smuk gammel forlystelsespark. Parken er faktisk verdens næstældste – kun slået af Dyrehavsbakken i Klampenborg.
  • Palads Biograf: Nordisk Film Biografer Plads, også kendt som Palads Teateret eller endnu kortere bare Palads er kendt for sin meget farverige facade. Facaderne er malet af Poul Gernes og meget typisk for ham (for dem der kender ham).
  • Cirkusbygningen: Cirkusbygningen er kendt for sin kuple og byder på fantastisk underholdning mens man nyder en lækker middag. Efter show og middag går det over til at blive natklub.
  • Pumpehuset: Pumpehuset er et super fedt koncertsted, som er bygget i to etager. Øverst finder du Kransalen, som kan rumme op til 600 mennesker, mens du i underetagen finder en mindre scene med plads til 400 gæster.
  • Det Ny Teater: Det Ny Teater åbnede i 1908 og er tegnet af arkitekterne Ludvig Andersen og L.P. Gudme. Teateret er udover at være utroligt smukt også spændende bygget.
  • Sorte Hest: Bygningen ligger på Vesterbrogade og er blandt de ældste på Vesterbro – den kan spores helt tilbage til slutningen af 1600-tallet og har udover landbrug haft et bryggeri, brændevinshandel, kakkelovnsfabrik og købmandsforretning.
  • Vega: Bygningen som Vega ligger i er fredet og hed oprindeligt Folkets Hus. I dag er det et af de største spillesteder i landet og består af Store og Lille Vega. Store Vega har plads til 1.500 mennesker, mens Lille Vega har plads til 500. 
  • DGI-byen: DGI-Byen er et stort idrætsanlæg og her kan du buldre dig med mange forskellige sportsgrene – du kan blandt andet spille håndbold, gå i svømmehallen, bowle, klatre og meget meget mere.
  • Øksnehallen: Øksnehallen er udover at være en meget smuk bygning en udstillingsbygning, der ligger i den Brune Kødby med indgang fra Kvægtorvet, som støder op til Halmtorvet.
  • Københavns Rådhus på Rådhuspladsen

Omkring Vesterbro

København V ligger tæt på Københavns Hovedbanegården, Tivoli og søerne. Vesterbro omkranses mod syd af Enghave, mod nordøst af København K, mod vest af Valby, Mod øst af Amager og til sidst mod nordvest af Frederiksberg

Skellet til Indre By sker ved Gyldenløvesgade (senere H. C. Andersens Boulevard) og Vester Voldgade, mens skellet til Islands Brygge og Amager er ved Kavlebod Brygge fra Langebro, Havneholmen og Københavns Havn. Ingerslevsgade der går fra Hovedbanegården skaber ned til Enghave Station grænsen til København SV og grænsen til Frederiksberg sker omkring gaderne Gammel Kongevej, Værnedamsvej og Vesterbrogade. I yderkanten af Vesterbro finder du Vigerslev Allé og Valby Bakke, hvor Carlbergs gamle bryggeribygninger og J. C. Jacobsens Have ligger. Ikke så overraskende finder du ligeledes Carlsberg-siloen i denne del af byen.

Hos BoligZonen har du mulighed for at finde en lejebolig der passer til lige præcis dig. Og det er lige meget om du søger et værelse til leje, hus til leje, lejlighed til leje eller studiebolig til leje, som du leder efter. Du kan også udleje din bolig, hvis du selv har lyst til at prøve noget nyt og er på udkig efter en ny lejebolig.

Hvis du går ned ad Sønder Boulevard og Vesterbrogade mod Vesterbro Torv, støder du på flere dejlige grønne områder, hvor der om sommeren hygges i solen.

På din færd rundt på Vesterbro kommer du ikke uden om Kødbyen. Kødbyen har alt fra natklubber, spillersteder, kunstgallerier, restauranter og de gamle slagtere, som altid har været der. Hvis du skal til Kødbyen kan du tage S-toget til Dybbølsbro St. Kødbyen som ligger ud til Sønder Boulevard er et af de mest populære områder at finde en lejebolig nær. I området finder du især mange lejelejligheder og værelser til leje.

Bo på Vesterbro

En tendens, som man ikke ser i de andre brokvarterer, er det stigende antal børnefamilier der flyttet til bydelen. Men også blandt unge og studerende er bydelen blevet populær, dels fordi der sker så meget med steder at gå ud, restauranter og caféer. Men også fordi en stor del af boligerne på Vesterbro er leje boliger – både i form af værelser til leje og lejligheder til leje – som er til at betale.

I København V finder du mange dejlige små områder, som er værd at kigge nærmere på.

Carlsberg Byen 

På Vesterbro finder du Carlsberg Byen, som i dag både tilbyder værelser, lejligheder og huse til leje. Carlsberg Byen ligger i smørhullet mellem Frederiksberg, Valby og Vesterbro – og her er både butikker, historisk arkitektur, grønne parker, koncerter, kontorer, smalle stræder, boldbaner, legepladser, cykelstier, cykelstier, S-togsstation og så emmer der bare af by- og kulturliv. 

Carlsberg Byen er et levende kvarter, hvor man bor, arbejder, hænger ud, cykler igennem, klarer diverse indkøb, drikker kaffe, uddanner sig og løber en tur.

De to bryggere, far og søn, delte kærligheden til København og det mærker man er bevaret i Carlsberg Byen. De var nysgerrige på videnskaben og åbne over for kultur og kulturer og det er lige præcis det byen er skabt ud fra. Her kan man nemlig bruge, dyrke, genopfinde og være med til at passe på byen. 

Folkene bag renoveringen og tilblivelsen af Carlsberg Byen ser det ikke som et projekt, et område eller et byggeri, men som et sted, hvor folk bor, hænger ud, tager hen, handler, arbejder, slapper af og bliver dygtigere. Der er omkring 10.000 boliger til studerende, så her er store muligheder for dig som studerende at finde en lejebolig.

I Carlsberg Byen er der gjort meget ud af at skabe byrum og bydelen byder på intet mindre end 25 af slagsen. Et lille udpluk som i sig selv er et besøg værd er J. C. Jacobsens Have, Østen for Humlen, Kildeparken, Kammas Have og Fadet.

Slutteligt er der et byggeprojekt som lige skal nævnes og det er nemlig Pasteurs Tårn, som med sine 120 meter bliver Københavns højeste beboelsesejendom. Der kommer i alt 172 lejligheder fra 5. sal og helt op til 36. etage – de er mellem 2- og 5-værelses.

Humlebyen

Humleby er en lille by i byen med sine gamle og smukke rækkehuse, der er tegnet af arkitekten Frederik Bøttger. De minder meget om Kartoffelrækkerne på Østerbro, som er tegnet af samme arkitekt. Manger mener dog af Humleby er bedre bevaret, fordi man her i højere grad for undgået ovenlysvinduer, termoruder og maling af facaderne. Humle By har altid været et attraktivt område, fordi de har de historiske huse og samtidigt et mangfoldigt og kreativt naboliv.

Hvordan finder jeg en lejebolig på Vesterbro?

Det kan være tidskrævende at finde en lejebolig på Vesterbro. Vi anbefaler dig derfor, at du starter din boligsøgning så hurtigt som muligt. Hos BoligZonen har vi gjort det nemmere for dig som boligsøgende, ved at samle alle ledige lejeboliger på Vesterbro. Husk at bruge filtrering i din boligsøgning, så den bliver så præcis som mulig.

Du kan også oprette en BoligMatcher, som løbende opdaterer dig på nye lejeboliger i lige præcis det område, som du søger bolig. 

Hvad koster en lejebolig på Vesterbro?

En lejebolig på Vesterbro koster i gennemsnit omkring 10.600 kr./mdr. Der er selvfølgelig forskel på, hvilken type lejebolig du leder efter. Gennemsnitsprisen på værelser og huse ligger mellem 2.500 kr./mdr. og 21.700 kr./mdr., mens lejligheder ligger på mellem 3.500 kr./mdr. og 37.000 kr./mdr. 

Find din kommende lejebolig trygt og sikkert på BoligZonen

Hos BoligZonen finder du et bredt udvalg af lejeboliger på Vesterbro – men finder du ikke det du søger, men stadig gerne vil finde noget i København, har vi også boliger der. Vi gør alt hvad vi kan, for at alle boligannoncer på forhånd er godkendt af vores kundeservice, for at du slipper for bekymringer og kan fokusere på det, du er her for – at finde en lejebolig på Vesterbro.

Har du specifikke ønsker til din fremtidige lejebolig på Vesterbro, kan du hurtigt og nemt benytte vores søgefunktion. Her kan du vælge den boligtype, som passer bedst til dig – du kan f.eks. vælge værelse, lejlighed eller hus. Du kan også bruge søgefunktionen til at definere størrelse, husleje og kvadratmeter på din kommende drømmebolig på Vesterbro. 

Hvis du gerne vil være nogle af de første der ser nye lejeboliger, kan du nemt og hurtigt oprette en BoligMatcher og automatisk få en mail, når der dukker nye lejeboliger op på Vesterbro.

Vi ønsker dig alt held og lykke med at finde en lejebolig på Vesterbro på BoligZonen.