Lejebolig København K

København K er kernen eller centrum af København og omfatter stort set alt ”inden for voldene”. Bydelen er senere blevet udvidet med Christianshavn, som i tidernes morgen hed København C. København K ligger i Københavns Kommune og er et af de mere populære kvarterer at lede efter en lejebolig. 

København K går også under navnet Indre By og ligger mellem Københavns indre søer og Københavns Havn. København K kaldes for det både historiske, geografiske og politiske centrum af København. I bydelen finder du f.eks. Amalienborg, Christiansborg, Rådhuspladsen, Børsen, Botanisk Have, Rundetårn og Det Kongelige Teater.

Med en lejebolig i København K er du tæt på alt og har kort ud til de andre brokvarterer Østerbro, Nørrebro og Vesterbro. I København K kan du hos BoligZonen som par eller familie finde en lejlighed til leje eller et huse til leje, mens du som ung eller studerende kan finde et værelse til leje eller en studiebolig. 

Omkring København K

Med en lejebolig i indre by kan du ikke placerer dig bedre til at kunne bruge hele København. Indre By er placeret i smørhullet og du kan komme til både Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Amager på ingen tid. Men der er faktisk ikke så mange grunde til at tage ud af Indre By for du har alt ”inde for voldene”. Ved Torvehallerne kan du købe frisk fisk, økologiske grøntsager og mange andre lækre specialiteter. Du kan tage i Kongens Have med en six-pack eller picnickurven og nyde sommeren – flere gange om året er der både musik- og teateroplevelser. Og slænger du dig ned ad strøget, sætter fantasien kun grænser for det store udvalg af shoppemuligheder indenfor tøj, interiør og små sjove butikker.

Trafik til og fra København K

København K har flere stationer og fra Københavns Hovedbanegård eller Nørreport Station kan du med S-toge komme ud af byen mod Hillerød, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup, Køge og Klampenborg. Også en række regionaltoge har endestation i København K og kører ellers ud til resten af Danmark. På 1 time og 14 minutter kan du f.eks. stå i Odense og på 2 timer og 44 minutter i Aarhus.

I Indre By har du også mulighed for at hoppe ombord på de miljøvenlige, eldrevne havnebusser og sejle gennem Københavns Havn på en busbillet. Havnebussen er en del af Københavns offentlige transport og for samme pris som en almindelig busbillet, kan du f.eks. komme fra København SV til Refshaleøen. 

København K har også en række metrostationer, som får dig let rundt i bydelen og resten af København. Fra metrostationerne som ligger i København K (Marmorkirken, Kongens Nytorv, Christianshavn, Gammel Strand, Rådhuspladsen, Nørreport og København H Central Station) kan du køre mod Københavns lufthavn (Kastrup), Vestamager, Ny Ellebjerg, Nordhavn og Vanløse.

Den måde de fleste kommer rundt i byen på er dog på cykel. København er i det hele taget kendt for at være en cykelby og det bliver også lettere og lettere at være cyklist. Københavns Kommune har arbejdet benhårdt på at gøre det lettere for folk, der dagligt bruger jernhesten til at komme rundt. 

Cykelstierne bliver bredere og flere gader bliver nedlagt for biler til fordel for cyklisterne. Der er også kommet flere broer, som gør det endnu lettere at komme rundt.

Vi har prøvet at danne et overblik over broerne i Københavns Havn, for at vise, hvor meget det gør for dig som cyklist – lige meget om du skal til og fra arbejde, aflevere ungerne eller ud til vennerne.

Inderhavnsbroen

Inderhavnsbroen er en 180 m lang gang- og cykelbro i Københavns Havn mellem Havnegade ved Nyhavn og Nordatlantens Brygge / Grønlandske Handels Plads. Broen er en såkaldt klapbro, som kan åbnes når større skibe skal sejle igennem.

Broen går også under navnet Kyssebroen, fordi mange mener de to broklapper ligner tunger, når de mødes. Broen var ramt af mange byggefejl inden den åbnede og bliver derfor også kaldt for Den Skæve Bro.

Bryggerbroen

Bryggerbroen er 190 m lang og en kombineret cykel- og gangbro. Broen går mellem Havneholmen og Islands Brygge og forbinder derved Kalvebod Brygge og Islands Brygge.

Skal du forevige din kærlighed til en partner, kan I på broen ophænge ”elskovslåse” og drømme jer til Paris, hvor man gør det samme.

Knippelsbro

Knippelsbro forbinder Slotsholmen med Christianshavn. I 2017 blev tårnet på Christianshavn-siden renoveret og ombygget fra kaffestue for bropasserne til en kulturinstitution, Kulturtårnet. I kulturtårnet kan man opleve forskellige pop-up restaurantoplevelser, hvor du har en ret unik 360 graders udsigt over København.

Langebro

Langebro er en dobbeltfaget klapbro, der forbinder København med Amager. Kører du over broen hedder vejen på Københavnersiden H. C. Andersens Boulevard og skifter til Amager Boulevard på Amagersiden. Broen har en frihøjde på 7 meter og bliver af den grund ikke åbnet mere end 3-4 gange om ugen. 

Cirkelbroen

Cirkelbroen er en gang- og cykelbro, der går over Christianshavns Kanal. Broen skaber en sammenhængende promenade langs inderhavnen og forbinder over til Applebys Plads. 

Broen bliver dagligt anvendt af over 5.000 mennesker og så er den utrolig smuk. Arkitekten Olafur Eliasson har taget udgangspunkt i Christianshavns historie og livet omkring kanalerne og brugt sejlskibet som visuelt afsæt. Cirkelbroen består af fem forskudte cirkelformede platforme i forskellige størrelser med hver sin mast.

Lille Langebro

Lille Langebro er en cykel- og gangbro, der går over havneløbet i Københavns Havn. Den ligger lige nord for dens storebror, Langebro.

Proviantbroen

Proviantbroen forbinder Frederiksholm og Arsenaløen. 

Trangravsbroen

Trangravsbroen er for fodgængere og cyklister og en lidt anderledes bro end de andre, du finder i København – den er nemlig tredelt og mødes over Tramgraven. Den ene del kommer fra den del af Christianshavn, der ligger vest for Christianshavns Kanal. Den anden del kommer fra den del af Christianshavn, der ligger øst for Christianshavn Kanal og den tredje del kommer fra Trangravsvej, som forbinder Arsenaløen med Papirøen.

Studerende i København K

Mange studerende vælger at finde en lejebolig i København K, fordi der ligger mange uddannelsesinstitutioner i bydelen – og af samme grund som for alle andre, fordi det ligger super fedt midt i det hele. I Indre By ligger f.eks. Københavns Universitet, hvor du blandt andet kan læse teologi, jura, økonomi, statskundskab, IT og antropologi. I Indre by finder du også læreruddannelsen Zahle, Professionshøjskolen Metropol, Copenhagen Business Academy, Cphbusiness, Syddansk Universitet København og Arkitektskolen.

Det er velkendt, at det ikke altid er super let at finde en lejebolig i København K. Det er også grunden til, at mange studerende vælger at flytte sammen i en lejelejlighed og blive roomies. 

Bo i København K

I København K finder du alt fra par, familier, singler, unge og gamle. Mange bor og vil gerne bo i centrum af byen. Hos BoligZonen har vi mange forskellige typer af lejeboliger og du kan finde alt fra lejligheder til leje, værelser til leje, huse til leje og studieboliger. 

I København K findes der forskellige kvarterer. Nedenfor kan du dykke ned i nogle af kvartererne og måske fornemme, om det er noget for dig, der leder efter en lejebolig. 

Frederiksstaden

Området omkring Amalienborg hedder Frederiksstaden og afgrænses mod vest af Bredgade og Store Kongensgade, mod syd af Sankt Annæ Plads og mod nord af Esplanaden. 

Området er karakteriseret ved dets mange smukke bygninger i ægte rokokostil – de fleste ældre huse i området er også fredet.

I Frederiksstaden finder du Amaliehaven og Ofelia Beach, som flere gange om året byder på koncerter, beach volley og fodbold på storskærm.

Gammelholm

Rundt om området Gammelholm ligger Inderhavnen, Slotsholmskanalen, Holmens Kanal og Nyhavn. Området er parisisk inspireret og har brede gader, smukke facader og huser Det Kongelige Teater, Holmens Kirke og Danmarks Nationalbank. De mest populære gader i Gammelholm er gader Holbergsgade og Havnegade.

Nørre Kvarter

Området ligger nord for Rådhuspladsen. Den centrale del af Nørre Kvarteret kaldes i daglig tale Pisserenden og indeholder gaderne Sankt Peders Stræde, Larsbjørnsstræde, Studiestræde og Larslejsstræde. Pisserenden er indrammet af Vester Voldgade, Nørregade, Vestergade og Nørre Voldgade.

Latinerkvarteret ligger også i Nørre Kvarteret, hvori du finder Frue Plads og Københavns Domkirke.

Middelalderbyen

Middelalderbyen er betegnelsen for den ældste del af Indre By og afgrænses af Vester Voldgade, Stormgade, Vindebrogade, Holmens Kanal, Kongens Nytorv, Gothersgade og Nørre Voldgade. Strøget ligger i kvarteret og snor sig fra Kongens Nytorv til Rådhuspladsen og igen fra Nørreport Station til Amagertorv. Her findes der utallige butikker samt stormagasinerne Illum og Magasin. I Middelalderbyen ligger der rigtig mange attraktioner og mange velkendte gader, som mange kender – af gader kan Vimmelskaftet, Gammel Mønt, Skindergade, Krystalgade og Kompagnistræde nævnes. Også mange velkendte torve og pladser ligger i denne del af byen. Det gælder blandt andre Højbro Plads, Nytorv, Gammeltorv, Amagertorv, Gråbrødretorv og Kultorvet.

Ny København, Ny-København eller Sankt Annæ By

I Ny København ligger Nyboder, Grønningen, Kastellet, Rosenborg (i Kongens Have) og gaderne Borgergade, Kronprinsessegade, Sølvgade og Adelgade. Bydelen afgrænses af Gothersgade, Bredgade, Store Kongensgade og Øster Voldgade. Tager du en tur forbi området vil du opleve, at det fremstår mere moderne end f.eks. Frederiksstaden og Gammelholm.

Nyhavn

Nyhavn er et meget populært havnekvarter i København K og et af byens mest besøgte turistmål. Husene som ligger på rad og række er over 300 år gamle og det ældste hus (Nyhavn 9) er fra 1681. Nyhavn er i dag dækket med fortovscaféer, restauranter og barer – især på den nordøstlige solskinsside. 

Den østlige del af København K er Christianshavn. Christianshavn har både sin egen S-togsstation, metrostation og et hav af havnebus-stoppesteder. Området er kendt for sine hyggelige små, smalle og brostensbelagte gader. Men også for kanalerne og de gamle smukke farvede huse langs bredden. Krøyers Plads er en nyere plads på Christianshavn og bestemt et område at kigge nærmere på, hvis du leder efter en lejebolig. Pladsen er designet samtidigt med de omkringliggende bygninger, som genopfinder den historiske varehusstil langs havnen. 

Hvis du vælger at slå dig ned på Christianshavn, kommer du heller ikke til at gå ned på lækre restauranter og hyggelige caféer. På Christianshavn finder du gaderne Overgaden, Oven Vandet, Neden Vandet, Torvegade, Prinsessegade, Bådmandsstræde, Galionsvej og Strandgade.

På Christianshavn ligger også fristaden Christiania. Christiania har en nedskrevet målsætning for fristaden, som ”er at opbygge et selvstyrende samfund, hvor hvert individ frit kan udfolde sig under ansvar over for fællesskabet. Dette samfund skal økonomisk. Hvilke i sig selv, og den fælles stræben må til. Stadighed gå ud på at vise, at den psykiske og fysiske forurening kan afværges”. Målsætningen er formuleret af Sven, Kim, Ole, Kim og Jacob (www.christiania.org). Området er ca. 34 ha og består af største delen af den tidligere Bådsmandsstræde Kaserne og hele det tidligere ammunitionsareal. På Christiania finder du koncertstedet Den Grå Hal, Nemos søndagskoncerter og Musik Loppen. Christiania dækker lidt under halvdelen af Københavns voldanlæg, der strækker sig fra Langebro i syd til Lynetten i nord og er en af Københavns største turistattraktioner med omkring en halv million besøgende om året. 

Refshaleøen ligger også i København K og er især kendt for B&W’s gamle haller. I dag huser øen mange arbejdspladser, gallerier, en strandbar og flere restauranter. Der sker meget på Reffen, som det også går under, og indeholder også koncertsteder, sportsfaciliteter og kunstgallerier. 

Hvordan finder jeg en lejebolig i København K?

Det kan være tidskrævende at finde en lejebolig i København K. Vi anbefaler dig derfor, at du starter din boligsøgning så hurtigt som muligt. Hos BoligZonen har vi gjort det nemmere for dig som boligsøgende, ved at samle alle ledige lejeboliger i København K. Husk at bruge filtrering i din boligsøgning, så den bliver så præcis som mulig.

Du kan også oprette en BoligMatcher, som løbende opdaterer dig på nye lejeboliger i lige præcis det område, som du søger bolig. 

Hvad koster en lejebolig i København K?

En lejebolig i København K koster i gennemsnit omkring 15.300 kr./mdr. Der er selvfølgelig forskel på, hvilken type lejebolig du leder efter. Gennemsnitsprisen på værelser og huse ligger mellem 1.200 kr./mdr. og 34.900 kr./mdr., mens lejligheder ligger på mellem 2.200 kr./mdr. og 50.000 kr./mdr. 

Find din kommende lejebolig trygt og sikkert på BoligZonen

Hos BoligZonen finder du et bredt udvalg af lejeboliger i København K – men finder du ikke det du søger, men stadig gerne vil finde noget i København, har vi også boliger der. Vi gør alt hvad vi kan, for at alle boligannoncer på forhånd er godkendt af vores kundeservice, for at du slipper for bekymringer og kan fokusere på det, du er her for – at finde en lejebolig i København K.

Har du specifikke ønsker til din fremtidige lejebolig i København K kan du hurtigt og nemt benytte vores søgefunktion. Her kan du vælge den boligtype, som passer bedst til dig – du kan f.eks. vælge værelse, lejlighed eller hus. Du kan også bruge søgefunktionen til at definere størrelse, husleje og kvadratmeter på din kommende drømmebolig i København K. 

Hvis du gerne vil være nogle af de første der ser nye lejeboliger, kan du nemt og hurtigt oprette en BoligMatcher og automatisk få en mail, når der dukker nye lejeboliger op i København K.

Vi ønsker dig alt held og lykke med at finde en lejebolig i København K på BoligZonen.