Lejebolig Nørrebro

Nørrebro ligger i Københavns Kommune og går også under navnet København N. Bydelen er et af de populære brokvarterer i København - andre mere populære brokvarterer er København Ø / Østerbro og København V / Vesterbro. På Nørrebro bor der omkring 80.000 mennesker og kan helt traditionelt inddeles i Indre Nørrebro og Ydre Nørrebro – det selvom den administrative opdeling stoppede i 2007. 

Indre Nørrebro er geografisk afgrænset af Peblinge Sø, Åboulevarden, Tagensvej og Nørre Allé og Jagtvej udgør grænsen til Ydre Nørrebro. På tværs af Indre Nørrebro går Nørrebrogade, hvor du på den sydvestlige side af gaden finder Blågårds Plads og Assistens Kirkegård. På den anden side af Nørrebrogade finder du Sankt Hans Torv, Panum Instituttet og De Gamles By.

Ydre Nørrebro afgrænses af Ågade, Ringbanen, Lersø Parkallé og Jagtvej. Også Ydre Nørrebro er opdelt af Nørrebrogade, hvor du på den ene side finder Nørrebroparken og kvarteret omkring Stefansgade, Jægersborggade og Husumsgade. På den anden side af Nørrebrogade finder du Mimersgadekvarteret og Haraldsgadekvarteret (Det mytologiske kvarter). 

Over de sidste 10 år har Nørrebro udviklet sig fra et dekadent arbejderkvarter til et af de mest populære områder i København. På grund af bydelens hele tiden stigende popularitet vælger mange at lede efter en lejebolig – og det er alt fra lejelejligheder, huse til leje, værelser til leje eller studieboliger. Hvis du endnu ikke ved, om Nørrebro er stedet for dig, kan vi anbefale dig den digitale gåtur, ’Know Your ’bro’. Her vil du blive guidet forbi flere spændende attraktioner og samtidigt høre om Nørrebros historie. 

Omkring Nørrebro

Nørrebro ligger mellem Frederiksberg, Bispebjerg, indre by og Østerbro og dermed tæt på alt i København – mange siger at bydelen giver dem en følelse af at befinde sig i en lille multikulturel by. Det stemmer meget godt overens med New York Times udnævnelse af bydelen, som Københavns mest smarte kvarter. Det sagde de var særligt på grund af området omkring Skt. Hans Torv og Elmegade. 

Nørrebro har siden 2000 undergået en masse byfornyelse og renovering. Realdania og Københavns Kommune har f.eks. stået for et større projekt omkring Mimergadekvarteret, hvor der er skabt flere grønne områder i form af Lommeparken i Odinsgade og BaNanna Park i Nannasgade.

Af andre store byfornyelsesprojekter kan etableringen af Korsgadehallen, forskønnelsen af Stefansgade, renoveringen af Nørrebrogade, renoveringen af Nørrebrohallen, anlæggelseb af Superkilen og endelig åbningen af Mimersparken nævnes. 

Med det store fokus på byfornyelse og det varierede kulturliv med mange mange caféer, kaffeshops og restauranter der flere og flere der ønsker at flytte til bydelen i både ejer- og lejeboliger. 

Trafik til og fra Nørrebro

Når du befinder dig på Nørrebro kommer du ikke udenom Nørrebrogade. Gaden er en central trafikåre, som forbinder dig med det centrale København og Nørrebro. I den nordlige ende af Nørrebrogade finder du den karakteristiske højbane ved Nørrebro Station, mens du i den anden ende finder Dronning Louises Bro. Dronning Louises Bro er trafikeret og en måling tilbage fra 2005/2006 viste, at der dagligt kørte 16.000 biler, 26.500 buspassagerer og ikke mindre end 30.000 cyklister over broen. 

På Nørrebrogade finder du buslinje 5A (Husum Torv – Sundbyvester Plads), som på sin rute stopper i Kastrup Lufthavn, mange steder på Amager, København K, Nørrebro, Brønshøj og Herlev. Bus 250S (Ballerup Station – Dragør) er også at finde på Nørrebrogade og stopper i Dragør, Amager, Tårnby, København K, Nørrebro, Nordvest, Gladsaxe, Bagsværd og Ballerrup. Nørrebro har ligeledes togstationen Nørrebro Station. Fra Nørrebro Station kan du hurtigt kommer til Østerbro, Nordvest, Vanløse, Frederiksberg og Valby.

I metroens cityring har bydelen fire stationer: Skjolds Plads på Haraldsgade, Nuuk Plads på Jagtvej, Nørrebros Runddel og Nørrebro Station.

Slutteligt går Den Grønne Cykelrute eller Nørrebroruten fra Nørrebro over Frederiksberg til Valby. Ruten er placeret på den gamle jernebane-rute og går derfor direkte gennem byen. 

Studerende på Nørrebro

På Nørrebro kommer man ikke uden om de mange unge mennesker og det er med god grund, da flere uddannelsesinstitutter ligger i bydelen. Af samme grund, er der mange studerende som ønsker sig at bosætte sig på Nørrebro. Hos BoligZonen kan du søge blandt lejelejligheder, men også mange leder efter en roommate, for på den måde ikke at bo alene og samtidigt have nogle af dele huslejen med. Flere vælger også at bosætte sig i ungdomsboliger og studieboliger.

De tre primære uddannelsesinstitutter på Nørrebro er: 

  • Nørre Campus ligger mellem Nørre Allé og Jagtvej og rummer tre fakulteter på Københavns Universitet – Det Naturvidenskabelige Fakultet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Farmaceutiske Fakultet.
  • Panum Instituttet huser Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere.
  • Professionshøjskolen Metropol tilbyder flere forskellige professionsuddannelser inden for teknologi, næring, sundhed, pleje, ledelse, læring og socialt arbejde. I 2009 flyttede en række af skolen uddannelser til Haraldsgadekvarteret under navnet Campus Rådmandsmarken. Her kan du uddanne dig til bioanalytiker, ergoterapeut, fysioterapeut, jordemoder, laborant, procesteknolog og radiograf.

Sygeplejerskeuddannelsen er Danmarks største og ligger i det gamle Københavns Militærhospital på Tagensvej.

Bo på Nørrebro

Uanset hvad du søger, om det er en lejlighed til leje, et hus til leje, en studiebolig til leje eller et værelse til leje er mulighederne mange på Nørrebro. Der er mange hyggelige gader og grønne områder. Grønne områder som er populære at finde en lejebolig tæt på er: 

  • Assistens Kirkegård, som har gaderne Jagtvej, Nørrebrogade, Kapelvej og Struensegade omkring sig.
  • Nørrebroparken, som har Nørrebro Vænge, Krogerupgade, Hillerødgade, Nordbanegade og Stefansgade omkring sig.
  • Sankt Hans Torv, som har gaderne Elmegade, Fælledvej, Guldbergsgade og Ravnsborggade omkring sig.
  • Superkilen består af tre områder; Den røde plads, Den sorte plads og et grønt område. Det ligger i forlængelsen af Nørrebroparken mod Mjølnerparken og er blandt andre designet af Bjarke Ingels Group. 

Ejerboliger er blevet meget dyre, hvorfor mange vælger leje en bolig. Populære gader at leder efter en lejebolig er starte med gaderne Giffenfeldsgade, Ravnsborggade, Stefansgade, Ranntzausgade, Egegade og Elmegader. Her vil du nemlig opleve liv omkring dig med mange gode caféer, restauranter og små hyggelige og unikke butikker.

Hvordan finder jeg en lejebolig på Nørrebro?

Det kan være tidskrævende at finde en lejebolig på Nørrebro. Vi anbefaler dig derfor, at du starter din boligsøgning så hurtigt som muligt. Hos BoligZonen har vi gjort det nemmere for dig som boligsøgende, ved at samle alle ledige lejeboliger på Nørrebro. Husk at bruge filtrering i din boligsøgning, så den bliver så præcis som mulig.

Du kan også oprette en BoligMatcher, som løbende opdaterer dig på nye lejeboliger i lige præcis det område, som du søger bolig. 

Hvad koster en lejebolig på Nørrebro?

En lejebolig på Nørrebro koster i gennemsnit omkring 7.800 kr./mdr. Der er selvfølgelig forskel på, hvilken type lejebolig du leder efter. Gennemsnitsprisen på værelser og huse ligger mellem 1.500 kr./mdr. og 8.900 kr./mdr., mens lejligheder ligger på mellem 3.100 kr./mdr. og 27.800 kr./mdr. 

Find din kommende lejebolig trygt og sikkert på BoligZonen

Hos BoligZonen finder du et bredt udvalg af lejeboliger på Nørrebro – men finder du ikke det du søger, men stadig gerne vil finde noget i København, har vi også boliger der. Vi gør alt hvad vi kan, for at alle boligannoncer på forhånd er godkendt af vores kundeservice, for at du slipper for bekymringer og kan fokusere på det, du er her for – at finde en lejebolig på Nørrebro.

Har du specifikke ønsker til din fremtidige lejebolig i Nørrebro, kan du hurtigt og nemt benytte vores søgefunktion. Her kan du vælge den boligtype, som passer bedst til dig – du kan f.eks. vælge værelse, lejlighed eller hus. Du kan også bruge søgefunktionen til at definere størrelse, husleje og kvadratmeter på din kommende drømmebolig på Nørrebro. 

Hvis du gerne vil være nogle af de første der ser nye lejeboliger, kan du nemt og hurtigt oprette en BoligMatcher og automatisk få en mail, når der dukker nye lejeboliger op på Nørrebro.

Vi ønsker dig alt held og lykke med at finde en lejebolig på Nørrebro på BoligZonen.