Lejebolig Frederiksberg

Frederiksberg ligger i Frederiksberg Kommune og huser omkring 104.000 indbyggere, som gør kommunen til den tættest befolkede kommune i Danmark. Kommunen er helt omsluttet af Københavns Kommune, men er uafhængig af kommunen og fungerer som en selvstædig by.

Frederiksberg er et af de mere eksklusive steder at bosætte sig i København. Det er ikke så underligt, for hvis du leder efter en lejebolig på Frederiksberg, kommer du til at have rigtig mange muligheder omkring dig. Ud over grønne områder som Søndermarken og Frederiksberghave byder byen på et mangfoldigt kulturliv med byens mange teatre, Zoologisk Have og lækre, hyggelige restauranter og caféer. Du har også rig mulighed for at tage på shopping, da byen har mange gader fyldt med netop kun butikker. Hvis du mere er til shopping i et storcenter, har Frederiksberg også det – nemlig Frederiksberg Centret.

Omkring Frederiksberg

Frederiksberg ligger som skrevet før midt i København og er faktisk helt omsluttet af den. Hvis vi starter i nord og går urets vej ligger først Nørrebro, Indre By, Vesterbro, Valby, Rødovre, Vanløse og til sidst Brønshøj op af Frederiksberg Kommune. De større gader som løber på Frederiksberg er Nordre Fasanvej, Falkoner Allé. Rolighedsvej, Rosenørns Allé, Gammel Kongevej / Gl. Kongevej, Søndre Fasanvej, Roskildevej, Peter Bangs Vej og Finsensvej.  

Trafik til og fra Frederiksberg

Frederiksberg er afgrænset mod nord og vest af S-togsstationerne Ålholm, KB Hallen, Flintholm, Grøndal og Fuglebakken samt gaden Peter Bangs Vej. Mod nordøst ligger Åboulevarden og mod øst finder du Jørgens Sø. 

Metroen skærer gennem Frederiksberg fra vest til øst og har stationerne Flintholm, Lindevang, Fasanvej, Frederiksberg, Forum samt Aksel Møllers Have og Frederiksberg Allé. 

Studerende på Frederiksberg

Er du ung og/eller studerende er Frederiksberg er fint sted at finde en lejebolig, da der ligger flere tilbud i form af uddannelsesinstitutter – her kan blandet andre nævnes Copenhagen Business School (CBS eller Handelshøjskolen), TEC, Københavns Universitet (Det Biovidenskabelige Fakultet), Professionshøjskolen Metropol samt Hærens Officersskole. 

Et spændende byggeri for dig som studerende at kigge nærmere på er Boulevardhuset. Det ligger på Åboulevarden og består udelukkende af lejeboliger til studerende og gæsteprofessorer. Boligerne er alt mellem 34 og 72 kvadratmeter og opført i seks etager, som bindes sammen af elevatorer og trapper. Der er ligeledes en smuk grøn gård og masser cykelparkeringsplads.

Bo på Frederiksberg

Frederiksberg kan du både finde en lejlighed til leje, et værelse til leje eller et hus til leje. På Frederiksberg finder du en del større villaer, som er meget attraktive. Men også lejlighederne på Frederiksberg er kendt for at have højt til loftet, smukke stukke og høje paneler. 

Frederiksberg er byplanmæssigt inddelt i syv dele og dem vil vi nedenfor tage dig igennem, så du kan danne dig et overblik over Frederiksberg. På den måde bliver det forhåbentlig nemmere for dig at beslutte, hvor din kommende lejebolig skal være.

Det centrale Frederiksberg

Det centrale Frederiksberg ligger i syd-midt på Frederiksberg og går under navnet Frederiksberg C. I området finder du byens ældste bygninger, som stammer helt tilbage fra 1800-tallet. De ligger primært langs Allégade og er bestemt et besøg hver. Bevæger du dig videre ned til Howitzvej, hvor Domhuset og Solbjerg Kirke ligger stammer bygningen fra begyndelsen af 1900-tallet.

I kvarteret ligger Frederiksberg Rådhus, Falkoner Centret, Frederiksberg Centret, CBS’s afdeling ved Solbjerg Plads, det nye Frederiksberg Gymnasium, Frederiksberg Have, Søndermarken, Frederiksberg Slot og Zoologisk Have.

Syd for Peter Bangs Vej

Dette kvarter er mere åbent og har mange grønne områder. Området er præget af villaområder, KB Hallen samt de to Kirkegårde, Parkskirkegård og Søndermark Kirkegård.

Der ligger også en del boligejendomme som modsat de gamle ejendomme på Frederiksberg C er nyere og bygget i 1930- og 1950’erne.

Området omkring Flintholm

I dette kvarter ligger to nyere udviklingsområder ved navn Flintholm-området og Nimbusparken og nord for Finsensvej ligger en tæt boligbebyggelse, som hedder Solbjerg Have. Mod sydvest i kvarteret finder du Den Sønderjyske By, som stammer fra 1921 og bag den Herman Bangs Have.

Fuglebakken og Femte Juni Plads

I kvarteret er der næsten kun villaer, dog finder du langs de store veje Nordre Fasanvej, Godthåbsvej og Borups Allé etageejendomme – af de mere kendte kan nævnes Grønnehavegaard.

På Fuglebakken ligger der en del rækkehuse og villaer omkring Drosselvej. Som bonusinfo har der omkring Fuglebakken boet flere folkekendte personer som f.eks. Hanne-Vibeke Holst, Niels Lunde, Peter Schmeichel og Jens Otto Krag.

Dalgas Have, som er tegnet af Henning Larsen huser blandt andet en del af Copenhagen Business School (CBS), som også ligger i området. 

Et andet og nyt boligbyggeri ligger på Borups Allé og hedder Borups Have. Det er karakteriseret med de to imponerende tårne samt et smukt. Haveanlæg på toppen af et Meny-supermarked. 

Sidst men ikke mindst ligger Frederiksberg Hospital i kvarteret – nærmere mellem Godthåbsvej og Nyelandsvej. Siden 2010 har Region Hovedstaden nedtrappet brugen af bygningen, som på sigt skal have en helt ny anvendelse.

Svømmehallen og Kronprinsesse Sofies Vej

Den sydlige del af dette kvarter går under navnet Svømmehalskvarteret og er et af de mere populære områder på Frederiksberg. Områdets grønne område hedder Aksel Møllers Have. Ved pladsen ved Godthåbsvej finder du Metronomen (Bryggeriets Hus), der i dag fungerer som udstillings- og fordragshus.

Kvarteret nord for Gammel Kongevej

Her i dette område og ud mod Sankt Jørgens Sø finder du store gamle villaer og flerfamiliehuse. Områdets mest kendte grønne område er Hostrups Have, som du finder på hjørnet af Falkoner Allé og Rolighedsvej. 

Kvarteret huser også Forum og Radiohuset, som ligger på hver side af Rosenørns Allé.

Syd for Gammel Kongevej

Som en grøn linje gennem dette kvarter løber Frederiksberg Allé og den ender i Frederiksberg Have. Kvarteret er ligeledes centreret omkring Gammel Kongevej, Vesterbrogade og Frederiksberg Allé og huser pladserne Sankt Thomas Plads og Frederiksberg Runddel. Kvarteret grønne områder er domineret af Rosenhaven ved Allégade, Pariserhaven mellem Nyvej og Mynstersvej samt Frederiksberg Kirkegård.

Udover beskrivelserne af kvartererne ovenfor, som forhåbentligt har gjort dig lidt klogere på Frederiksberg, er der også et byggeri, som vi lige vil tage dig igennem.

Frederiksberg Allé mener mange er en af Frederiksbergs og ja, faktisk hele hovedstadens flotteste gader. Gaden har med sine smukke lindetræer et parisisk udtryk. Og lige der på Frederiksberg Allé nr. 41 ligger et boligbyggeri, der skiller sig ud. Byggeriet indeholder både lejligheder og byhuse – alt sammen samlet omkring i grøn oase. Alle boliger har egne altaner, terrasser eller taghaver, hvor arkitekterne bag har fået inspiration fra det urbane New York.

Hvordan finder jeg en lejebolig på Frederiksberg?

Det kan være tidskrævende at finde en lejebolig på Frederiksberg. Vi anbefaler dig derfor, at du starter din boligsøgning så hurtigt som muligt. Hos BoligZonen har vi gjort det nemmere for dig som boligsøgende, ved at samle alle ledige lejeboliger på Frederiksberg. Husk at bruge filtrering i din boligsøgning, så den bliver så præcis som mulig.

Du kan også oprette en BoligMatcher, som løbende opdaterer dig på nye lejeboliger i lige præcis det område, som du søger bolig. 

Hvad koster en lejebolig på Frederiksberg?

En lejebolig på Frederiksberg koster i gennemsnit omkring 11.200 kr./mdr. Der er selvfølgelig forskel på, hvilken type lejebolig du leder efter. Gennemsnitsprisen på værelser og huse ligger mellem 1.000 kr./mdr. og 100.000 kr./mdr., mens lejligheder ligger på mellem 1.500 kr./mdr. og 60.000 kr./mdr. 

Find din kommende lejebolig trygt og sikkert på BoligZonen

Hos BoligZonen finder du et bredt udvalg af lejeboliger på Frederiksberg – det lige meget om du gerne vil finde en lejebolig i Frederiksberg Kommune eller i Frederiksberg C. Vi gør alt hvad vi kan, for at alle boligannoncer på forhånd er godkendt af vores kundeservice, for at du slipper for bekymringer og kan fokusere på det, du er her for – at finde en lejebolig i København K.

Har du specifikke ønsker til din fremtidige lejebolig på Frederiksberg kan du hurtigt og nemt benytte vores søgefunktion. Her kan du vælge den boligtype, som passer bedst til dig – du kan f.eks. vælge værelse, lejlighed eller hus. Du kan også bruge søgefunktionen til at definere størrelse, husleje og kvadratmeter på din kommende drømmebolig på Frederiksberg. 

Hvis du gerne vil være nogle af de første der ser nye lejeboliger, kan du nemt og hurtigt oprette en BoligMatcher og automatisk få en mail, når der dukker nye lejeboliger op på Frederiksberg.

Vi ønsker dig alt held og lykke med at finde en lejebolig på Frederiksberg på BoligZonen.