Lejebolig Amager

København S bliver i daglig tale mest omtalt som Amager (og det udtales Ama’r) og er en del af København Kommune. København S er dog ikke det eneste der ligger på Amager. Du finder nemlig også Tårnby Kommune, Dragør Kommune og en del af Indre by, fordi Christianshavn også ligger på Amager. 

Amager er en ø i Øresund på lidt over 96 km2 ved Sjællands østkyst. Der bor omkring 210.000 mennesker på øen, hvilket gør den til Danmarks tætteste befolkede ø.

På østkystlinjen af Amager finder du strandparkerne Amager Strand og Kastrup Strandpark – samt Københavns Lufthavn, Kastrup. København S er inddelt i Amager Øst, Amager Vest og Indre By (Christianshavn). 

På Amager finder du ligeledes hele ni broer som forbinder øen med Sjælland – og så finder du Øresundsforbindelsen (tog-tunnelen) og Øresundsbroen som forbinder København med Malmø.

Med en lejlighed til leje, et hus til leje eller et værelse til leje på Amager / København S er du tæt på Indre By og den vej rundt resten af København samt på Malmø i Sverige.

Omkring Amager

Amager er et dejligt sted at bo i en lejebolig, hvis du både elsker storbyen og samtidigt nyder skønne naturområder. København S byder nemlig på et rigt kulturliv, spændende butikker, lækre caféer og restauranter og samtidigt på grønne oaser som Amager Fælled og Amager Strand. Da du på Amager er omringet af vand, er der mange som mener, at vand er en integreret del af bydelens DNA. En lang række af de seværdigheder som øen har at byde på tager afsæt i netop dette. Her kan f.eks. nævnes Kastrup Søbad, Copenhagen Cable Park og ikke mindst det meget velkendte havnebad på Islands Brygge. En anden seværdighed der i den grad også tager afsæt i vand er Den Blå Planet. Akvariet er Nordeuropas største og mest moderne – og du kan her komme helt tæt på f.eks. de majestætiske hammerhajer og elegante rokker. 

På Amager finder du også Copenhill. Så er du til ekstremsport og gerne vil have faciliteter lige om hjørnet, skal du finde dig en lejebolig tæt på her. Du kan nemlig alt fra at stå på ski ned af forbrændingsanlægget, klatre på Nordeuropas højeste klatrevæg og deltage i diverse løbeklubber, hvor ruten ikke ligefrem går vandret. 

Et nyere skud på stammen af tilbud på Amager er Amarminoen. Det er en intet mindre end 27 km lang vandre- og cykelrute, som slanger sig gennem smukke naturområder. Du vil på turen både komme igennem tættere bevoksning, store åbner vidder og uspolerede kystlandskaber. 

To sidste ting vi vil nævne er først den kendte Flyvergrillen. Her samles en masse fly-interesserede, fordi grillen ligger lige ud til landingsbanerne i København Lufthavn, hvor flyene letter og lander lige om ørene på en. Den anden er Royal Arena, som stod færdig i 2017. Arenaen har en kapacitet på 13.000 til sportsarrangementer og op mod 17.000 til koncerter. 

Trafik til og fra Amager

København S har mange metrostationer, som gør det let at komme til og fra øen. Af metrostationer kan nævnes Femøren, Vestamager, Ørestad, Bella Center, Sundby, DR Byen, Islands Brygge, Amagerbro, Lergravsparken, Øresund og Amager Strand. 

Studerende på Amager

Studerer du på Søndre Campus eller IT-universitet, så er København S ikke det dummeste sted at finde en lejebolig. Begge ligger nemlig i bydelen og chancen for at finde en billig studiebolig er nemmere her end mange andre steder i København.

Blandt studerende på Amager er det især populært at finde en studiebolig i Tietgenkollegiet. Forfatteren Pernille Steensgård beskriver i sin bog Tietgenkollegiet på følgende måde: “Huset fortæller i sig selv, hvad meningen med det er: fællesskab. Man kan gå hele vejen rundt på alle etager. Ingen gange ender blindt, ingen døre er låste. Huset vender ikke ryggen til noget som helst. Beboerne kan hen over den runde plads i midten se, hvad de andre laver i deres køkkener, på terrasserne og i opholdsstuerne. Og hvis det ser interessant ud, kan de gå derover.” Pernille Steensgard, forfatter

Bo på Amager

På Vestamager finder du de grønne rekreative områder Kalvebod Fælled, Amager Fælled og bykvartererne Islands Brygge, Sundbyvester og Ørestad. Vestamager er målt på areal Københavns største bydel og huser blandt andet DR Byen, Bella Center, 8-tallet og det store indkøbscenter Fields. Østamager grænser op til Amagerbrogade og består blandt mange andre af Kastrupvej, Amager Strandvej, Øresundsvej, Vermlandsgade og Holmbladsgade samt Amager Strandpark, Prøvstenshavnen, Kløvermarken, Østhavnen og Sundbyøster. 

København S byder på mange områder og dermed typer af lejeboliger, fordi man roligt kan sige, at fremtiden møder fortiden – gamle og smukke bygninger står nemlig side om side med nye og spændende bygninger. Du har som lejer altså en unik mulighed for at vælge mellem nye og gamle typer af lejeboliger og det er lige meget om du søger en lejelejlighed, et hus, et værelse eller en studiebolig til leje. Med en lejebolig i København S er du tæt på diverse shopping- og spisemuligheder. I København S ligger blandt andet Amager Center og Fields, som mange fra hele København kommer til for at shoppe. 

Et område der kan nævnes er Ørestaden. Det omtales stadig som det ”nye” område, men det har efterhånden mange år bag sig. Men når det er sagt, så sker der hele tiden nye ting i området, som stadig er under udvikling. Især mange børnefamilier nyder godt af de mange muligheder, som er i området, hvor både by og naturområder møder hinanden.

Derudover er der et par spændende byggerier at holde øje med for dig, der leder efter en lejebolig. Nedenfor har vi samlet de nyeste og mest interessant bygninger til dig, der leder et en lejlighed, et hus eller et værelse til leje.

Njals Tårn

I Bryggens Bastion ligger en 86 meter høj bygning ved navn Njals Tårn, hvis facade ligner æsker. Bygningen ligger i det populære område omkring Islands Brygge og rummer 265 boliger samt butikker i underetagen. Arkitekten bag byggeriet bruger selv ordenen ”innovativt og ”spektakulært” om byggeriet. 

Nadinehus

Nadinehus består af 141 lejeboliger i Ørestaden og der tilbydes 2-5 værelser i lejligheder på 50-125 kvadratmeter. Alle boliger er lyse, rummelige og med egen terrasse eller altan. I den vestlige ende af byggeriet er der også fælles tagterrasse og det fælles gårdmiljø er indrettet som grønt rum. 

Nadinehus ligger i Bellakvarteret, som er kendt for Bella Centeret og de flere og flere spændende begivenheder, der bliver afholdt i området – det er alt fra messer, Lego World og mange flere. I nærheden finder du også Bella Sky, gode indkøbsmuligheder, City Golf, Streethallen, restauranter, butikker og byparken.

Strandhaverne

I Strandhaverne finder du 186 bæredygtige udlejningsboliger. Lige om hjørnet ligger Amager Strand og boligerne er fordelt på både lejelejligheder og rækkehuse til leje. Med moderne planløsninger taler boligerne både til jer som par og jer som familie. 

Gårdrummet er Strandhavernes hjerte, fordi det både er funktionelt og utroligt smukt at kigge på. Gårdrummet indbyder til aktivitet, men også til hygge i små oaser.

Strandhaverne ligger i det populære område omkring Strandlodsvej, hvor du har Amager Strand lige i baghaven.

Amager Strandvej 80

Her kan du bo til leje i første række til Amager Strandpark i en af de 75 lejeboliger. Lejlighederne er alt mellem 61 og 156 kvadratemeter, har mellem 2 og 5 værelser samt 1 til 2 altaner. Bygningens beliggenhed er klart i den høje ende, fordi den ligger tæt på vand og samtidigt har korte afstande til indkøbsmuligheder, restauranter, fitness og caféer. 

To andre fordele ved at få fingre i en lejebolig på Amager Strandvej 80 er at dine gæster har mulighed for at overnatte i byggeriets gæstebolig og at dine børn har fortrinsret i en nærliggende daginstitution med både vuggestue, børnehave og udflytterbørnehave.

Lavetten

I hjertet af Ørestaden finder du Lavetten med 241 lejeboliger. Med en lejebolig her har du både byen og naturen indenfor rækkevidde – den ligger nemlig mellem den åbne natur ved Kavlebod Fælled og Københavns centrum. I Lavetten er husdyr tilladt.

8TALLET

8-tallet har arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group bag sig og er blandt andet kendt for Danmarks bidrag til verdensudstillingen i Shanghai. De 476 boliger er fordelt på byhuse, lejligheder og penthouselejligheder med egne haver og/eller altaner. Med en lejebolig i 8TALLET er det lidt som at bo i en bjerglandsby, hvor man kan benytte sig af den ca. 1 km lange gangsti, som snor sig langs facaderne.

VM-bjerget / VM Bjerget

VM-bjerget er som navnet antyder, formet efter et isbjerg. Her ligger små huse side om side ned langs skråningen, hvor den enes tag er den andens have. Byggeriet giver dig en forstadsfølelse midt i byen. Byggeriet rummer 80 lejligheder med tilhørende tagterrasser og her er det igen Bjarke Ingels Group har stået bag det smukke og funktionelle byggeri. Om byggeriet siger de selv: “Alle boliger har solbeskinnede taghaver, fantastisk udsigt og parkering lige ved døren. “Bjerget” vil synes som et villakvarter, der flyder ned over en 10 etagers bygning. Bjerget skyder op af jorden som en forstad fuld af gårdhaver, der spreder sig ud over den 10 etager høje bygning. Forstads liv og urban tæthed i ét.”

Hvordan finder jeg en lejebolig i København S?

Det kan være tidskrævende at finde en lejebolig i København S. Vi anbefaler dig derfor, at du starter din boligsøgning så hurtigt som muligt. Hos BoligZonen har vi gjort det nemmere for dig som boligsøgende, ved at samle alle ledige lejeboliger på Amager. Husk at bruge filtrering i din boligsøgning, så den bliver så præcis som mulig.

Du kan også oprette en BoligMatcher, som løbende opdaterer dig på nye lejeboliger i lige præcis det område, som du søger bolig. 

Hvad koster en lejebolig på Amager?

En lejebolig i København S koster i gennemsnit omkring 11.800 kr./mdr. Der er selvfølgelig forskel på, hvilken type lejebolig du leder efter. Gennemsnitsprisen på værelser og huse ligger mellem 1.400 kr./mdr. og 30.000 kr./mdr., mens lejligheder ligger på mellem 2.500 kr./mdr. og 48.000 kr./mdr. 

Find din kommende lejebolig trygt og sikkert på BoligZonen

Hos BoligZonen finder du et bredt udvalg af lejeboliger i København S – men finder du ikke det du søger, men stadig gerne vil finde noget i København, har vi også boliger der. Vi gør alt hvad vi kan, for at alle boligannoncer på forhånd er godkendt af vores kundeservice, for at du slipper for bekymringer og kan fokusere på det, du er her for – at finde en lejebolig i København K.

Har du specifikke ønsker til din fremtidige lejebolig på Amager kan du hurtigt og nemt benytte vores søgefunktion. Her kan du vælge den boligtype, som passer bedst til dig – du kan f.eks. vælge værelse, lejlighed eller hus. Du kan også bruge søgefunktionen til at definere størrelse, husleje og kvadratmeter på din kommende drømmebolig på Amager. 

Hvis du gerne vil være nogle af de første der ser nye lejeboliger, kan du nemt og hurtigt oprette en BoligMatcher og automatisk få en mail, når der dukker nye lejeboliger op i København S.

Vi ønsker dig alt held og lykke med at finde en lejebolig på Amager på BoligZonen.