Studiebolig København

Som de fleste ved, er det blevet umådelig populært at bosætte sig i storbyerne verden over, og København er ingen undtagelse. Faktisk oplever København i disse år et mærkbart vokseværk, som betyder, at byen strækker sig udover sine grænser for at bygge boliger til alle de mange mennesker, som ønsker at bo i byen. Det er nu heller ikke så mærkeligt taget i betragtning af, at København ad flere omgange er blevet kåret til en af verdens bedste byer at bo i. De unge studerende er ingen undtagelse for dette, da der faktisk er over 300.000 studerende bosiddende i København.

Grundet de mange studerende er det selvfølgelig relativt nemt at finde en studiebolig i København. Du kan læse lige hvad du vil, og næsten lige hvor du vil i København. Derfor er det heller ikke til at undre sig over, at så mange nye studerende sætter næsen mod København. Hvis du er på jagt efter en studiebolig, så er chancen for, at det er første gang, du flytter alene, ret stor, og så er der altså meget at tage højde for. Der er lige pludselig rigtig mange ting, som man skal tænke over, og det kan være svært at holde styr på dem alle. Vi har forsøgt at gøre et af dagligdagens gøremål lidt lettere med vores guide til, hvordan du passer på din lejlighed, når du tørrer tøj indenfor. Du kan læse den lige her.

Skal du studere i København til sommer? Eller måske har du bare brug for et nyt sted at bo? Det kan være utrolig svært at finde studiebolig i København. Der er mange om buddet, og måske i virkeligheden for få studieboliger. Derfor får du brug for alle gode råd for at finde en billig studiebolig i København. 

På BoligZonen finder du et bredt udvalg af studieboliger. Ved hjælp af søgefunktionen kan du få de boliger frem, som er relevante for dig. Du kan søge ud fra budget, område eller hvilke andre ønsker, du måtte have. Det kan være, at du ønsker en 2 værelses studiebolig i København, og så kan du søge på minimum 2 værelser. Hvis der ikke er nogen studiebolig, der passer til dig, kan du tilmelde dig BoligMatcher. Du får en mail, når der kommer en studiebolig i København på siden, som passer til dine behov. 

Herunder giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du kan finde en studiebolig til leje i København. 

Hvordan finder jeg en studiebolig i København?

Der er flere ting, du kan overveje, hvis du har problemer med at finde en studiebolig. 

1.     Sæt dig ikke fast på et bestemt område: Måske har du gået og drømt om en studiebolig i Indre by, på Østerbro eller det hippe Vesterbro? Det er en god idé at søge bredere, da dine muligheder naturligvis bliver flere. Du kan blive overrasket over, at det er fedt at bo i områder i København, du ikke havde regnet med. Der bor mange studerende på Amager. Du er tæt på venner, studie og vandet. Nordvest er også et område i rivende udvikling. Her kan du finde en billig studiebolig, og samtidig får du caféer, Utterslev mose og er tæt på byen. Måske har du ikke behov for at bo tæt på byen? Det kan være, du skal undersøge, om der er studieboliger i Vanløse eksempelvis? Studiesteder i København ligger spredt udover byen. Måske skal du studere i Lyngby? Du bliver træt af en lang køretur med toget hver eneste dag. Lyngby er en hyggelig by i sig selv, der er flot natur og alle dine studiekammerater. Søg bredt og du får flere muligheder. 

2.     En anden mulighed, hvis du ikke kan finde en studebolig til leje i København, er at finde en lejebolig i København. Du kan dele udgiften med nogle venner, hvor I kan få et hyggeligt kollektiv. På den måde bliver huslejen billigere. Det kan også være, du gerne vil møde nye mennesker. Du kan flytte ind i en lejelejlighed med nogle andre på et værelse til leje i København. Hvis du er ny i byen, er det en god måde at lære nogen at kende på. 

3.     Måske havde du håbet på en studiebolig for dig selv eller generelt set på mere plads. Fortvivl ikke. Du kan finde et større sted senere, og du er alligevel ikke meget hjemme. Med studie, måske arbejde, fritid og nye venner har du bare brug for en seng, et skab og et sted at studere. Hvis du ikke har plads til et skrivebord, kan du benytte dig af studiets læsesal. Du kan få gode råd til indretning på BoligZonen. 

Hvad koster en studiebolig i København?

Hvad koster en studiebolig i København? Man hører i disse tider tit, at det nærmest ikke er til at betale sig fra at bo i København, men det er faktisk slet ikke så slemt. Hvis du har det fint med at bo i København Ø eller V, så kan du faktisk få treværelses helt nede omkring 8.000 kr. pr. måned. Dette er en pris, som langt de fleste studerende, der har et fritidsjob ved siden af, sagtens kan være med på.