Emne: Boligsøgning og Indflytning

Områder og bydele i København

Skal du flytte til København, for eksempel i forbindelse med studiestart eller job? Så er det en god idé at få styr på boligmarkedet først. København består af mange forskellige bydele og indeholder hver deres unika. Bliv inspireret af vores guide
Skrevet er vores interne tekstforfatter, 19. april 2022
Send artiklen til en ven

Andelsboliger kan være vanskelige at komme i nærheden af, da de ofte bliver revet væk – især de mest attraktive af slagsen som stadig har både en lav andelspris og en lav månedlig ydelse. Samtidig er priserne på ejerlejligheder i København steget ganske eksplosivt i løbet af de senere år hvilket betyder at det kan være svært at optage et lån til en sådan.

Derudover er det ikke sikkert at du kan få et kollegieværelse – i hvert fald ikke lige med det samme. Der stilles ganske særlige krav i forbindelse med optagelse på ventelister. 

Du skal være optaget på et studie for at kunne komme i betragtning til et kollegieværelse. Og selv om du bliver optaget på ventelisten vil denne som oftest være temmelig lang.

Hvis du ikke er i en position hvor du kan købe dig en ejerlejlighed eller en andelsbolig, og du ikke har mulighed for at flytte på kollegium eller i ungdomsbolig, er det mest nærliggende at finde en lejebolig. Dem er der mange af i København – og de findes i flere forskellige størrelser og prisklasser.

Drømmen kan gå i opfyldelse uden at eje

Hvis du har besluttet dig for at bo til leje i København gælder det selvfølgelig om at finde den rigtige bolig i det rette område. Der kan være forskel på priserne på lejeboligerne alt efter hvilken beliggenhed du foretrækker.

Ønsker du en lejebolig med en særlig størrelse eller disposition bør du indsnævre din søgning til udelukkende at tilgodese denne type boliger. Her på siden kan du få adgang til en lang række lejeboliger med mulighed for at filtrere dine søgeresultater ud fra kriterier så som størrelse, pris og antal værelser.

København K - En drøm af en beliggenhed

København K er ubetinget det mest attraktive område i København når det gælder boligers beliggenhed. Når du bor til leje i København K – eller Indre By, som bydelen også kaldes – er du tæt på alt. 

Der er ikke langt til de gode caféer, restauranter og spillesteder når du bor i centrum af København. Og du er altid tæt på et af de mange knudepunkter for offentlig transport hvilket betyder at du ikke behøver at anskaffe dig en bil.

Til gengæld kan priserne på lejligheder til leje i København K godt virke hampre – og udbuddet er i sagens natur ikke nær så stort som i de mere yderligt beliggende bydele. Det kan dog godt lade sig gøre at finde en lejebolig i Indre By som matcher dine krav til størrelse og pris.

Se udvalget af lejligheder til leje inden for voldene, København K her.

Bolig Nørrebro – måske Københavns mest trendy kvarter

Hvis du har studieplads eller arbejde i et af Københavns brokvarterer finder du rigtig gode transportmuligheder på Nørrebro. Her er kort til såvel de mange indfaldsveje som til Nørrebro Station og op til flere metrostationer i bydelen. 

Samtidig har Nørrebro gennem de seneste årtier udviklet sig til at være et af de mest hippe boligområder. Og dette er aldeles ikke uden grund.

På Nørrebro finder du den største mangfoldighed hvad angår beboersammensætning og tilbud i byens rum. Du finder sjove og skæve butikker samt et utal af etnisk inspirerede caféer og restauranter. Og du vil altid kunne falde i snak med folk på gaden når du venter på bussen eller måske er faret vild

Af samme grund vælger flere og flere københavnere såvel som udefra kommende at bosætte sig i denne hyggelige bydel. Her på BoligZonen kan du se udvalget af lejligheder til leje på Nørrebro, og finde en bolig som matcher dine ønsker. Tjek bolig Nørrebro her.

Østerbro - Fuglefløjt og barnevogne

Et andet populært og attraktivt brokvarter er Østerbro. Her finder du nogle af Københavns største lejligheder, da bydelen traditionelt er hjemstavn for herskabsboliger. 

Østerbro er kendt som Københavns mest eksklusive kvarter hvilket til dels skyldes den smukke beliggenhed ud til vandet. I løbet af de seneste årtier er Østerbro vokset eksplosivt, idet nybyggeri i Nordhavn og Århusgadekvarteret har bidraget til bydelens omfang. 

Dette har ikke gjort Østerbro mere attraktivt som boligområde, snarere tvært imod. Københavnere såvel som andet godtfolk strømmer til bydelen for at købe sig ind i de velindrettede nyligt opførte lejligheder. Og der kommer til stadig hed flere lejelejligheder på markedet i kvarteret.

Du kan finde såvel traditionelle lejligheder i de velkendte etageejendomme som rummelige patriciervillaer omdannet til villalejligheder. Lejligheder på Østerbro findes i alle typer og størrelser – og faktisk kan det godt lade sig gøre at finde en billig lejebolig på Østerbro. Det er blot et spørgsmål om at lede de rigtige steder. Tjek lejebolig Østerbro.

Find den billigste lejlighed på Vesterbro

Hvis du ønsker at bo i et af de historisk set mest omdiskuterede områder i København, nemlig Vesterbro, kan du med stor fordel finde din nye lejlighed her på siden. Der har nemlig aldrig før været så stort og varieret udbud af boliger til leje på Vesterbro.

Du vil, hvis du vælger at leje en lejlighed på Vesterbro, komme tæt på alt hvad der rører sig i den levende og mangfoldige bydel. Du får adgang til lækre caféer, hyggelige genbrugsbutikker og spændende designkollektiver og gallerier i den hippe bydel. Og du får en god portion velbevaret historie med oven i hatten.

Vesterbro er tidligere kendt som Københavns Red Light District, og især den centrale gade Istedgade, som fører fra Enghave Plads til Københavns Hovedbanegård, er berygtet for sit frivole liv og sine letbenede damer. Men også Halmtorvet og Kødbyen, som den dag i dag er et af de mest trendy områder i Danmark, har en farverig historik.

Alt dette kan du blive en del af hvis du vælger at leje en lejlighed på Vesterbro. Og de kan faktisk godt lade sig gøre at finde en billig lejlighed i København V.

Lejlighed Vesterbro, se mere her.

Bo billigt til leje i København NV

Københavns Nordvestkvarter, også kendt under navnet København NV, ligger i forlængelse af Nørrebro med grænsen trukket op ad højbanen og Nørrebro Station. København NV omfatter Emdrup og Bispebjerg, og dækker et ret stort område op til Utterslev Mose.

Bor du til leje i København NV vil du kunne følge bydelens rivende udvikling på tætteste hold. Nordvestkvarteret er i kontinuerlig bevægelse, og spås inden for få år at blive et endog særdeles attraktivt område for iværksætteri og erhvervsliv. 

Allerede nu tiltrækker de forholdsvis billige boliger i Nordvest mange yngre familier som ønsker at etablere sig. Det kan nemlig godt lade sig gøre at finde store lejligheder i København NV til relativt lave priser. Find bolig Nordvestkvarteret.