Emne: Boligsøgning og Indflytning

Møbleret lejlighed til leje

Nogle foretrækker en møbleret lejlighed, når de skal finde en lejebolig. Det gør sig ofte gældende for de større studiebyer, for eksempel er der mange, der ønsker en møbleret lejlighed i København. Det skyldes, at der kommer mange udenlandske studerende, expats og andre besøgende til de større byer. Fordelen ved at leje en bolig med møbler er, hvis du kun skal bo i byen i en kortere periode. Du slipper for at skaffe møbler og køkkengrej for nogle måneder eller et halvt år. Måske overvejer du at finde en møbleret lejlighed til leje, eller det kan være, at du overvejer at leje din bolig ud møbleret. Uanset hvad kan du læse med her og blive klogere.
Skrevet af vores interne tekstforfatter. Senest opdateret: 8. november 2023
Send artiklen til en ven

Flere ønsker møbleret lejemål

Flere lejere ønsker et møbleret lejemål, og det kan der være flere årsager til. Der er stigende interaktion og udveksling mellem Danmark og andre lande, så udenlandske studerende, PHD-studerende og projektansatte vil have brug for husly i en kortere periode. Det er særligt i de større byer som København, men en møbleret lejlighed i Aalborg er også populært. Det er også blevet mere normalt, at danskere ansættes for en kort periode eller skal flytte til en by i forbindelse med arbejde eller praktik i en kortere periode. Det kan også være turister, der ønsker at bosætte sig i en kort periode. 

Med en møbleret lejebolig er det nemt for dig. Du kan flytte ind med dine ting, men uden at skulle investere i en masse møbler. Flere ønsker også en møbleret lejebolig, selvom de skal bo i byen i 1-2 år. Det kan skyldes, at man alligevel føler, at et par år ikke er lang tid, og det dermed godt kan betale sig med en møbleret lejlighed til leje. Både for kortere og længere perioder kan det være en fordel, men hvis lejeperioden bliver mere end et par år, kan det være rarest at bo i sine egne møbler og føle, at det er mere hjemligt. 

Du kan søge efter lejlighed her.

Fremleje og møbleret bolig

Med fremleje kan det ofte være muligt at finde en møbleret lejlighed. Du kan læse mere om reglerne for fremleje, og om du er berettiget til at fremleje dit lejemål her. Igen er det ofte i de større byer, at det kan være nemt at finde en fremlejet bolig. Hvis du leder efter en fremleje i København, der er møbleret, er det ofte gennem netværk, man finder boligen. Måske hører du om en bekendt, der skal rejse i et halvt år, og du skal måske i praktik i byen i et halvt år. Du kan også lede på BoligZonen, hvor nogle af lejemålene vil være fremlejeboliger. Hvis du skal fremleje din bolig, skal du lave en tidsbegrænset kontrakt. Det kan du læse mere om her

Husleje og møbleret lejebolig

Førhen tog mange lidt ekstra i husleje, fordi lejligheden var møbleret. Det gør sig ikke gældende længere. De møblerede lejligheder koster det samme som umøblerede. Det skyldes formentlig, at lejer ellers istedet vil prioritere en umøbleret lejlighed og selv købe møbler fremfor en noget dyrere møbleret lejebolig. 

Når du skal udleje en møbleret lejebolig

Hvis du skal udleje en møbleret lejebolig, er det vigtigt, at du fjerner dine personlige ejendele. Hvis der er møbler eller køkkengrej, du er særligt øm over for, skal du også fjerne det. Det betyder også, at du ikke kan bruge lejligheden som opbevaring for personligt inventar, men må fjerne det, så lejemålet er neutralt ved overtagelse. 

Du bør derudover også lave en inventarliste. Hvis der mangler ting ved lejers fraflytning, har du ansvaret for at kunne bevise, hvad lejemålet indeholdte på tidspunktet for lejers indflytning. Derfor er det en god idé at lave en inventarliste, som kommer sammen med lejekontrakten og accepteres af begge parter. Når lejer er fraflyttet, skal du tjekke, om alt inventaret er tilbage. Hvis der skulle mangle noget, kan det typisk trækkes fra i lejers indbetalte depositum

Du skal være opmærksom på, at når du fremlejer, kan du ikke kræve erstatning for almindelig slitage. Der vil uundgåeligt komme slid på dine møbler, og det skal du være indstillet på. 

Fordelen ved at udleje møbleret er, at du ikke har besværet med at flytte dine møbler. Hvis du skal ud og rejse eller flytte sammen med kæresten, skal du ikke nødvendigvis bruge dine møbler, og så kan du spare tid og penge ved ikke at flytte dem og skulle have dem opmagasineret. 

Du kan læse mere om at udleje din bolig her.