Emne: Boligsøgning og Indflytning

Nybyggeri lejebolig

Der findes mange nybyggede lejligheder i Danmark, og der er også mange danskere, der efterspørger dem. Vi har vænnet os til det moderne og lækre byggeri, som er funktionelt, minimalistisk og har et nordisk udtryk. Er du interesseret i en lejebolig i nybyggeri? Hvad er fordelene ved nybyggeri?
Skrevet af vores interne tekstforfatter. Senest opdateret: 28. august 2023
Send artiklen til en ven

I Danmark bliver der bygget på livet løs. Det er særligt i store byer som København, Odense og Aarhus, at projekterne er godt i gang. På landsplan er det København, der er en klar vinder og derefter Aarhus. Dog ses det også generelt i de større byer såsom Herning, Silkeborg, Esbjerg, Vejle, Horsens, Roskilde osv. Det er en generel tendens, at danskerne klumper sig sammen i større byer, mens små landsbyer står og forfalder i udkants Danmark. Mange af de nye byggeprojekter er lejeboliger, og der opføres lejeboliger i forskellige størrelser og til forskellige smage. 

Fordele ved en lejebolig i nybyggeri

Når du flytter ind i en nybygget lejebolig, vil materialerne være i høj kvalitet, og boligen vil være i bedste stand. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om vedligehold eller istandsættelse. Nye boliger er også udført med fokus på den bedste energiudnyttelse, så du undgår store energiregninger. Derfor er der mange fordele ved at flytte ind i en nybygget lejebolig. Gamle boliger kan indimellem nemt få problemer med fugt, eller de er dårligt isolerede, så din varmeregning bliver utroligt høj. De problemer undgår du ved at flytte ind i en nybygget eller istandsat lejebolig. 

Med en nybygget lejebolig vil alting se rent og stilet ud. Der er ikke nogle gamle lappeløsninger eller tydelige tegn på slid. Du kan føle dig fuldkommen tilpas og hjemme i den nybyggede lejebolig. Som regel vil nye lejeboliger være dyrere, men det kan være alle pengene værd. Ulempen kan være prisen, og at nybyggede lejeboliger kan ligge lidt mere i udkanten i byen fremfor tæt ved centrum. Det er sjældent, der opføres nye lejeboliger i centrum af en by, da der som regel ikke er plads.

Der er mange områder i Danmark, hvor du finder nybyggeri lejebolig. Faktisk gælder det for de fleste byer, at der findes lejeboliger, der fornyligt er byggede. Når der opføres nye boliger, skal nogle af dem være lejeboliger. Derfor finder du nemt nybyggeri med lejeboliger. Du kan læse om nogle af de områder i Danmark, hvor der bygges nyt.

Sydhavnen

Teglholmen i Sydhavn er et sted, hvor der er bygget mange nye lejeboliger. Du får energioptimerede lejligheder med god rumfordeling og nye køkkener. Du finder blandt andet 193 nye lejligheder på 90 til 140 m2 fordelt på 2, 3 eller 4 værelser. Lejlighederne ligger belejligt ud til vandet med flot udsigt. De er placeret, så alle lejlighederne har et kig til vand. 

København S

København S er det område i København, hvor der opføres flest nye lejeboliger. Du har dermed rig mulighed for at finde en lejebolig i nybyggeri lige her

Indre by

Hvis du virkelig gerne vil bo, der hvor det hele sker, så kan du finde nyopførte lejeboliger i Postbyen. Med København H som nabo kan du altid komme på farten, og du er sikret masser af byliv. Du skal være villig til at betale pengene, for det er et dyrt sted at bo. Til gengæld er der store visioner for denne del af byen, og du kan være en del af det. 

Der opføres også nye lejligheder på Store Kongensgade, hvor den gamle politistation lå. Boligerne er 1-2-værelses og på max. 49 m2. Det er et utroligt attraktivt område, hvor du kommer tæt på de store seværdigheder i byen, tæt på Strøget og et rigt kulturliv. Hvis du leder efter en lejebolig i København, kan det være din mulighed.

Ørestad

I Ørestaden finder du næsten udelukkende nye lejligheder. Det er moderne lejligheder, hvor du kan få en god udsigt indover byen og naturen omkring. Ørestaden er kendetegnet ved at være et område med meget nybyggeri. Tæt på finder du dejlig natur, og du er tæt på metro og lufthavn. 

Du kan blandt andet bosætte dig i Ressourcerækkerne, som er boliger med fokus på bæredygtighed. Tagkonstruktionerne på rækkehusene har taghaver, hvor der er væksthuse og er udstyret med solcelleanlæg. Der er 92 lejeboliger, hvor 29 er rækkehuse, og 63 er lejligheder. 

Du finder dermed mange bæredygtige og optimerede lejligheder i Ørestaden, hvor du samtidig er tæt på natur og København by. Det er spritnye lejeboliger, som står klar til at du kan flytte ind i dem. 

Islands Brygge

Islands Brygge er endnu et område tæt ved København, hvor der opføres nye lejeboliger. Du kan for eksempel bosætte dig i Bryggeblomsten, der er blevet et vartegn for Bryggen. Du får en god udsigt fra den 15 etagers høje ejendom. Der skal opføres en kunstig strand i området, og der er masser af nye tiltag, som du kan nyde godt af. 

Amager Strand

Amager Strand har masser af lækre lejligheder, der er tæt på vandet og er børnevenlige. Amager Strand er blevet enormt populært, og det er med gode grunde. Du bor lige ved Amager Strandpark, hvor du kan tage en dukkert året rundt, løbe en tur langs vandet eller dyrke vandsport.

Du kan eksempelvis bosætte dig i Strandgården, der er eksklusive lejligheder med god udsigt.  

Nordhavn

Drømmer du om at bo tæt på vandet? At sejle i kajak i havnen eller at springe i havnebadet en varm sommerdag? I Nordhavn har du muligheden! Her opføres mange nye boliger, og de opføres i moderne byggerier og med bæredygtighed for øje. Ved Stubkaj bygges der nye lejligheder på 40 til 170 m2. Her har du rig mulighed for at finde noget, der passer dig i størrelse. 

Horsens

I Horsens kan du finde nybyggede rækkehuse, der ligger 4 km fra centrum. Hvis du ønsker konceptet om at bo på en villavej i et roligt kvarter, har du her muligheden. Du kommer til at bo forholdsvist tæt på Bygholm sø, som er et dejligt naturskønt sted. Boligerne er 101-111 m2 og ligger på Brahesbakke.

Vejle

Vejle er en eftertragtet by at bo i, og det skyldes flere årsager. For det første er det en by, der ligger i den smukkeste natur. Vejle har en fjord, og er omringet af skove og bakker. Vejle er desuden en by, hvor mange familier flytter til. Hvis du ønsker at bo tæt på fjorden til overkommelige priser, kan du finde en lejebolig fra 9000 kr. på Strandgaderne. Her får du boliger med gulvvarme, 84-105 m2, 5 minutter fra Bryggen og et stenkast fra fjorden. Alt sammen fuldstændig nybygget, så du er den første, der flytter ind i det. Det er også muligt at spørge udlejer, om husdyr er tilladt.  

Silkeborg

I Silkeborg opføres der mange nye lejeboliger. Det er en by i rivende udvikling, og derfor er der også mange tilflyttere. Du kan blandt andet bosætte dig i Astrid Lindgren Kvarteret, som består af 195 rækkehuse. Rækkehusene har alt fra 2 til 5 værelser, og derfor er de ideelle til dig, der er single, til parret, dig der har hund, den nybagte familie og den lidt større familie. Rækkehusene er bæredygtigt boligbyggeri, hvor man tager miljømæssigt ansvar.  

Aarhus Ø

Aarhus Ø er en ny bydel tæt på Aarhus midtby. Du kommer til at bo ved havnen, hvor du kan nyde livet ved vandet året rundt. Aarhus Ø har bygninger med kreative arkitektoniske udformninger. Bydelen er et område, der udvikler sig hele tiden. Da området er forholdsvist nyt, finder du ikke et supermarked eller institutioner. Ø’en er dog så tæt på centrum af Aarhus, at der ikke er tale om lange afstande. Det er et attraktivt område i Aarhus med lejeboliger.

Ceresbyen

Ceresbyen var tidligere et bryggeri, men i dag er det lavet om til lejligheder. Lejlighederne er placerede tæt på centrum og til rimelige priser. Ceres bygningens facade er bevaret, men bagved ligger moderne lejlighedsbyggeri. Du er tæt på Aarhus å, og der er grønne oaser, hvor du kan slappe af og nyde vejret.