Gode råd til at finde et hus til leje i København

Det er svært at finde lejebolig i København, og endnu sværere at finde hus til leje i København. Det skyldes først og fremmest, at der er rigtig mange om buddet. København er en populær by. Mange, der har boet i byen og studeret, vil gerne blive boende, når de er færdige med studiet, og der måske kommer et barn til, eller man bare ønsker mere plads. Derudover findes der ikke så mange huse i København by. Enten er de ejerboliger, ellers er de ikke eksisterende. København er en by, der er fyldt med lejligheder og meget få huse generelt set. Du finder primært huse til leje i Sydhavn, Ørestaden og forstæderne omkring København. 

Du skal derfor være indstillet på, at du ikke kommer til at bo i centrum, men sådan hænger det ofte sammen, når du gerne vil have mere plads. Du kommer ud og bo, hvor der er mere ro, hvilket også kan være en stor fordel. 

Hvordan finder jeg et hus til leje ubegrænset i København?

For at finde et hus til leje i København, som matcher dine krav, kan du bruge søgefunktionen på BoligZonen. Her kan du søge specifikt på ubegrænset leje, så du er sikker på, at det er de boliger, der kommer frem. Du kan generelt set bruge søgefunktionen til at finde et hus til leje, der matcher dine behov. 

Hvis du ikke finder en bolig, der passer til dine drømme, kan du tilmelde dig BoligMatcher. Med BoligMatcher får du en mail, når der er et hus til leje, der passer til dine kriterier. 

Søg bredere og længere ud

Når du skal finde et hus til leje i København, kan det være en god idé at søge bredt og søge ud af København by. Det er nemmere at finde et hus til leje i Hvidovre, Bagsværd eller andre forstæder til København. Du kan stadigvæk komme hurtigt til byen med en S-togs-forbindelse eller en bus. Find et hus tæt på en S-togsstation, hvis du skal arbejde inde i byen. Det kan tage fra 10-30 minutter, alt efter hvor du skal hen og hvorfra. Det er ikke langt at pendle. 

Der er mange smukke og spændende områder omkring København. Du kan komme til at opdage nye steder. Hvis du har børn, kan det også ofte være mere overskueligt at flytte lidt ud af byen. Du har altid byen i baglommen, når du skal i teatret eller på Strøget. 

Hvad med en delebolig?

I dag er det også muligt at dele et hus til leje med et andet par eller en anden familie. Hvis det er et forholdsvis stort hus, kan I deles om huset, så er det nemmere at betale huslejen. Måske er huset indrettet, så der både er badeværelse ovenpå og nedenunder, og så er det kun køkken og udgang, som I behøver at deles om. Det kan være, at I vil gøre forsøget med nogle venner, som I kender godt eller noget familie. 

Det er nogle af de gode råd, der kan hjælpe dig til at finde et hus til leje i eller omkring storbyen. Søg bredt, men indskrænk din søgning, når du bruger søgefunktionen og overvej gerne alternative muligheder.