Emne: Boligudlejning

Klar, parat, fremvisningsklar? BoligZonen har lavet en need-to-do og

en nice-to-do liste til dig, der skal fremvise din bolig.

Din boligudlejningsannonce er annonceret og du har måske allerede fået en masse henvendelser. De er nu sorterede og du venter 3-5 personer eller hold, som skal komme og se din bolig. Men hvordan får man sin bolig til at fremstå så fin som muligt? Det kommer vi med et par bud på neden for – der er nemlig både nogle need-to-do ting og nogle nice-to-do ting.
Skrevet af vores interne tekstforfatter. Senest opdateret: 8. maj 2024
Send artiklen til en ven

Du kan måske tænke lidt på det som en fremvisning, altså ved køb og salg af huse. Her vil ejendomsmægleren nemlig altid gerne have, at boligen viser sig fra sin bedste side. Grunden til det er, at det så er nemmere for dem som kommer og kigge at tænke ”Wauw, en lækker bolig, her kan jeg virkelig godt se mig selv bo”. Nogle mennesker kan have svært ved at abstrahere for tomme dåser og beskidt service i køkkenvasken.

Nogle ting, som f.eks. tomme dåser, havde du måske godt selv regnet ud skulle fjernes. Men hvad kan du med fordel gøre klar inden din fremvisning – det kommer vi med nogle bud på nedenfor i form af nogle need-to-do ting og nogle nice-to-do ting.

Need-to-do ting

  • For at en potentiel lejer bedst muligt, kan se sig selv i boligen, er det vigtigt at du har ryddet op i boligen. Sørg for borde, gulve og andre overflader er ryddelige uden alt for mange af dine personlige ting.
  • Sørg for at tømme diverse skraldespande, så der ikke lugter. Red sengen, gem vasketøjet godt væk og sørg for, at der ikke står beskidte tallerkener og glas fremme.
  • Sørg for at din bolig er rengjort. Det er vigtigt af flere årsager. For det første er det rarest at vide for din kommende lejer, at boligen er lækker og at man ikke skal frygte gamle madrester i hjørnerne. Dernæst – og nok vigtigst – så vil lejeren få indtryk af, at du passer godt på boligen og at det også er et krav fremadrettet, at der bliver passet godt på den.
  • Et billigt trick er også at lufte godt ud, så boligen ikke fremstår indelukket.
  • Sørg for at der kommer så meget lys ind som muligt – trak derfor alle rullegardiner op. Hvis det er en gråvejrsdag og det er sparsomt med lys udefra, så få tændt alt lys i lejligheden. Lyse boliger virker altid mere indbydende og større.

Nice-to-do ting

  • Tænd for de levende lys. Det ser bare hyggeligt ud.
  • Køb en buket friske blomster – eller to. Friske og levende planter er et hint og det spreder også en lækker duft.
  • Fyld frugtskålen op. Det viser overskud og syner lækkert med noget friskt i forskellige farver.
  • Hvis du er et overskudsmenneske og samtidigt kan bage, så er det et billigt trick. Det både lufter og smager lækkert, med et par friskbagte kager, som du kan tilbyde dem, som kommer og kigger på boligen.

Med en bolig der fremstår lækker og indbydende hjælper du faktisk med mere end én ting. For det første hjælper du din kommende lejer, til bedre at kunne se sig selv i boligen. For det andet fremstår du som en person, der har styr på tingene og det gør også hele situationen omkring udlejning tryggere for din kommende lejer. Og til sidst så viser du din kommende lejer, hvordan der skal passes på din bolig. 

Hvis du stadig ikke har annonceret din bolig, kan du på BoligZonen nemt og gratis oprette den allerede i dag – det kræver ikke mange klik på computeren. Du kan kigge på det og gøre det lige her. Har du kun lige besluttet dig for at udleje din lejlighed eller et værelse finder du under emnet Boligudlejning et par andre tips til processen, som jeg vil anbefale dig at læse.