Emne: Boligudlejning

Tag let og nemt dine egne boligbilleder

Billeder siger mere end tusinde ord. Og når det kommer til billeder i boligannoncer, så er lige præcis det, et vigtigt element. Med mindre din bolig ligger ”lige i skabet” til billigere penge, end de andre eller har andre atypiske kvaliteter, vil det være dine billeder, som lejerne ser først. Det er derfor vigtigt du har gjort dig nogle overvejelser omkring billederne – og man behøver ikke være professionel fotograf, for at tage nogle fine billeder til sin boligannonce.
Skrevet af vores interne tekstforfatter. Senest opdateret: 19. oktober 2023
Send artiklen til en ven

Det første du skal gøre er at rydde op. Ingen gider se gamle flasker, beskidt service, en overfyldt vasketøjskurv, et rodet spisebord eller visne planter. Du behøver ikke gøre hovedrent inden du skal tage billeder, men sørg for man ikke kan se støv i hjørnerne eller tandpasta sprøjt på spejlet. 

For at skabe liv i et billede er det en god ide at have planter og/eller friske blomster i billederne. Selvom det er lidt snyd, så kan du, hvis du kun ejer en plante, rykke planten med lidt rundt, som du tager billeder af de forskellige rum. Et blad i forgrunden af et billede er en lille detalje, men det ser bare lækkert ud – se billedet i artiklen som eksempel.

Derudover skal du tænke på lyset. Lyset er din ven, når det kommer til billeder. En lys bolig, vil for det første fremstå større, men også væsentlig mere indbydende. Sørg derfor for at tage billederne på det tidspunkt af døgnet, hvor der er aller mest naturligt lys. Selvom solen strømmer ind, vil jeg anbefale dig også at tænde alt lys du har i boligen.

For at tage billederne, behøver du ikke låne din vens spejlreflekskamera, en nyere telefon kan sagtens klare tjansen. Nu er vi kommet til selve rammen af dit billede, for hvor skal man tage billedet fra? En tommelfingerregel er ikke at tage billeder i hverken frø- eller fugleperspektiv – eller sagt med andre ord, hverken oppe- eller nedefra.

Vi kan tage udgangspunkt i billederne nedenfor, hvor du kan se at billederne er taget i ca. hoftehøjde. Tag alle billederne af rummene i samme højde – og gerne fra flere vinkler. Det er både så du har et par billeder af alle rum og du har nogle at vælge af, når du skal ligger dem i din boligannonce.

Hvis du endnu ikke ved, hvor du skal eller kan udleje din bolig, kan du gøre det lige her på BoligZonen. Vi har også skrevet en artikel under emnet Boligudlejning, om hvordan du bliver klar, parat, fremvisningsklar, når du kommer dertil og skal vise din bolig frem for potentielle lejere.

Den sidste ting du skal huske at tage billeder af er udendørsarealerne. Hvis du har en have eller en altan så tag for guds skyld nogle billeder af det. Det er lidt de samme ”regler”, som med indenfor – sørg for de er ryddelige og at der ikke ligger overflødige ting fremme. Og reglen om billeder taget i hoftehøjde tæller også her.