Murermestervilla

Ved du hvad en murermestervilla er? Du kan læse meget mere om murermestervillaen herunder hvad der kendetegner den og hvilke år den blev opført.
Skrevet af vores interne tekstforfatter Malene. Senest opdateret: 29. maj 2024
Send artiklen til en ven

Hvad er en murermestervilla?

Murermestervillaen blev bygget fra 1915 til 1930 og var et enfamiliehus bygget til middelklassen. Det var enkle boliger, der typisk blev bygget med røde murstensfacader, uden pynt eller andre dekorationer, trævinduer ofte hvidmalede og med dannebrogsvinduer eller sprosser. De havde ofte et rødt tegltag og en muret gesims i stedet for udhæng på taget.

Beliggenhed

Disse boliger blev oftest opført i villakvarterer uden for de større byer. Oftest længere ude end byhuse og patriciervillaer.

Havde murermestervillaerne have?

Det var almindeligt frem til 1900-tallet, at haver ikke var udbredt i byerne, men på landet og hos villaer for de bedre stillede familier i byerne.

Murermestervillaerne havde oftest haver, og det blev derfor mere almindeligt at se haver hos familier i middelklassen, der boede i en murermestervilla.

Haverne blev praktisk indrettet og ud fra den enkelte husejers behov og ønsker. De blev altså ikke ligesom patriciervillaerne anlagt af en havearkitekt. De havde oftest både frugthave, køkkenhave og en prydhave.