Emne: Nyttig viden til hjemmet

Rengøring af lejlighed

Lav en plan - Tør overfladerne af først - Rengøringsartikler - Sæt i gang!
Skrevet af vores interne tekstforfatter, 19. april 2022
Send artiklen til en ven

4 hurtige tips til en effektiv rengøring af din lejlighed

Uanset om du elsker eller hader at gøre rent, vil det altid være nødvendigt at gøre rent engang i mellem. Vi anbefaler, at man gør det løbende, så der ikke er støv, fedt og skader der hober sig op. Det kan have positive effekter på din generelle trivsel, hvis din lejlighed altid fremstår ren og opryddet. Du vil fremstå organiseret og produktiv over for dine gæster, og der vil ikke være mulighed for et pinligt besøg, hvor der ikke lige var støvsuget. 

Læs videre og få en række tips, som kan gøre den rutinemæssige rengøring nemmere og mere overskuelig. Du kan også under emnet Nyttig viden til hjemmet læse om andre tips og råd til din lejebolig.

Lav en plan 

Den vigtigste del af rengøringen er at holde overblikket, og vide at man har været hele vejen rundt i lejligheden/huset. For nogle vil kaos være vejen frem, men langt de fleste vil have gavn af en plan, hvor der er taget stilling til, hvad der skal ordnes, og i hvilken rækkefølge. Det vil mindske dobbeltarbejde, og man ender ikke i en situation, hvor man skal overveje det næste skridt eller for gjort noget dobbelt, fordi man har glemt, hvad man har været over. 

Tør overfladerne af først

Lidt tilbage til første tip, men nogle vælger at gå i gang med det de lige støder på først. De finder måske støvsugeren frem og går i gang med at støvsuge. De går derefter i gang med at tørre støv af, og pludseligt mangler gulvene igen at blive støvsuget. Vælg omhyggeligt, hvilke opgaver, der kan have indflydelse på resten og tag det så i denne rækkefølge hver gang. 

Rengøringsartikler

Valget af rengøringsartikler kan varierer meget efter, hvilke prioriteter man sidder inde med. Nogle vil prioritere effektiviteten og at skidtet forsvinder med det samme, mens andre tænker mere på allergener, og at de ikke skal være skadelige for miljøet. 

Her er en liste over nyttige rengøringsartikler:

  • Støvsuger med ekstraudstyr
  • Glasrens
  • Microfiberklude
  • Toiletrens
  • Gulvmoppe og sæbe valgt til dit specifikke gulv

Kig her, hvis du har ønsker til veganske og bæredygtige rengøringsartikler.

Sæt i gang!

Man kan finde på nok så mange undskyldninger, men det gælder bare om at komme i gang. Lyt til nogle af dine yndlingskunstnere eller podcasts, så vil tiden gå meget hurtigere. Når du så endelig er færdig, så vil du kunne slappe af med god samvittighed, og være klar til alle de gæster, du kunne tænke dig. 

LÆS OGSÅ: Tips og råd: Sådan rengør du bedst din lejebolig ved flytning.