Emne: Nyttig viden til hjemmet

Skab den perfekte altanindretning

Hvis du læser med her, er det sandsynligvis fordi, du er så heldig at have en altan. Det er ikke alle der har det, og dem som ikke har en drømmer om at få en. Men hvordan får man mest ud af sin altan? Der er nogle som tænker, at det er langt lettere at få mere ud af en stor altan, end det er muligt med en lille – men en lille altan kan sagtens være guld værd, hvis den bliver indrettet rigtigt. Læs med her, hvis du vil vide mere om at få det meste ud af din altan, og det er lige meget, om du har en stor eller en lille en af slagsen.
Skrevet af vores interne tekstforfatter. Senest opdateret: 19. oktober 2023
Send artiklen til en ven

Det giver rigtig meget til din lejlighed, at du kan åbne dørene ud til en altan. Og du har sikkert tusinder af billeder i hovedet, hvad den kan bruges til. Solbadning i weekenden, middagsgæster i stearinlysenes skær, udendørs træning, urtehave og sikkert en masse andre ting. 

Her i emnet under Nyttig viden til Hjemmet, har vi har fem konkrete tips og råd til selve indretningen, som vi vil komme ind på længere nede. Men først skal du tænke over og undersøge hvad der er muligt. Tænk først over, hvad du drømme om at bruge den til. Du skal selvfølgelig ikke gå på kompromis, men du skal også være realistisk ift. til størrelsen af din altan. Derudover er det en god ide lige at få styr på de fire verdenshjørner, så du f.eks. ikke køber planter, som ikke kan tåle at stå i sollys hele dagen eller arrangere solstole, hvis der faktisk kun er sollys en time om dagen. Til sidst skal du tjekker, hvilke regler der er i din forening – nogle steder må man ikke grille på sin altan, andre steder på du ikke beklæde siderne på altan osv.

Nå, tilbage til vores tips og råd til den perfekte altanindretning. Vi har samlet fem af slagsen, som vi håber er brugbare for dig.

Behov

Lav en liste over dine behov. Hvad vil du gerne have I skal kunne på altanen? Er det at sidde ned og spise rundt om et bord eller er det fint nok med et mindre kaffebord? Vil du gerne have plads til kondicyklen eller er det vigtigere for jer med en solseng, som man kan ligge og soler sig i?

Plantegning

Lav en plantegning over din altan, så du kan sidde i miniformat og skabe dig et overblik over, hvad der er muligt. Du kan f.eks. klippe små stykker papir ud svarende til en stol, et bord eller hvad du nu må have af ønsker og på den måde finde ud af, hvordan du indretter altanen bedst muligt.

Møbler

Når du har fundet ud af hvilke møbler der dækker jeres behov og du ved, at der er plads til dem, fordi du har lavet en plantegning over altanen, er du kommet til at finde de rigtige møbler. Mange firmaer laver specialemøbler til altaner, som ikke ruster efter et år og samtidigt er af en kompakt størrelse, så de fylder mindst muligt. En anden mulighed er også at bygge dine møbler selv. Nogle altaner har nogle skæve hjørner, som kan være meget svære at udnytte og der er det helt optimalt at bygge f.eks. en bænk ind.

Skygge

Hvis din altan ligger så solen står ned hele dagen, kan det være lækkert at have mulighed for at skabe noget skygge. En parasol kan sagtens gøre arbejdet, men man skal lige være opmærksom på, at en parasolfod tager ret meget plads. Derfor anbefaler vi en parasol, du kan fastgøre til gelænderet eller et solsejl, som du let kan spænde op.

Planter

Planter giver liv til din altan – men faktisk også til rummet, som går ud til altanen. Der findes et hav af muligheder for planter, som skaber hygge. En ting du kan være opmærksom på, er at vælge nogle planter, som er grønne hele året. Så har du ikke nøgne grene at kigge på hele vinterhalvåret.