Tofamiliehuse

Hvad er tofamiliehuse? Nedenfor kan du blive klogere på, hvad tofamiliehuse er, og hvad der kendetegner dem. Opdag fordelene ved at vælge et tofamiliehus, hvor nærhed og uafhængighed går hånd i hånd.
Skrevet af vores interne tekstforfatter Malene. Senest opdateret: 22. april 2024
Send artiklen til en ven

Hvad er tofamiliehuse?

Et tofamiliehus er én bygning, der indeholder to selvstændige boliger. De selvstændige boliger er adskilt af et vandret lejlighedsskel. Dette betyder, at de to boliger er placeret ovenpå hinanden. Huset er designet til at indeholde to forskellige husholdninger, hvilket betyder, at der vil være to separate indgange og adskilt beboelsesområde. Det kan være indrettet sådan, at adgangen til hver bolig er den samme, for eksempel ved én fælles trappeopgang. Det kan modsat også være indrettet sådan, at adgangen til boligerne er separeret.

Lovgivningsmæssigt er et tofamiliehus at betragte som to lejligheder, som sammen udgør en etageboligbebyggelse. De er typisk udformet sådan, at de fremstår som én bygning og vil i de fleste tilfælde have minimum to fuldt udbyggede etager

Design og arkitektonisk stilart

Tofamiliehuse kan have forskellige design og arkitektoniske stilarter, men de vil typisk være opdelt med hver deres køkken, badeværelse, stue, soveværelse mm. 

Fordele ved at vælge et tofamiliehus

De minder på mange måder om ideelle anparter og har samme fordel, som udgør, at to familier kan bo tættere sammen, samtidig med at der bliver bibeholdt en grad af privatliv og uafhængighed. De kan også have en økonomisk fordel, da der ofte vil være flere omkostninger ved at opretholde og varme to bygninger versus én bygning.