Byt bolig

Herunder kan du læse om muligheden for at bytte bolig ifølge §161 i lejeloven. Du kan også lære om betingelserne for at kunne bytte bolig, hvilke typer boliger der kan byttes, og hvordan processen med at bytte bolig foregår. Uanset om du ønsker at flytte til en større eller mindre bolig, vil denne artikel give dig en grundlæggende forståelse af, hvordan du kan benytte dig af denne mulighed inden for boligleje.
Skrevet af vores interne tekstforfatter Sebastian. Senest opdateret: 22. oktober 2024
Send artiklen til en ven

Byt bolig - hvad betyder det?

Vil du gerne flytte i en mindre lejlighed? Eller måske er familien forstørret, og du ønsker en større bolig? Faktisk har du mulighed for at bytte bolig ifølge §161 i lejeloven. Du kan bytte bolig med en anden lejer, hvis bolig bruges til beboelse. 

Hvornår kan jeg bytte bolig?

Du kan bytte bolig med en anden lejer, hvis I begge bor i lejeboliger til beboelse. Der kan dog være undtagelser, såsom hvis udlejer modsætter sig dette af rimelige årsager. Det kan være, hvis du har misligholdt udlejers bolig, boet i boligen i mindre end tre år, hvis boligen er en ungdomsbolig eller ældrebolig, hvis udlejer selv har bopæl i ejendommen, og der er færre end syv lejligheder, og hvis der ikke er nok beboelsesrum pr. person. 

Du skal dermed være sikker på, at du opfylder kravene, inden du ansøger om at bytte bolig. Det kan være, der er en tidsfrist for, hvornår du må søge om dette. 

Hvilken bolig kan jeg bytte til?

Du kan bytte til forskellige typer af boliger. Det kan være en almenbolig til en anden almenbolig eller en bolig i samme forening eller en anden forening. Det nemmeste er, hvis du bytter inden for samme boligselskab. Det er også muligt at bytte fra almen bolig til en privat lejebolig

Hvordan bytter jeg bolig?

Når du flytter bolig, vil flytningen betragtes som en almindelig flytning juridisk set. Dine almindelige opsigelsesregler gælder, og du skal have en ny lejekontrakt

Du kan læse mere om at bytte bolig her.