Emne: Boligsøgning og Indflytning

Tips og råd: flyttetrailer, flyttebil eller flyttefirma?

Samt hvordan du bedst pakker bilen eller traileren.

Den nye lejebolig er fundet, endelig! Datoen for indflytningen er sat og du glæder dig sandsynligvis meget. Der er mange måder at flytte fra en adresse til en anden og der er ligeså mange parametre at tage hensyn til. Hvilken størrelse bolig kommer du fra? Hvor langt væk skal du flytte? Det er her, spørgsmålene omkring valg af flyttetransport kommer ind i billedet – og dem vil vi prøve at hjælpe dig med at svare på i denne artikel. Vi håber det kan bruges!
Skrevet af vores interne tekstforfatter. Senest opdateret: 19. april 2024
Send artiklen til en ven

At flytte kan hurtigt blive en lidt halvdyr fornøjelse, hvis du ikke gør dit forarbejder og finder den rigtige løsning for netop din flytning. Det aller nemmeste er at ringe til et af de store flyttefirmaer og få nogle til at bære alle din ting i flyttevognen, kører til den nye adresse og flytte alle dine ting ind i den nye bolig. Men det er også den absolut dyreste løsning – og unødvendig, hvis der er en bedre løsning til din flytning. Hvis du hverken har lyst eller råd til at hyre et flyttefirma, kan det være lidt en jungle at finde rundt i hvad der er af muligheder. Men der er mange muligheder, heldigvis!

Flyttetrailer

Flytter du direkte fra mor og far og ind på et værelse eller en mindre lejlighed, er der ingen grund til at have en kæmpe flyttebil. En flyttetrailer kan sagtens gøre jobbet for dig. 

Der findes mange forskellige typer af trailere, men vi anbefaler, at du lejer en lukket trailer, som på billedet ovenfor. I de lukkede trailere er der nemlig bedre plads til seng og stablede flyttekasser. Hvor finder man så en lukket trailer til sin flytning? Hvis du er ude i god tid, kan du booke dem gratis hos f.eks. Bilka og IKEA og ellers kan de lejes hos diverse benzintanke til rimelige priser.

Flyttebil

Flytter du i en lejlighed eller et mindre hus, hvor du både skal have senge, sofa og andre større møbler med anbefaler vi, at du lejer en flyttebil. Og så ser du billedet nedenfor og tænker ”må jeg gerne køre i sådan en?”. Svaret er ja. Med et almindeligt kørekort må du kører i biler der er op til 19 m3 og 3.500 kg. 

Der kan være meget i sådan en bil og der er derfor ingen grund til at hyre et flyttefirma. En flyttebil kan lejes hos f.eks. GoMore, som er en del billigere end ved de almindelige biludlejningssteder

Flyttefirma

Flytter du i et større hus, har en masse havemøbler, cykler, barnevogne og en masse andet er et flyttefirma nok den smarteste løsning for dig. Hvis I ikke skal flytte så langt, kan du også leje en flyttebil og køre flere gange, for at spare nogle penge. Men hvis I skal flytte langt er det nok et flyttefirma, du skal have fat i. 

Plusset hvis i går med et flyttefirma er at de møder talstærkt op og kan hjælpe med at bære de tunge ting. Der findes mange flyttefirmaer og en stor anbefaling herfra er at indhente tilbud. Det kan godt være lidt tidskrævende, men det er givet godt ud, så du får den billigste pris som muligt. En anden vigtig ting er også lige at tjekke dem ud på f.eks. Trustpilot og se, om de har gode anmeldelser og vil passe godt på dine ting.

Vi har nu været igennem de forskellige muligheder der er for at transportere dine ting, når du skal flytte. Lige meget om du går med en flyttetrailer, flyttebil eller flyttefirma kan det være alt afgørende at du booker i så god tid som muligt. Tro det eller ej, så er der sæsoner for flytninger i Danmark. F.eks. omkring studiestart om sommeren er der rigtig meget run på, ligesom de fleste overtager deres nye bolig omkring den 1. i måneden. 

Lige meget om du skal flytte med en flyttetrailer eller en flyttebil skal den pakkes ordentligt. Hvis du flytter med et flyttefirma har de typisk rigtig fint styr på pakningen. 

En ordentlig pakning sikre dig mod ødelagte ting og en masse frustrationer. Der er et par redskaber, som du med fordele kan finde frem, låne eller købe. 

F.eks. vil en sækkevogn redde dig fra en dårlig ryg og en masse tid. Beskyttende materiale som f.eks. bobleplast, stof eller solidt pap vil beskytte dine møbler og ting. Dernæst er det en god ide at købe noget plastik eller ruller af papir til at dække flyttetraileren eller flyttevognens gulv – de kan være meget beskidte.

Tip 1: Pak de tungeste ting først

De tunge ting skal først og dermed bagerst i bilen eller traileren. Det er f.eks. køleskab, opvaskemaskine, ovn og vaskemaskine. De skal stå oprejst og placeres langs bagvæggen.

Tip 2: Pak de store møbler

Dernæst kommer alle de større møbler, som sofa, senge, borde og stole. Sengene kan med fordel stilles op af væggene.

Tip 3: Pak møbler med skuffer og låger

Større møbler med skuffer eller låger skal også placeres op af væggene med skuffer og låger ind mod væggen, så de ikke åbner under kørslen. 

Tip 4: Pak flyttekasser

Derefter er det kommet til alle flyttekasserne. Sørg for at de tungeste står nederst og de lette øverst. Det er en fordel, når man skal stable flyttekasser at de er ens. Hvis de ikke er, så sørg for at de største står nederst for at sikre stabilitet. 

Tip 5: Pak de sidste 

Til sidst kommer alle de resterende ting. Sørg for at pakke traileren eller bilen så tæt som muligt – uden at dine ting bliver for mast. 

Her kan du downloade redskabslisten samt tippene til hvordan du bedst pakker flyttebilen eller traileren, så du har den lige ved hånden. Mangler du viden om andet indenfor din indflytning, vil jeg anbefale dig at kigge forbi vores emne Boligsøgning og Indflytning, hvor du kan finde en masse andre artikler om indflytning.