Emne: Husleje og Forbrug

Forbrugsregningen

Mange udlejere er i tvivl om, hvorvidt lejer skal have udleveret en kopi af forbrugsregningen. Svaret afhænger af, hvad der er aftalt omkring afregning af forbruget i lejeaftalen.
Skrevet af vo, 8. december 2021
Send artiklen til en ven

En forbrugsregning er en opkrævning fra et forsyningsselskab – f.eks. et vandværk, et varmeværk eller et elselskab, På en forbrugsregning kan man altså se, hvor stort forbruget af en given forsyning har været – f.eks. hvor meget el der er brugt i afregningsperioden. 

En forbrugsregning angiver den enkelte forsyning – f.eks. vand, el eller varme, og om dine acontobetalinger stemmer med det reelle forbrug. Er der en difference mellem det reelle forbrug og de acontoindbetalinger, du har foretaget, vil du enten få penge retur eller blive opkrævet for det manglende beløb, når den endelige opgørelse laves. 

Skal lejer selv stå for leveringen af forsyning til lejeboligen, så vil lejer selv skulle indgå aftale med forsyningsselskabet (vandværket, varmeværket eller elselskabet). Lejer vil derfor få fremsendt opkrævningen/forbrugsregningerne direkte fra forsyningsselskabet. Udlejer er derfor ikke ”mellemmand” i denne sammenhæng, og udlejer behøver derfor ikke bekymre sig om, om lejer nu modtager sine forbrugsregninger. 

Er det derimod aftalt, at udlejer leverer forsyningen til lejeboligen, og at lejer skal betale et acontobeløb til dækningen af forbrugsudgifterne, så er det udlejer, der har pligt til at fremsende et forbrugsregnskab til lejer. 

Reglerne om forbrugsregnskab er nærmere beskrevet her

Opret en gratis BoligMatcher og få alle de nye boliger direkte på mail.

Med en BoligMatcher
sikrer du dig at få besked så snart, nye boliger kommer online på BoligZonen