Emne: Boligsøgning og Indflytning

Hvor skal du bo i Aalborg?

Aalborg er en meget charmerende by med sine gamle bygninger. Det er et sted, hvor du virkelig mærker historiens vingesus. Du har alt, hvad du skal bruge inden for en mindre radius, og samtidig har du vandet og flot natur inden for rækkevidde. Aalborg er Nordjyllands hovedstad, men er en af de mindste studiebyer. Der er masser af fest og farver i Aalborg med karneval i maj måned, der tiltrækker resten af Danmark.
Skrevet af vores interne tekstforfatter. Senest opdateret: 19. april 2024
Send artiklen til en ven

Hvor skal du bo i Aalborg?

Aalborg er en meget charmerende by med sine gamle bygninger. Det er et sted, hvor du virkelig mærker historiens vingesus. Du har alt, hvad du skal bruge inden for en mindre radius, og samtidig har du vandet og flot natur inden for rækkevidde. Aalborg er Nordjyllands hovedstad, men er en af de mindste studiebyer. Der er masser af fest og farver i Aalborg med karneval i maj måned, der tiltrækker resten af Danmark. 

Aalborg er en ideel studieby, og du finder lejligheder, der er meget billigere her, end de er i andre studiebyer. Mange bliver også boende efterfølgende, da du kan finde huse, der er til at betale forholdsvis tæt på centrum. Oplandet flytter også ofte til Aalborg for at studere, og mange flytter hjem igen, når de er færdige. 

Måske skal du flytte til Aalborg og ved allerede, hvor du gerne vil bo. Så kan du tjekke Boligzonen for lejligheder i dit favoritområde. Måske er du ny i byen og vil gerne være mere sikker på, hvilken del af Aalborg du gerne vil bo i. Du har mulighed for at lære bydelene at kende lige her. 

Aalborg centrum

I Aalborg centrum finder du både Jomfru Anegade, det vilde byliv, gågaden og gamle, charmerende bindingsværkshuse. Aalborg er en utrolig charmerende by, og det er muligt at finde en lejlighed eller et værelse i centrum. Priserne er naturligvis høje her, men der er helt sikkert også noget, der er til at betale. 

Du får masser af kultur i Aalborg midtby. I Aalborg teater kan du som studerende få 50 % rabat. Det ligger ved Budolfi Plads, hvor der er grønne områder. 

Hvis du flytter til byen som studerende, ligger universitetet spredt rundt om i byen, og det meste ligger i Aalborg øst. Du kan dog tage på læsesal i centrum på Aalborg Hovedbibliotek, hvor du finder ro til at samle dine tanker. 

Alle har sandsynligvis hørt om den berygtede Jomfru Ane Gade. I daglig tale kalder Aalborggenserne den ”ga’en”. Der er alverdens barer og diskoteker, som konkurrerer om priserne, og derfor finder du øl og drinks til gode priser. Her får du masser af fest og farver.  

Øgadekvarteret

Ødegadekvarteret er i centrum, men et område for sig selv med grønne områder og ro. Her ligger Øster Anlæg, hvor du kan tage børnene med ned og lege, hvis du har småbørn. Hvis du er studerende, er det et oplagt sted at læse til eksamen, når du skal koncentrere dig og har brug for luft. 

Vestbyen

Vestbyen er Aalborgs gamle arbejderkvarter. Det har et råt udtryk, men er blevet et meget populært sted for unge. Vestbyen kaldes også for Festbyen, og det siger nok sig selv hvorfor. Du finder også Vestre Fjordpark i Vestbyen, som er et friluftsbad. 

I Reberbansgade finder du masser af lækre madsteder. Er du til sushi, pizza, mexicansk eller bland selv slik en fredag aften? Det finder du nemt her. Måske er du bombet efter en nat i byen, eller du skal have en aften fri fra at lave mad selv. Så er det the-place-to-be. 

Hvis du er engageret i fodbold, er det her, du skal se Aab spille deres kampe. Aalborggenserne er meget stolte af deres fodboldhold. 

Nørresundby

På den anden side af Limfjordsbroen ligger Nørresundby. Her er der masser af lejligheder, som er tæt på vandet og til at betale. Det er ikke et af de mest attraktive steder, hvilket egentlig ikke er til at forstå. Du er stadig tæt på centrum, men måske fordi Aalborggenserne er vant til at bo et stenkast fra centrum, føles Nørresundby som langt væk. Som sagt er det et ideelt sted at lede efter bolig, for der er ofte noget ledigt, som er til rimelige priser. Det kan desuden være, at det ligger tæt på vandet og er nybyggeri. Du kan tage toget fra Nørresundby, og du kommer hurtigt til lufthavnen. 

Aalborg Øst

Som sagt er Aalborg Øst centrum for universitetslivet. Det ligger omkring 6 km fra centrum, men er det største byområde i Aalborg. Naturligt bor der mange studerende her. Det er også et ideelt sted for børnefamilier, hvor man er lidt mere væk fra byens larm. Du finder alt, hvad du skal bruge i denne bydel, og du kommer nemt til byen med bus. 

Havnefronten i Aalborg

Aalborg har virkelig fået udnyttet sin havnefront. Det er blevet en moderne bydel i stedet for udelukkende at være industri. Der findes masser af lejligheder med god udsigt, til dig der kan betale for det. Du får en promenade langs vandet, og med udsigt til både fjord og kyst er der ikke mere, man kan ønske sig. 

Du kan hoppe i Aalborg havnebad om sommeren og grille sammen med vennerne de sene midsommeraftener. 

Aalborg – en by omringet af smuk natur

Fra Aalborg er der ikke langt til smuk natur alle steder omkring dig. Du kan nemt tage på weekendtur til Skagen, hvor du finder kultur, de flotte, gule huse og masser af byliv. Tag på stranden med vennerne eller kør til den tilsandede kirke for at se en af Danmarks største seværdigheder. 

Hvis du er vild med at surfe eller vandsport generelt, er det ideelt at tage på weekendture fra Aalborg til de forskellige strande om sommeren. Om vinteren kan du også dyrke vandsport, så længe forholdene er til det. 

Aalborg er et herligt sted, og du vil opleve, at nordjyderne ikke er bange for at tale med dialekt. Alt efter hvor i oplandet de kommer fra, vil du tydeligt kunne høre, at der er forskel på dialekterne. I Aalborg har man ikke brug for noget andet end det, man kan få i Aalborg. Der er også alt, hvad man skal bruge – så hvorfor ikke slå sig ned her?