Tips og råd til dig, der skal flytte
Start tidligt og dan dig et overblik
Hvis du starter et par uger inden flyttedagen, kan du nå at få et overblik. Der skal købes eller lånes flyttekasser, du skal have taget stilling til, om du kan klare flytningen selv eller om du skal bestille en flyttebil og så er det rart at have tid til at få ryddet op i dine ting. Det er en oplagt mulighed at få sorteret lidt ud i dine ting og sager, der er nemlig ingen grund til at slæbe alt muligt med, som du alligevel ikke bruger. Mange tænker ”den klarer jeg, når vi kommer frem i den nye bolig”, men der er rigtig mange ting, når først du kommer frem og så vil du skubbe en masse ting ind bagerst i et skab, fordi du ikke lige kan overskue det nu.
Book den rigtige transport for dig
Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvad der passer bedst til dig og din flytning. Helt overordnet kan man sige at du kan nøjes med en flyttetrailer, hvis du skal flytte på et værelse eller i en mindre lejlighed, en flyttebil hvis du skal flytte i en almindelig størrelse lejlighed og en flyttevogn hvis du skal flytte i en større lejlighed eller i et hus. Hvis du vil læse mere om det samt hvordan man bedst pakker en flyttevogn, kan du læse om med her.
Hvis du er ude i at skulle hyre et flyttefirma, er det en god ide at booke et par uger inden flyttedagen.
Sørg for flyttekasserne ikke bliver for tunge
Både for din egen og/eller flyttefolkenes rygge, er det vigtigt, at du ikke pakker flyttekasserne for tunge. Skal du fx tømme en bogreol, så læg 1-2 lag bøger i bunden af flere kasse og spæd til med andre lettere ting. På den måde passer du på dem, som skal løfte dem, men du sikre dig også, at bunden på flyttekasserne ikke ryger ud. Derudover er det vigtigt at du sikre alt det, som kan gå i stykker. Jeg vil anbefale at bruge sengetøj, t-shirts og håndklæder til at pakke de skrøbelige ting ind i. Så sparer du både penge på aviser og passer samtidigt lidt på miljøet.
Et andet lille tip er at navngive flyttekasserne, så ved du hvad der er i dem og hvor de skal hen. På den måde kan du fortælle flyttefolkene eller dem, som hjælper dig med at flytte, hvor tingene skal hen – den skal i soveværelset, den skal i køkkenet, osv.
Pak en lille ”hvis nu” taske
Pak en lille taske med de vigtigste ting, som vil være irriterende ikke at kunne finde, når du ankommer til den nye bolig. Det kan være ting som:
- Tandbørste og -pasta
- Kontaktlinser
- Oplader til telefonen
- Et par rene underbukser og en ren t-shirt
- Lidt mad, hvis du går helt sukkerkold
Tag billeder af både den nye og den gamle bolig
Når den sidste flyttekasse er fjernet og lejligheden er gjort rent (læs også: Tips og råd: Sådan rengør du bedst din lejebolig ved flytning), så den er klar til de nye skal flytte ind, er det vigtigt, at du dokumentere standen af boligen. Under emnet Fraflytning og Opsigelse kan du læse meget mere om hvordan du skal forholde dig ved fraflytning, men billeder af boligen sikre, at du har bevis på præcis hvordan boligen så ud da du forlod den, når fraflytningsrapporten skal laves. Ligeledes skal du huske at tage billeder af den nye bolig, du flytter ind i, så de er med i indflytningsrapporten.
Husk at melde flytning, skifte læge og ændrer adresse de vigtige steder
Nu er der ikke mere tilbage end at huske dig på, at du skal melde flytning diverse steder.
- Meld flytning til folkeregistret
Det skal gøres via Borger.dk og senest fem dage efter du er flyttet ind på din nye adresse.
- Find en ny læge og tandlæge
Når du flytter til en anden by er det gratis at skifte læge og vi har fundet linket du skal bruge for at gøre det let og hurtigt lige her.
- Meld flytning til dine månedlige abonnementer
En ting folk ofte glemmer er at ændre adresse, der hvor de har diverse abonnementer – du kan f.eks. være kontaktlinser, proteinpulver, magasiner eller hvad du nu har af faste aftaler med forsendelse.