Emne: Depositum og Forudbetalt leje

Lån til depositum

Læs mere om, om det er muligt at låne penge til at kunne betale sit depositum her.
Skrevet af vores interne tekstforfatter, 8. december 2021
Send artiklen til en ven

Lån til depositum eller indskud til bolig

Står du og skal flytte i en lejebolig, men har du ikke fået sparet helt nok op til at kunne betale indskuddet, depositummet eller de udgifter, som i øvrigt kan være forbundet med en flytning, så er der hjælp at hente. 

Indflytning i et nyt lejemål kan være en dyr affære, fordi de fleste udlejere kræver både indbetaling af depositum samt forudbetalt leje, som tilsammen kan svare til helt op til 6 måneders husleje. Udover udgifterne til udlejer er der også en række etableringsomkostninger forbundet med at flytte ind i en ny bolig. Det kan være nye møbler, gardiner, service mv.

Afhængigt af din økonomiske situation og behov kan der være en række forskellige muligheder. Det kan være et lån i banken, enten som en kassekredit eller et forbrugslån, men det kan også være et lån hos et familiemedlem, hvis du er så heldig at have den mulighed. I visse tilfælde vil du også kunne ansøge kommunen om lån til et indskud. 

Depositum og indskud minder meget om hinanden, men er alligevel ikke helt det samme. Betegnelsen depositum bruges om den betaling, du som lejer betaler til udlejer i et privat udlejningsforhold som sikkerhed for dine forpligtelser ved fraflytning, hvorimod indskud bruges, når der er tale om et alment boligforhold. 

Det er alene indskud, som du vil kunne søge kommunen om at låne til. Lån til depositum skal derimod ske via et finansielt selskab, såsom en bank, medmindre du har et familiemedlem eller en god ven, som i stedet kan være behjælpelig med at låne dig pengene. Har du ikke det, vil det være en god idé at kontakte en bank med henblik på et indhente et gratis tilbud på, hvad du vil kunne låne til, hvor meget og til hvilke vilkår. 

Langt de fleste banker tilbyder lån til deres kunder til betaling af depositum. Lånet kan enten optages som et egentligt forbrugslån eller som en kassekredit. Kontakt din bank for at høre mere om, hvad renten er, og hvad de mest fordelagtigt kan tilbyde dig. 

Opret en gratis BoligMatcher og få alle de nye boliger direkte på mail.

Med en BoligMatcher
sikrer du dig at få besked så snart, nye boliger kommer online på BoligZonen