Emne: Boligsøgning og Indflytning

Find dit kommende favoritområde i Aarhus

Aarhus er en dejlig by! Det er Danmarks andenstørste by, men du kan cykle fra den ene ende til den anden på 35-40 minutter. Det er den ideelle studieby, men mange bliver også hængende efter deres studieår. Det er nemlig svært at slippe Aarhus igen, når du først er faldet for verdens mindste storby.
Skrevet af vores interne tekstforfatter. Senest opdateret: 19. oktober 2023
Send artiklen til en ven

I Aarhus bor der omtrent 340.000 mennesker, og mere end 50.000 er studerende. Det er derfor et oplagt sted at søge studieplads, men Aarhus rummer også meget mere end studerende. Hvis du kommer 3-5 km udenfor centrum, bor der rigtig mange børnefamilier og ældre. 

Du kan søge på Boligzonen, hvis du allerede ved, hvilket område du gerne vil bo i. Hvis du er i tvivl, kan du læse med her og blive klogere på de mange attraktive områder i Aarhus by. 

Aarhus C – Fuld af liv 

Du kan ikke undgå at stifte bekendtskab med Aarhus centrum. Her ligger banegården, gågaden og alt, hvad du skal bruge af kultur, underholdning osv. Det gode ved Aarhus er, at det er en forholdsvis lille by, så du kan nemt komme rundt på cykel. I forhold til København er det faktisk muligt at finde en lejlighed eller et værelse til rimelig priser i Aarhus C. 

Du er tæt på caféer, bylivet, kultur, koncerter, og alt hvad du måtte ønske dig. Du kan nyde en drink ved Aarhus å, drikke en kop kaffe i latinerkvarteret eller tage på streetfood. Det er nemt at tage til koncerter på byens større eller mindre spillesteder, og SPOT festival holder til i Aarhus C i maj måned. Her kan du opleve en masse up-coming kunstnere. I Musikhuset kan du se teater, musical, ballet – eller hvad end du ønsker. 

Hvis du føler for en kulturel oplevelse, ligger ARoS i centrum med regnbuen tronende over byen. Du finder også byens bedste værtshuse og diskoteker her, så du går aldrig glip af noget med byen lige rundt om hjørnet. 

Latinerkvarteret

I Aarhus C ligger det hippe latinerkvarter. Som ung kommer du uden tvivl til at stifte bekendtskab med området. Her finder du de hyggeligste små gader, nogle med brosten, små caféer, selvstændige butikker og byens bedste kaffe. Husene er små i forskellige farver, og nogle af dem går så langt tilbage, at de er bindingsværkshuse. Fra tidlig forår til sensommer emmer gaderne af liv, hvor folk sidder ude og nyder deres kaffe og slentrer rundt, når eksamenerne er overståede. 

Du kan cykle langs Mejlgade, hvor du finder det gamle teater, restauranter, gamle barer og havnen en gade væk. Et sted med sin egen charme, og hvis du virkelig vil opleve stemningen, skal du tage på RisRas; en bar fyldt med røg, historie og gamle avisudklip på væggene. 

Øgadekvarteret

Øgaderne ligger i Aarhus C. Det er de hyggeligste gader i Aarhus by, og de ligger tæt på universitetet. Her bor mange studerende, akademikere og børnefamilier. Førhen var det et arbejderkvarter. Du finder både lejligheder, men også små rækkehuse med en lille have ude foran. Meget af arkitekturen stammer fra det 19. århundrede. Her bor du tæt på uniparken og botanisk have, hvor du kan få grønne områder. 

Frederiksbjerg

Så vel som Frederiksberg i København er Frederiksbjerg i Aarhus også et af de dyrere og mere attraktive områder i byen. Der er gode grunde til, at det er så attraktivt. Du bor tæt på centrum med restauranter og byliv, samtidig med at du bor tæt på skov og vand. Frederiksbjerg grænser nemlig op til Marselisborgskoven, som er utrolig smuk året rundt. Desuden er du bare en gåtur væk fra Tangkrogen, hvor der er både lystbådehavn, strand og en ikonisk badebro. Det er et dejligt helle, hvor du får alt det bedste fra byens og naturens side. 

Ceresbyen

Det forhenværende Ceres bryggeri er blevet til et moderne boligområde, hvor der er mange studieboliger. Du bor tæt på byen, men du kan også nemt cykle eller løbe langs åen ud til Brabrand søerne, hvor der er flot natur. Tæt på ligger Godsbanen, hvor der er koncerter, teater og kreative idéer vokser frem. Det kendes også som Aarhus K. 

Aarhus N

Aarhus N er et af de rigere kvarterer i Aarhus, som inkluderer Trøjborg og Risskov. Der bor mange studerende på Trøjborg, som er en by i sig selv. Her finder du biograf, restauranter, caféer, byliv, og du er samtidig tæt på universitetet. Hvis du får brug for at komme lidt væk fra byen, har du vandet og Riis Skov tæt på, hvor du får en fantastisk udsigt udover vandet. Her kan du løbe en tur – men vær opmærksom på at skoven er meget bakket. 

Riis Skov er mest for familier, og det er et yderst attraktivt område, fordi det ligger tæt på vandet og på skoven. Du finder nogle af de dejligste strande her, og du er stadig tæt på byen, hvis du får brug for det kulturelle liv. 

Hvis du arbejder på Skejby sygehus, er det oplagt at bo i denne bydel, der inkluderer Skejby. 

Aarhus Ø

Aarhus Ø er et helt nyt og moderne område i Aarhus. Hvis du er til moderne byggeri og gerne vil være der, hvor tingene sker, så er Aarhus Ø noget for dig. Der bliver bygget skyskrabere, moderne arkitektur, og du får en udsøgt udsigt over vandet. Det bærer præg af at være industrielt og nybyggeri, men hvis du gerne vil være en del af en ny bydel i Aarhus, vil du elske Aarhus Ø. 

Aabyhøj

Aabyhøj er masser af villaer, parcelhuse og tæt på natur og samtidig byen. Her bor mange børnefamilier, når de vil lidt væk fra centrum, og du er tæt på Brabrand søerne med utroligt smuk natur. Du kan også finde en lejebolig i området, og selvom du ikke bor i centrum, er du stadigvæk tæt på. 3-4 km til centrum og samme afstand til universitetet. 

Højbjerg

Højbjerg er omringet af skøn natur. Mange familier og ældre holder til i denne del af byen, og priserne på husene er også høje. Rundt om hjørnet har du Marselisborg skoven og på den anden side grønne marker. Du bor i udkanten af byen, men til gengæld får du rigtig meget natur for pengene. Tril ned af den stejle Oddervej, og så ender du ved Tangkrogen og det flotte vand. 

Aarhus V

Når man taler om attraktive områder i Aarhus, er det ikke Aarhus V, der først bliver nævnt. Måske har du stødt på bynavnet i medierne. Når det er sagt, så finder du billige lejeboliger her, og der bliver gjort en stor indsats for området. Du finder diversitet og rummelighed, hvilket virkelig også kan noget, så Aarhus V skal helt sikkert også nævnes.